zó dek jij de perfecte kersttafel

Tijdens de feestdagen wil je flink uitpakken met mooie decoratie in huis. Van een feestelijk versierde kerstboom, lichtjes voor de ramen tot een prachtig gedekte kersttafel. Wil jij graag weten hoe je je tafel mooi kunt aankleding voor het kerstdiner? Dan heeft HEMA feestelijk advies voor je, voor een gezellige kersttafel!

shop het mooiste servies


je kersttafel dekken met kerstservies

Het kerstservies is toch wel de grootste ster van de avond. Zeker als je lang gaat tafelen. Want ieder gerecht verdient een mooi bord of schaal. Misschien haal jij het gourmetstel wel van zolder. Dan is het leuk om alle soorten groenten, vlees en sausjes in verschillende schaaltjes te serveren. De kleur van het servies is bepalend voor de rest van de decoratie op tafel. Warme aardetinten kun je goed combineren met goud en beige, terwijl koelere kleuren mooi samengaan met zilver en grijs. Durf te variëren in kleur tussen de grote en kleine borden. Daarmee creëer je diepte en gelaagdheid, maar zo kun je ook spelen met het kleurenpalet. Heb je witte borden? Dan kun je met een placemat en gekleurde wijnglazen kleur toevoegen. Wil je echt uitpakken voor de feestdagen? Dat kan met het mooiste kerstservies en glaswerk van HEMA. Kies bijvoorbeeld voor (wijn)glazen met reliëf en diepe aardewerk borden om van jouw kersttafel iets bijzonders te maken. Of kies voor sjieke zwarte borden. Zo ziet jouw maaltijd er nog feestelijker uit en komen de kleuren van het eten goed tot hun recht. Smullen maar!


shop kerstservies

alles om je kersttafel te versieren

 

Een mooi kerststuk voorziet de tafel direct van sfeer. Deze kun je kant-en-klaar kopen bij een bloemist, of je gaat zelf aan de slag. Bedenk van tevoren welke kleuren bij het servies passen. Dennenboomgroen doet het altijd goed tijdens Kerst, net als eucalyptustakken. Afhankelijk van je eigen smaak kun je het groen aankleden met dennenappels, kaneelstokjes, gedroogde sinaasappel en rode besjes. Samen met het gezin een kerststukje maken is een gezellige activiteit. Want hoe leuk is het om tijdens het diner naar jullie zelfgemaakte kersttafel decoratie te kijken? Wij kunnen ons geen beter kerststukje bedenken.
kerstversiering

kerstdecoratie voor op tafel

 

Wie kerst zegt, denkt gelijk aan sfeerlichtjes. Lange dinerkaarsen en waxinelichtjes zijn dan ook altijd welkom op tafel. Met gouden of zilveren kandelaars laat jij in een handomdraai de tafel schitteren. Of kies voor gekleurde theelichthouders: niet alleen heel gezellig, maar ook een stuk veiliger dan grote kandelaars. Liever helemaal geen vuur op tafel? Ook met kleine kerstlampjes op batterijen kun je de tafel van sfeervol licht voorzien. Wel zo veilig! Een personal touch waar HEMA zelf dol op is: een handgeschreven kerstkaarten voor iedereen aan tafel. Dat geeft jou de kans om al je gasten een persoonlijke wens toe te stoppen. Zo begint Kerst goed voor iedereen.kerstverlichting

gezelligheid aan tafel tijdens Kerst

Kerst is bij uitstek het feest om met veel mensen aan een mooie gedekte tafel te zitten. Met je liefste vrienden en familieleden is de kersttafel al snel lekker vol. Met simpele items als vrolijke servetten, een mooi tafelkleed en het mooiste servies van HEMA, kleed je de tafel heel gemakkelijk gezellig aan. Want op de tafel zelf blijft er met zoveel mensen soms weinig ruimte over voor kerststukjes en andere decoratie. Zet van tevoren de borden voor het voor-en hoofdgerecht opgestapeld op tafel met daartussen een servet. Vraag de kinderen of ze buiten takjes groen kunnen vinden om kleur te geven aan het geheel. Deze takjes kun je bijvoorbeeld op het bovenste bordje leggen, met een leuk strikje eromheen gebonden. Of verspreid over de tafel. Zo maakt een heel klein detail toch een groot verschil op die overvolle tafel. Nog een tip van HEMA: dek de kindertafel met een inkleur tafelkleed. Zo houd je de kinderen urenlang bezig. Lees ook eens onze tips voor het versieren van de kerstboom!

Hoe je je tafel ook dekt, HEMA wenst jou en geliefden alvast een prachtig kerstfeest toe. Echt HEMA.

 

kerstboom versieren

Verheug jij je ook zo op een versierde kerstboom? Lees dan verder voor onze beste versiertips en versier de boom als een pro.

lees meer
Link
 

kerstcadeaus inpakken

De feestdagen zijn pas compleet met cadeaus die met liefde zijn ingepakt. Een versierd cadeau is immers nóg leuker om te krijgen (en te geven).

lees meer
Link
 

kerstsfeer in huis

Wil je naast de tafel de rest van het huis ook in de gezellige sfeer brengen? Bekijk onze tips om de kerst in huis te brengen.

lees meer
Link
 

kerstkaarten maken

Kerstkaarten op tafel of op de bus? Het wordt altijd gewaardeerd als je zelf je handen uit je mouwen steekt. Bekijk onze ideëen hoe.

lees meer
Link

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje