Ben je benieuwd naar hoe je de wolf in elkaar zet? Kijk dan deze video en volg de stappen

wat ik doe

Ik leef met mijn familie in een groep. Die noemen we een 'roedel'. Samen jagen we op verschillende prooien. Als we allemaal maar genoeg vlees kunnen krijgen. Samen bewaken we de hele dag de plek waar we wonen. Dat kan een hele grote plek zijn, tot wel 350 vierkante kilometer.

hier vind je mij

Ik kom nu vaak op de Veluwe. Als er mensen komen, ben ik er meteen vandoor. Die vind ik een beetje eng. Ik ruik ze gelukkig al van heel ver. Al vanaf 300 meter. Dus je kan me komen zoeken, maar als als ik je ruik, dan trek ik een sprintje.

zo herken je mij

Ik lijk een beetje op een hond, alleen heb ik meestal een vollere staart. Die krult nooit omhoog. Ik heb een rechte rug, brede borst en stevige nek. Mijn snuit is dan weer wat korter en mijn oren zijn spits. Je hebt veel verschillende soorten wolven. Sommige wolven zijn helemaal wit of helemaal zwart, roodbruin of grijs. Ik ben ongeveer 1 meter 60 lang van kop tot staart en weeg zo'n 80 kilo.

wat ik eet

Wat ik het liefst eet? Vlees. En veel! Ik heb wel 4 kilo vlees per dag nodig. Dat zijn ongeveer 25 gehaktballen! Maar ik kan heel veel meer eten. Dat sla ik dan allemaal op zodat ik de dagen daarna zonder eten kan. Zo kan ik wel 2 weken zonder vlees. Wat voor vlees? Dat maakt me niet zoveel uit. Ik eet knaagdieren, hazen, edelherten, wilde zwijnen, bevers en reeën. Ik maak het mezelf lekker makkelijk: ik kies meestal zieke, zwakke of oude prooien.

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje