Ben je benieuwd naar hoe je de vos in elkaar zet? Kijk dan deze video en volg de stappen

wat ik doe

Ik jaag heel veel. We blijven lang op een plek waar we het hele jaar iets te eten hebben. Die plek bewaken we, zodat andere dieren en vossen er uit de buurt blijven. Daar graven we dan ook vaak een hol - dat noemen wij een burcht. Hier kunnen de vrouwtjes op onze kindjes letten. Wij mannetjes slapen dan buiten in een kuil. Zo'n kuil noem je een 'leger'.

hier vind je mij

Ik wil het liefst niet zeggen waar je me kunt vinden. Ik vind mensen zo eng. Vroeger werd er heel veel op vossen gejaagd, daardoor zijn we nu allemaal bang. Als je me toch wilt zoeken, dan kun je dat het beste in de schemering doen, want dan ga ik op pad.

zo herken je mij

Heb je thuis een kat? Ik ben iets groter, maar heb een hondensnoetje. In de winter lijk ik nog iets groter, omdat ik dan een dikkere vacht heb. M'n staart is eigenlijk altijd best wel vol en groter dan die van een kat. Verder ben ik oranjebruin, met een beetje rood en een beetje bruingrijs.

wat ik eet

Mijn menu hangt af van wat we in de buurt kunnen vinden. Vaak zijn dat kleine knaagdieren zoals muizen of konijnen en hazen. Maar als die niet in de buurt zijn, lust ik ook best een vogel, insect, ei of bes. Als er helemaal niks te vinden is, eet ik zelfs het afval van mensen op. Als ik voedsel vind en geen honger heb, bewaar ik het door het een beetje in te graven. Dan weet ik maanden later nog waar het ligt door de geur en mijn sterke geheugen. Handig hè?

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje