Ben je benieuwd naar hoe je de velduil in elkaar zet? Kijk dan deze video en volg de stappen

wat ik doe

Ik ben een velduil. De kans dat je me overdag ziet is heel klein. Dan slaap ik het liefst verstopt in een boom, dan is er toch niks te beleven. Als je me wel ziet en ik per ongeluk wakker ben, staar ik voor me uit. Dat kan ik uren volhouden. Maar 's nachts, dan ga ik ervoor. Lekker jagen! Dat doe ik vliegend en doodstil, je hoort me niet langsvliegen. Zullen we een keer een staarwedstrijdje doen?

hier vind je mij

Zoek je me? Ha, succes! Ik ben overdag bijna niet te vinden en 's nachts zo snel en stil dat je me bijna niet ziet of hoort. Als je écht wil zoeken, kijk dan eens in oude bomen in het bos, bij een boerderij of in een weiland. Daar heb je wel kans. Hoor je ergens 'oehoeee' of 'ke-wik'? Dan hoor je mij of één van mijn vriendjes.

zo herken je mij

Ik ben ongeveer net zo groot als een kraai. Als je een heel wijze vogel ziet... dan ben ik het sowieso. Ik staar veel voor me uit en kan doodstil zitten. Daardoor lijkt het soms alsof ik slaapwandel, maar dat valt mee hoor. Verder heb ik een rond, beetje plat gezicht en hele grote ogen waarmee ik super scherp kan zien.

wat ik eet

Lust jij spruitjes? Ik niet. Eigenlijk eet ik sowieso alleen maar vlees. Muizen en ratten of sprinkhanen en kuikens bijvoorbeeld. Heerlijk!

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje