kerstboom versieren in 5 makkelijke stappen

Sint uitgezwaaid? Tijd om de kerstversiering van zolder te halen of jezelf te trakteren op de leukste kerstboomversiering van dit jaar. De kerstpret begint immers al met je kerstboom versieren vol lichtjes, ballen en bijzondere, grappige of hippe ornamenten – kant-en-klaar of zelfgemaakt. Verheug jij je ook zo op geur van dennennaalden en een fantastisch versierde kerstboom? Lees dan verder voor onze beste tips om de kerstboom te versieren en ga aan de slag als een pro. Je vindt hier de mooiste kerstboom inspiratie voor jouw boom. Dus laat je inspireren!

alle kerstboomversiering

de juiste kerstboom optuigen

Of je nu een echte, neppe, grote of kleine kerstboom wilt versieren, de keuze in bomen is groot. Weet je nog niet precies wat voor type kerstboom je wilt? Doe je voordeel met deze tips:

Een kunstboom is lekker praktisch en onderhoudsvrij. Kunstbomen zijn daarbij verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het voordeel van een kunstkerstboom is dat je 'm volgend jaar net zo gemakkelijk weer tevoorschijn haalt. Zo heb je er jarenlang plezier van!

Wil je liever een echte sparreboom? Dan heb je de keuze uit verschillende types, zoals een fijnspar, de Nordmann-spar met lange naalden of de blauwspar. Laat je in de winkel informeren en vraag ook eens naar de voor- en nadelen van wel of geen kluit.

Zorg er voor dat je precies weet welke maat boom in huis past voordat je koers zet naar de boerderij, bouwmarkt of winkel om een boom uit te zoeken. Meet hoe hoog je plafond is en vergeet niet om de hoogte van de kerstboomstandaard en de piek van de maximale boomhoogte af te trekken. Meet ook de diepte op, zodat de takken niet tegen de muur gedrukt worden.

Tip: heb je geen ruimte voor een boom? Zet een kersttak in een vaas. Zo breng je met minimale ruimte de kerstsfeer in huis. Je kunt ook kiezen voor een mini kerstboom. Versier 'm met mini kerstballen en je hebt een super schattig kerstboompje. Of versier planten die je al in huis hebt met guirlandes, lampjes en ballen. Ook een palm kan er met een lichtslinger hier en een kerstbal daar heel feestelijk uitzien.

bekijk kunstkerstbomen

versier je kerstboom in deze 5 stappen

Nadat je de juiste boom voor jouw huis hebt gevonden, erin bent geslaagd ‘m in huis te halen én recht in de standaard te zetten, is het kerstboom versiertijd! Of jullie nou voor de eerste keer een kerstboom gaan versieren of gewoon wel wat extra tips of inspiratie kunnen gebruiken, zeg kerstboomstress vaarwel. Maak van je kerstboom een showstopper met HEMA kerstversiering en deze slimme tips. Een schitterend versierde kerstboom is met deze versiertips zo gepiept. Onthoud goed: het is veel belangrijker om gezellig samen te versieren dan dat het een perfecte boom wordt. Wanneer je kerstboom met veel liefde is versierd, is hij hoe dan ook geweldig. En met behulp van de stappen in de juiste volgorde gaat het je zeker lukken om de kerstboom prachtig te versieren.

Tip: het kan zijn dat je de kerstboom even moet verplaatsen tijdens het versieren. Maak het jezelf gemakkelijk door een groot stuk karton onder de boomstandaard te leggen. Zo kan je de boom eenvoudig verschuiven zonder krassen op de vloer te maken.

1. lichtjes in de kerstboom hangenLampjes: een kerstboom versieren begint met de kerstboomverlichting. Maar hoe kan je het beste de lampjes in de kerstboom hangen? Het liefst natuurlijk zonder dat je in de knoop komt. Begin bij de voet van de boom, zodat je zeker weet dat je genoeg snoer over hebt om het stopcontact te bereiken. Ga dan rond de boom met de lampjes. Leg de lampjes eerst losjes in de boom tot je de hele snoer in de boom hebt gelegd. Alles past en tevreden met het resultaat? Maak het snoer dan om de paar takken vast en leg de lichtjes wat dieper in de boom. Ook kan je kiezen voor kerstverlichting voor buiten, om de boom of struik in de tuin te versieren.

2. kerstboom inspiratie voor het combineren van kleurenGa je alleen voor witte sprankelende lichtjes of houd je juist van accentkleuren? Kies een en of twee kleuren als thema en versier de hele boom in die kleur(en). Goud of zilver zorgen voor een chique boom die straalt. Ze contrasteren supermooi met het groen van de boom. Of ga voor klassiek rood en wit. Rood is een typische kerstkleur. Samen met wit en het groen van de boom, heb je meteen de echte kerstsfeer te pakken.


voor welke verlichting ga jij?

3. de kerstboom versieren met kerstslingers

Benieuwd hoe je de kerstboom nog meer kunt versieren? Een kerstslinger of guirlande geeft elke versierde kerstboom iets extra’s. Ga voor een traditionele glanzende guirlande of versier de boom met een slinger van popcorn, veenbesjes of zuurstokken. Start de slinger aan de bovenkant van de boom en cirkel rond totdat je onder bent aangekomen. Schik het geheel losjes in de boom zodat de slinger de vorm van de boom mooi volgt. Tip: waar nodig kan je de slinger vastzetten met een ijzerdraadje.

bekijk onze slingers

4. kerstballen en andere versiering

Tijd voor de ballen! Controleer je kerstballen en andere kersthangers en ornamenten van tevoren even om er zeker van te zijn dat ze niet kapot zijn en vervang de haakjes waar nodig. Mocht het nodig zijn, dan kun je snel een kerstballenset halen om je boom aan te vullen. Hoeveel kerstballen hang je eigenlijk in de boom? De enige regel bij je kerstboom versieren met kerstballen is: er zijn geen regels. Of je nu een gezellige beestenbende van je kerstboom maakt met dierenornamenten, een boom om te smullen creëert met kerstkransjes of het lekker minimalistisch houdt: jouw boom, jouw versiering. Je kunt zelfs hartstikke leuke ornamenten zelf maken. Eigen kerstversiering is nog heel persoonlijk ook. Shop bijvoorbeeld doorzichtige kerstballen en vul deze met stukjes spar of blaadjes, een gekleurd touwtje, confetti of uitgeknipte plaatjes. En wat dacht je van je kerstboom versieren met zelfgemaakte pompons? Vouw een uitgevouwen servet trapsgewijs op en bind een touwtje in het midden. Knip de uiteinden hoekig of rond af en haal de bol uit elkaar. Hang ze in een groepje bij elkaar en ze zorgen direct voor een feestelijk effect. Voor verschillende soorten kerstballen kan je terecht bij HEMA. Van rode, tot gouden en gekleurde kerstballen.

bekijk alle kerstballen

5. de piek op de boom

Tevreden met de lichtjes, slingers en ballen? Dan hebben we nog een paar laatste tips voor het versieren van jouw kerstboom. Ga voor de finishing touches zoals een piek, klatergoud of nepsneeuw. Tip: wees voorzichtig met de extraatjes en bouw het geleidelijk op. Weghalen van nepsneeuw is bijvoorbeeld nogal een lastig klusje. Pak tot slot de voet van de kerstboom in met feestelijk kerst inpakpapier, een boomrok van een oud tafelkleed of een knusse geruite deken. Pak nog wat (nep)cadeaus in kerst cadeaudozen en leg deze onder de boom. Je kunt ook je kerstkaarten onder de boom neerzetten tussen de cadeautjes. Zo is je kerstboom van top tot teen mooi aangekleed, klaar voor een onvergetelijke Kerst.


shop een piek voor je kerstboom

 

kerstcadeaus inpakken

De feestdagen zijn pas compleet met cadeaus die met liefde zijn ingepakt. Een versierd cadeau is immers nóg leuker om te krijgen (en te geven).

lees meer
Link
 

kerstsfeer in huis

Maak het gezellig tijdens de feestdagen. Bij HEMA vind je alles voor een magische kerstsfeer bij jou thuis.

lees meer
Link
 

kersttafel dekken

Ga jij een sjiek diner organiseren deze Kerst? Met de tips van HEMA dek je de tafel op een hele feestelijke manier.

lees meer
Link
 

kerstkaarten maken

Wie wens jij de beste wensen? Een persoonlijke kerstwens is nog mooier op een zelfgemaakte kerstkaart. Een leuke activiteit voor iedereen.

lees meer
Link

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje