één, twee, drie, vier, hoedje van papier

Het leven is een feestje… Je moet alleen zelf de slingers ophangen. Of zelf je hoedje van papier vouwen! Leuk voor jong en oud, om zelf te maken en om te dragen. Een goede toevoeging aan ieder soort feestje. Of dat nu een verjaardag is, of omdat je iets anders te vieren hebt. Je kunt het zelf maken als verrassing voor de kids, of ze er juist zelf mee aan de slag laten gaan. Misschien vind je het leuk om wat zelfgemaakts op een feestje te hebben, maar ben je niet zo’n fan van bakken? Dan bestel je een lekkere taart en laat je al je creativiteit los op de versiering. Zo’n feestelijk hoedje van papier is als een kers op de (verjaardags)taart. En eigenlijk is het altijd leuk om iets te vieren met zo’n vrolijk hoedje op.

hoedje vouwen

HEMA helpt je graag en heeft daarom een feestelijke ‘printable’ voor je gemaakt, die je hier kunt downloaden. Hiermee kun je gemakkelijk zelf een hoedje vouwen. Het woord printable zegt het al: je hoeft het alleen maar uit te printen, en je kunt aan de slag met je verjaardagshoed maken. Heel leuk om te doen met de kinderen, of ter voorbereiding van een gezellig feest met vrienden of familie. Op de printable vind je nog meer dan alleen een hoedje van papier. Ook helpen we je met het maken van feestelijke cocktailprikkers om in je lekkere feesthapjes te steken. En een eigen, vrolijke vlaggenlijn om het huis mee te versieren. We hebben het design kleurrijk en feestelijk gemaakt en je kunt het voor iedere soort gelegenheid gebruiken. Ook kun je het zelf naar smaak verder versieren. Bijvoorbeeld door glitters of stickers toe te voegen. En al het andere wat je kunt bedenken om erbij, erop of eraan te knutselen.

download printable

Link
hoedje van papier - HEMA

verjaardagshoed maken: zo doe je het

Hoe kun je nu zelf een hoedje vouwen met deze printable? We leggen het je graag uit. De benodigdheden zijn als volgt: een (kleuren)printer, schaar, lijm, touw/lint en eventueel wat extra knutselspulletjes. Je kunt eraan toevoegen wat je zelf wilt – het is jouw feestje.

Eerst download je de printable op je eigen computer of telefoon, welk apparaat je ook hebt die verbonden is aan een (kleuren)printer. Print hem daarna uit en zorg ervoor dat je het enkelzijdig print - anders zit er een cocktailprikker aan de binnenkant van je hoedje van papier! Pak er dan een schaar bij en knip er op los. Een scherpe schaar en rustig knippen zorgen voor het mooiste resultaat. Mocht het toch mislukken? Dan print je het gewoon opnieuw. Knip langs de stippelrand totdat je het hoedje los hebt geknipt. Prik twee gaatjes in de hoed waar je kleine witte cirkeltjes ziet. Plak daarna de hoed vast door lijm aan te brengen op het gedeelte waar ‘glue here’ staat. Vouw de hoed voorzichtig samen tot deze goed plakt en laat hem drogen. Rijg een lint of elastiek door de twee gaatjes en voila: je hoedje van papier is klaar! Je kunt dit natuurlijk zo vaak herhalen als je wilt, tot je voldoende hoedjes hebt. Je kunt eventueel ook voor wat dikker printerpapier gaan om de hoedjes steviger te maken. Let er dan wel op dat het goed vouwbaar blijft.cocktailprikkers HEMA

cocktailprikkers

De cocktailprikkers zijn nog gemakkelijker om te maken. Knip de vormpjes met het woord ‘enjoy’ erop uit, en vouw ze dubbel. Plaats een cocktailprikker in het midden, tegen de vouw aan en lijm de puntige kantjes op elkaar. Goed laten drogen en hup, ze kunnen in de kaasblokjes, stukjes worst, of ieder in een lekkere cupcake. Zo maak je van ieder lekker hapje een echt partysnackje.

rozet

De ‘birthday rosette’ is speciaal voor verjaardagsfeestjes, zodat iedereen kan zien wie het feestvarken is. Knip de rozet voorzichtig uit en gebruik een veiligheidsspeld om deze vast te maken aan het shirt van de jarige job. De rozet is ook erg leuk om op een cadeautje te plakken of op een rechthoekig stuk karton, zodat het een zelf geknutselde verjaardagskaart is.

vlaggenlijn

En dan afsluitend, de klapper: een zelfgemaakte vlaggenlijn. Knip de driehoekjes uit en prik de kleine witte gaatjes door. Gebruik een lang stuk touw of een lint, en rijg deze door de gaatjes heen. Ga hiermee door tot je een vlaggenlijn hebt die zo lang is als jij zelf wil. Nu nog de ballonnen opblazen en je feestje is klaar!

Een feestje organiseren wordt nog leuker en vrolijker met deze printable. Zelf een verjaardagshoed maken kan iedereen. Laat je creativiteit er helemaal op los en vergeet niet vrolijk samen te zingen tijdens het knippen, lijmen en vouwen. Een, twee, drie vier: hoedje van papier.

meer productinformatie

beoordeling

goed idee
artikel is toegevoegd aan je mandje