Ben je benieuwd naar hoe je de torenvalk in elkaar zet? Kijk dan deze video en volg de stappen

wat ik doe

Vaak ga ik doodstil op dezelfde plek in de lucht hangen, door heel hard met mijn vleugels te wapperen. Dat noem je 'bidden'. Als ik bid, kan ik goed om me heen kijken om veldmuisjes op te speuren. Als ik ga broeden, bouw ik niet zelf een nest. Dat kost veel te veel tijd! Daarom kies ik gewoon het nest van een andere vogel of broed ik in een gat in een boom of gebouw.

hier vind je mij

Zie je ergens een woelmuisje? Dan heb je kans dat ik ook in de buurt ben. Vooral bij de boeren op het land want daar is veel kort gras. Maar ik houd ook van de hei en de duinen. Heel soms ook de stad, maar liever niet. Boven het gras is mijn lievelingsplek.

zo herken je mij

Ik ben heel trots op mijn grote staart. Die valt heel erg op, omdat ik verder best klein ben. Je ziet ook duidelijk verschil tussen de mannetjes en vrouwtjes van mijn soort. Vooral in kleur. Mannetjes hebben een grijze kop en de vrouwtjes hebben een bruine kop. Grappig weetje: we hebben allemaal hele korte tenen. Handig, zo kan er ook niemand per ongeluk op staan.

wat ik eet

Mijn lievelingseten? Veldmuisjes! Als die niet op het menu staan, dan ga ik voor muisjes of andere soorten vogeltjes die stil op de grond zitten. Ik ben namelijk niet snel genoeg om vogels in de lucht aan te vallen.

meer productinformatie

beoordeling

goed idee
artikel is toegevoegd aan je mandje