Ben je benieuwd naar hoe je de snoek in elkaar zet? Kijk dan deze video en volg de stappen

wat ik doe

Ik speel veel verstoppertje. Bijvoorbeeld door heel stil op de bodem te gaan liggen als ik jaag. Soms verstop ik me tussen waterplanten, takken, achter bootjes of steigers. Als ik dan iets zie bewegen dan zoefff ik erop af. Mijn prooi weet dan niet wat hem overkomt, zo snel ben ik.

hier vind je mij

Ik houd van rust. Als je me zoekt vind je me daarom vooral op rustige plekken in rivieren, beken of sloten met helder water. Dan kan ik goed zien wat er om me heen gebeurt.

zo herken je mij

Ik ben trots op mijn lengte: ik kan wel 1.40 meter lang worden. Verder ben ik lang en slank en heb ik één rugvin die heel ver achterop mijn rug zit. Daardoor schiet ik supersnel vooruit. Door mijn platte hoofd en bek vol honderden scherpe tandjes, vinden andere vissen mij soms een beetje eng. Dat snap ik ook wel. Naast die scherpe tanden ben ik ook best groot: ik weeg wel 10 kilo.

wat ik eet

Een mix van vissen, rivierkreeftjes, watervogels en zwemmende knaagdieren en kleine snacks. Ik jaag heel stiekem en pak mijn prooi vaak van onderen. Zo zien mijn prooien me niet aankomen!

meer productinformatie

beoordeling

goed idee
artikel is toegevoegd aan je mandje