Ben je benieuwd naar hoe je de dwergvleermuis in elkaar zet? Kijk dan deze video en volg de stappen

wat ik doe

Als je 's nachts iets voorbij voelt flitsen, heb je best kans dat ik het was. Ik vlieg als een spookje door de nacht. Ondertussen ontwijk ik heel snel bomen, gebouwen en al het andere. Ik kan namelijk heel goed 'zien' door sonar: ik maak een geluidje, dat ketst af tegen een object en komt dan bij mij terug. Zo weet ik waar iets staat. Soms hang ik ondersteboven. Dat is wel zo handig: dan zie ik precies wat er onder me gebeurt en als ik me dan laat vallen, maak ik meteen genoeg vaart om te vliegen.

hier vind je mij

Ik voel me het hele jaar thuis in Nederland. Ik verstop me vaak op warme, droge plekken. Bijvoorbeeld in een gaatje in de muur, in een boomholte of onder dakpannen.

zo herken je mij

Ik ben heel klein: maar 3,5 tot 5 centimeter. Dus als je me al ziet, herken je me misschien aan mijn voorpoten. Die zitten vast aan mijn vleugels. Tijdens het vliegen, spreid ik die vleugels en kan je mijn tenen heel goed zien. Verder ben ik bruin en is mijn onderkant een beetje grijzig bruin. Ik weeg ook maar 4 tot 8 gram: ongeveer 2 suikerklontjes.

wat ik eet

Weet je wat ik het lekkerst vind? Muggen! Tussendoor eet ik ook gaasvliegen, nachtvlinders en soms ook kevers. Allerlei soorten en maten. Ik eet wel meer dan 300 insecten per nacht.

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje