zelf kerstkaarten maken

Kerst is een tijd van warmte, gezelligheid en het delen van liefde. En kerst is ook hét moment om wat extra aandacht te besteden aan je dierbaren. En wat is er nu persoonlijker dan het sturen van zelfgemaakte kerstkaarten? Of je nu een enthousiaste knutselaar bent die graag met schaar, lijm en glitter aan de slag gaat, of dat je liever digitaal creatief bezig bent met moderne ontwerptools. Er zijn talloze mogelijkheden om unieke en persoonlijke kerstgroeten te versturen. Bij HEMA vind je de leukste ideeën om zelf kerstkaarten te maken. Bekijk ze hieronder en laat je inspireren om zelf die kerstkaarten te ontwerpen.

kerstkaarten knutselen: zo doe je het

Zelf kerstkaarten maken kan heel eenvoudig zijn. Je hoeft echt niet enorm veel materialen in huis te halen of ingewikkelde patronen te knippen. Maar met een paar simpele ideeën maak je in een handomdraai de leukste kerstkaarten. En laten wij die nou net alvast voor je op een rij hebben gezet. Hieronder lees je in een paar simpele stappen hoe je 3 verschillende kerstkaarten knutselt.

shop kerst knutselspullen
zelf kerstkaarten maken

1. rendier kerstkaarten maken

Zelf kerstkaarten maken is een eitje met deze rendier-DIY. In een paar stappen maak je deze simpele en grappige kerstkaart.

 • Stap 1. Teken een eivorm in het midden van een blanco kaart. Wil je meerdere kerstkaarten maken? Maak het jezelf dan gemakkelijk door een mal van een eivorm te maken.

 • Stap 2. Plak een pompon als neus en plak deze in het ei. Je kunt pompons natuurlijk in de winkel kopen, maar ook zelf maken van een wollen garen.

 • Stap 3. Teken twee stipjes als ogen boven de neus en streepjes voor het gewei boven de oogjes.
 

shop garen

kerstkaarten maken HEMA

2. sneeuwpop kerstkaarten maken

Knutsel een eenvoudige sneeuwpop en je hebt in no-time een zelfgemaakte kerstkaart.

 • Stap 1. Knip de vorm van een sneeuwpop uit een witte kaart. Tip: gebruik een rond voorwerp om gelijke rondjes te krijgen.

 • Stap 2. Knip uit oranje karton driehoekjes voor de neus.

 • Stap 3. Teken de mond, knoopjes en ogen met zwarte stift. Of gebruik knutseloogjes en echte knoopjes.

 • Stap 4. Met een stukje chenilledraad kleed je de sneeuwpop aan met een lekkere warme sjaal.

shop chenilledraad
kerskaarten maken kerstbal HEMA

3. kerstballen kerstkaarten maken

In slechts 4 stappen maak je zelf een kerstkaart met kerstballen.

 • Stap 1. Knip rondjes uit stukjes overgebleven kerst inpakpapier.

 • Stap 2. Plak deze op een blanco kaart en laat genoeg ruimte over voor een kerstgroet.

 • Stap 3. Teken met pen kleine vierkantjes aan de bovenkant van de rondjes en trek een lijntje als touwtje naar de bovenkant van de kaart.

 • Stap 4. Schrijf een kerstgroet met metallic pen in zwierige letters.
 

shop pennen

kerstkaarten maken HEMA

kant-en-klare kerstkaarten opfleuren

Bij HEMA vind je uiteraard ook leuke kant-en-klare kerstkaarten. Met gezellige kerstpatronen, printjes en opvallende kleuren, maar ook subtiele ontwerpen. Ook aan deze kaarten kun je natuurlijk een persoonlijke touch toe voegen. Plak bijvoorbeeld wat glitters op de kaart of verras de ontvanger door confetti in de envelop toe te voegen. Om het opruimen gemakkelijk te maken, kun je ervoor kiezen om zelf grotere confetti maken. Als alle kaarten klaar zijn om te versturen, voeg dan een chique finishing touch toe door de envelop te sluiten met een waxstempel in een prachtige vorm, zoals een ster. Zo hoef je niet de hele kerstkaart zelf te maken, maar voeg je toch wat persoonlijks toe.


shop kerstkaarten
kerstkaarten HEMA foto

kerstkaarten met foto maken

Laat jij het knutselen liever aan anderen over, maar wil je wel persoonlijke kerstkaarten maken? Ontwerp dan een leuke digitale kerstkaart. Met HEMA kerstkaarten maak je deze in een mum van tijd helemaal naar je zin. Helemaal leuk is dat je aan deze kaarten ook foto's kan toevoegen. Maak een leuke kerstfoto van jezelf, huisdier of gezin en voeg 'm toe aan je kaart. Maak de kerstkaart verder af met of zonder kader, een lichtgevende rode neus of andere leuke kerstdetails. Met onze eigen tool voor digitale kerstkaarten maken, heb je jouw persoonlijke kerstkaart zo gemaakt. Geen plakkerige lijm-handen en glitters door de hele woonkamer, maar wel zelf een kerstkaart gemaakt.

digitale kerstkaarten maken

na kerstkaarten maken, komt kerstkaarten versturen

Als je je gemaakte kerstkaarten wilt versturen, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Zeker als je de kaarten via de post wilt versturen. Houd er rekening mee dat post- en bezorgdiensten rond de kersperiode altijd extra druk zijn, dus begin ruim op tijd. Op die manier heb je genoeg tijd om je kaarten naar wens te maken, en om ze voor de kerst op de mat te hebben bij de ontvangers. En als je aan de slag gaat met het postklaar maken van je kaarten, zijn hier nog wat handige tips:


 • Zorg ervoor dat je genoeg kaarten, postzegels, enveloppen en werkende pennen bij de hand hebt, zodat je niet halverwege hoeft te stoppen.
 • Zet je favoriete kerstmuziek op om alvast in de kerststemming te komen.
 • Houd je persoonlijke berichtje kort maar krachtig. Als vrienden of familieleden bijzondere mijlpalen vieren, zoals hun eerste kerst als getrouwd stel, in een nieuw huis, met een baby of een andere 'eerste keer', vergeet dan niet om dit in je kerstgroet te vermelden.
 • Veel handen maken licht werk, dus schakel hulp in. Jonge kids kunnen hun eigen naam schrijven of een leuke tekening maken. Oudere kinderen vinden het leuk om zelf een persoonlijke kerstgroet te schrijven of de enveloppen te adresseren met een goudkleurige pen.Zodra de kerstkaarten op de bus zijn, kun je je richten op het volgende leuke kerstproject. Of het nu gaat om het maken van doe-het-zelf-cadeaupapier, zelfgemaakte kerstversieringen of kerstcadeaus inpakken, dit is hét seizoen om alles uit de kast te halen en van elke kerstactiviteit te genieten. Maak er een onvergetelijke tijd van!

 

kerst knutselen

Bekijk ook al onze andere knutselideeën voor kerst.

lees meer
Link
 

kerstsfeer in huis

Onze tips om de kerstgezelligheid snel in huis te krijgen.

lees meer
Link
 

kerstboom versieren

Is de kerstboom binnen? Versier de boom in 5 stappen.

lees meer
Link
 

kersttafel dekken

Op onze manier krijg je de perfecte kersttafel.

lees meer
Link

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje