menu sluiten

kerstkaarten maken

Vanaf half december vallen ze vaak weer op de mat: kerstkaarten. Een wenskaart van dierbaren om elkaar fijne feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar te wensen. Al heb je elkaar in het jaar misschien niet veel gezien, een kerstkaart is een fijne manier om te laten weten dat je diegene niet bent vergeten.

Het versturen van een kerstgroet is al een eeuwenoude traditie. In de middeleeuwen werden er al houtsnijwerken met religieuze kersttaferelen aan geliefden of kasteelheren gegeven. Gelukkig maar voor de postbodes dat de tijd van de houtsnijwerken voorbij is. De eerste echte kerstkaart werd in 1843 gemaakt door een Engelse tekenaar. Op de kaart stond een gezin dat Kerst vierde met de tekst "A Merry Christmas and a Happy New Year to You”. Van Nederlandse wenskaarten is bekend dat er in 1873 een Amsterdamse boekhandelaar was, die kaarten verkocht met een nieuwjaarswens.

maak je kerstkaarten samen met HEMA

leuke HEMA kerstkaarten

Al ruim voor de decembermaand zijn de kerstkaarten verkrijgbaar in de winkels. Ook bij HEMA vind je dit jaar weer de leukste kerstkaarten. Maar kerstkaarten zelf maken kan natuurlijk ook. Wil je kerstkaarten zelf maken, maar hou je niet zo van kerst knutselen? Dan is een fotokaart maken misschien iets voor je..

kerstkaarten zelf maken

Heb je het idee dat kerstkaarten zelf maken moeilijk is? Je kunt het jezelf ook makkelijk maken. Want kerst knutselen kan heel eenvoudig als je wat goede ideeën hebt. Je eigen kerstkaarten knutselen kan snel, persoonlijk én makkelijk. Lees verder voor inspiratie.

  • Wil je kerstkaarten maken die simpel én grappig zijn? Dan is deze rendierkaart een ideale kerstknutsel. In een paar stappen maak je een leuke kerstkaart. Teken een eivorm in het midden van een blanco correspondentiekaart. Wil je er veel maken? Maak dan een mal van de eivorm om gemakkelijk meerdere kaarten te maken. Plak een pompom als neus in het ei. Teken twee stipjes als ogen boven de neus en streepjes voor het gewei boven de oogjes en je rendier is klaar. Je kunt de pompons zelf maken. Wikkel een wollen draad flink wat keren om het uiteinde van een vork. Rijg een draadje door het midden van de tanden en maak een stevige knoop in het midden van de bundel. Schuif het geheel nu van de vork af en knip de lussen aan de twee uiteinden door. Je kunt ook kant-en-klare pompons gebruiken als neus. Wil je geen rendier maar liever een kerstboom? Teken dan de vorm van een boom en gebruik de pompon als ballen of als piek.
  • Je kunt ook kiezen voor een ander thema voor kerstkaarten maken. Het thema winter bijvoorbeeld. Knip de vorm van een sneeuwpop uit een witte kaart. Plak pretoogjes aan de bovenkant. Knip uit oranje karton driehoekjes voor de neus. Teken met zwarte stift de mond. Met een stukje lint, knopen of pompons kleed je je sneeuwpop lekker warm aan. Kerst knutselen geeft zo winters en vrolijk effect, zonder dat je er heel handig voor hoeft te zijn.
  • Maak een kerstballen kaart door uit bijvoorbeeld kerst inpakpapier rondjes te knippen. Plak deze op een blanco (correspondentie)kaart. Met pen teken je kleine vierkantjes aan de bovenkant en een lijntje als touwtje naar de bovenkant van je kaart. Onder de kerstballen kun je je kerstwens schrijven.
  • Wil je voor een knallende party kerstkaarten maken? Doe dan wat confettitussen de kerstkaarten. Dit bezorgt de ontvanger bij het openmaken niet alleen een kaart, maar ook een klein feestje. Gebruik een wat groter formaat confetti en doe er niet teveel in. Dit voorkomt dat het een schoonmaakfeest wordt.
  • Zijn alle kerstkaarten klaar om te versturen? Geef de envelop nog een nostalgische en originele finishing touch door deze af te sluiten met een waxstempel. De stempel heeft de vorm van een ster.

fotokaart maken

Wil je een originele kerstkaart, maar wil je deze niet zelf kerst knutselen? Dan kun je ook heel gemakkelijk je eigen fotokaart maken bij HEMA wenskaarten. Je kunt kiezen om te starten met een blanco kaart en je kerstkaarten zelf maken. Wil je liever een basis kader of een stijl, dan kun je deze nog helemaal aanpassen naar je eigen wens. Speciaal voor de feestdagen zijn er leuke kerstkaders en leuke kerstelementen die je aan je kaart kunt toevoegen. Wat dacht je van een lichtgevende rode neus op je foto? De foto kerstkaarten kun je per tien bestellen en je hebt ze binnen vier werkdagen in huis. Zo kun je kerstkaarten zelf maken, maar hoef je niet met scharen en lijm in de weer..

kant-en-klare kerstkaarten

Is kerstkaarten knutselen niks voor jou? Geen probleem! Bij HEMA vind je allerlei verschillende soorten voorgedrukte kaarten. Met vrolijke kleurige prints of juist wat rustiger met alleen zilver bijvoorbeeld. Hier hoef je alleen nog maar je persoonlijke bericht op te zetten en je kunt ze op de post te doen..

breng Kerst in huis

Bij HEMA kun je van alles vinden om je huis in kerstsfeer om te toveren. Bekijk hiervoor ons volledige kerstassortiment. Van kerstdecoratie en kerstbomen tot kerstcadeaus en kerstverlichting. Maar ook voor feestkleding en voor de aankleding van het kerstdiner kun je bij HEMA leuk shoppen.

lees meer
Link

kerstcadeaus leuk inpakken

Heb je weinig tijd of gebrek aan inspiratie? We hebben een aantal tips voor je, waarmee je je kerstcadeautjes in een handomdraai mooi inpakt.

lees meer
Link