HEMA vervangt haar plastic wegwerpproducten met duurzame alternatieven

Amsterdam, 14 februari 2019 - HEMA gaat haar plastic wegwerpproducten voor eenmalig gebruik, waar een duurzamer alternatief voor is, vervangen. Dit jaar start HEMA met het omzetten van plastic roerstaafjes, rietjes, wattenstaafjes en plastic confetti. 

De hoeveelheid schadelijk plastic zwerfvuil in het milieu wordt steeds groter. Het is de ambitie van HEMA om duurzamere materialen te gebruiken voor haar producten om zo te voorkomen dat plastic als zwerfvuil in het milieu terecht komt. HEMA neemt daarmee haar verantwoordelijkheid om een positieve bijdrage te leveren aan een betere wereld, door steeds betere producten beschikbaar te maken voor iedereen.

“Onze verantwoordelijkheid gaat verder dan alleen de plastic wegwerpproducten. We pakken het thema plastic in z’n totaal op; in wegwerpproducten, verpakkingen en de producten die we verkopen. Dat betekent dat we het onnodig gebruik van plastic uitfaseren, waar mogelijk gerecycled plastic gebruiken en de consument stimuleren tot hergebruik” aldus Eva Ronhaar, Head of Sustainability.

Vanaf dit najaar zal HEMA alleen nog papieren en metalen rietjes verkopen. De kartonnen wattenstaafjes zijn nu al beschikbaar in bepaalde winkels en stromen verder in alle winkels. Ook stimuleert HEMA vanaf begin januari om een eigen beker mee te nemen bij aanschaf van een warme drank in de take away’s. Klanten met een eigen beker krijgen 25 cent korting.

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje