Ben je benieuwd naar hoe je de visarend in elkaar zet? Kijk dan deze video en volg de stappen

wat ik doe

's Winters vind ik het veel te koud in Nederland. Dan vlieg ik naar Afrika om te overwinteren. Dat is best een eind vliegen. Dus ik ben dan heeeeeel lang onderweg. Op sommige plekken bouw ik een nest, om te nestelen. Vaak een heel groot, zwaar en stevig nest.

hier vind je mij

In april en september ben ik meestal in Nederland. De rest van het jaar vind ik Nederland te koud. Dan blijf ik meestal in het westen van Afrika. Ik zit het liefst in de top van een boom, of op een hoge paal of klif. Overal waar water in de buurt is en veel vissen zijn, eigenlijk. Dan kan ik lekker blijven eten. Als er geen hoge punten en roofdieren zijn, dan maak ik weleens een nest op de grond, maar dat doe ik liever niet.

zo herken je mij

Ik heb hele lange vleugels met een knik erin. Mijn onderkant is wit met opvallende zwarte vlekken en over mijn witte koppie loopt ook een zwarte streep. Daarnaast ben ik heel trots op mijn lange, sterke poten.

wat ik eet

Vis, vis en nog eens vis. Soms is zo'n vis 150 gram (zo zwaar als twee appels) en soms 2 kilo (zo'n 23 appels). Aan mijn scherpe klauwen zitten kleine stekeltjes waardoor ik zo'n glibberige vis stevig kan vastpakken.

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje