hoe werkt menstruatie ondergoed

null

Wanneer je ongesteld bent, wil je het jezelf zo comfortabel en makkelijk mogelijk maken. Menstruatie ondergoed helpt daarbij. Wat is menstruatie ondergoed precies? Dat zijn speciale slips die het vocht en bloed opvangen tijdens de tijd van de maand. Geen gedoe met tampons en maandverband, maar gewoon een onderbroek die je moet wassen. En ondergoed wassen, dat doe je toch. Ook bespaar je zo een hoop geld en afval. Want wist je dat de menstruatieslips tot wel vier tampons aan vocht absorberen? Je hoeft er dus echt heel de dag niet aan te denken.

hoe werkt de menstruatieslip

Er zitten dus veel voordelen aan menstruatie ondergoed. Maar hoe werkt zo’n menstruatieslip? Het geheim zit hem in het kruis: drie of vier lagen die ieder een speciale functie hebben:

 • De eerste laag heeft een super absorberende functie die het bloed en vocht absorberen.
 • De middenlaag is als badstof en werkt eigenlijk net als een handdoek
 • De onderste laag is waterproof en zorgt ervoor dat je absoluut niet doorlekt.

Als de slip vol is, voelt het eigenlijk net zoals een maandverband. Als je dat gewend bent, merk je weinig verschil als je het draagt.

menstruatie ondergoed wassen

Als je je menstruatie ondergoed net hebt gehaald is het belangrijk deze te wassen voor je de slip aantrekt. Zo activeer je het absorptievermogen. Dat komt omdat de middenlaag van badstof is gemaakt. Handdoeken moet je ook altijd eerst wassen voor gebruik om het absorptievermogen te activeren. Heb je je menstruatie ondergoed een tijdje gedragen en is het tijd om de onderbroek te wassen? Dan volg je simpelweg de volgende stappen:

 • spoel het uit met koud water. Blijf spoelen tot het water helder kleurt. Laat het ondergoed niet weken.
 • gooi de slips bij je normale was.
 • was ze tot maximaal 40 graden.
 • was het liefst met gelijke kleuren. Dat is altijd het veiligst.
 • droog het menstruatie ondergoed aan de lucht. Stop het niet in de droger.

Check wel altijd even het waslabel voor de juiste instructies. De ene slip is de andere niet en zolang je de instructies volgt, zit je altijd goed. Zo behoud je de kwaliteit van je ondergoed en blijft de onderbroek goed werken.

hoe lang kun je de menstruatieslip dragen

Vergeleken met een maandverband of tampon is het lastiger om buiten de deur je onderbroek verwisselen, omdat je het ook weer mee wilt nemen. Hoe lang kun je de menstruatieslip dragen? Dat hangt heel erg van je vloeiing af. De ene vrouw vloeit hevig en de andere een stuk minder. Daarom zijn er speciale menstruatieslips voor de hevige en de lichte dagen. De hevige slip kan tot 4 tampons aan. Red je het normaal gesproken met 4 normale tampons op een dag? Dan zou je dus heel de dag met deze onderbroek kunnen lopen.

welke menstruatieslip kies ik?

Bij HEMA hebben we menstruatieslips voor de lichte en zware dagen. Naast dat iedere dame anders vloeit, kun je ook het ondergoed met een bepaalde voorkeur dragen. Zo’n onderbroek is natuurlijk extra fijn tijdens dagen dat je thuis bent. Wanneer je bijvoorbeeld lekker lui op de bank hangt met een lang vest en warme huissokken aan. Of tijdens de nacht wanneer je misschien minder vloeit dan overdag. In dat geval kan de lichte slip fijner zijn. Weet je van jezelf dat je juist veel vloeit of wil je de onderbroek zolang mogelijk dragen, kies dan voor de zwaardere slip. Dit zijn de eigenschappen van beiden:

de lichte absorptie menstruatieslip:

 • - drie lagen die absorberen en vocht vasthouden
 • - naadloos
 • - verkrijgbaar als hipster of met hoge taille

de zwaardere absorptie menstruatieslip:

 • - extra absorberende laag (dus vier lagen totaal)
 • - van katoen
 • - verkrijgbaar als normale slip

Omdat je ze wast en hergebruikt is het wel prettig meteen een paar in huis te nemen. Dan is het niet erg als er nog wat in de was ligt. Wil je graag van de wegwerpproducten af maar twijfel je toch nog aan menstruatie ondergoed? Overweeg dan eens een menstruatiecup en bekijks ons advies om een menstruatiecup te kiezen.

bekijk meer inspiratie voor dames

ontdek de juiste maat met onze maattabel

bekijk de maattabel
panty kiezen

zo kies je de perfecte panty

panty kiezen

tips om de basis make-up aan te brengen

basis make-up aanbrengen
voel je beter met voedingssupplementen

vul je vitamines aan met voedingssupplementen

voel je beter met voedingssupplementen
cupcake

laat je ogen stralen met oogschaduw

welke oogschaduw past bij mij

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje