concealer aanbrengen

Concealer, het is niet meer te missen in de beautywereld. Het wordt gebruik in vrijwel iedere make-up tutorial en is verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren. Maar wat is het nu eigenlijk en waar gebruik je het voor? En hoe vind je de juiste kleur en breng je het aan? In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten over het kiezen én aanbrengen van concealer.

shop concealer


 

wat is concealer?

Concealer is een bijna onmisbaar product in ieders make-up routine geworden. Het wordt vaak verward met foundation, maar het is toch net iets anders. Een concealer heeft een dekkende werking en is vaak wat dikker en romiger dan foundation. Het werkt hierdoor goed voor het wegwerken van oneffenheden. Heb je bijvoorbeeld last van puistjes en rode plekjes? Of heb je donkere kringen onder je ogen? Deze oneffenheden camoufleer je eenvoudig door de juiste concealer aan te brengen. En heb je een nachtje niet goed geslapen? Dan werk je er eenvoudig je wallen mee weg.

Je hebt verschillende soorten concealer. Bij HEMA hebben we concealers in de vorm van coversticks en vloeibare concealers. Voordat je een concealer kiest, is het te belangrijk om te bedenken waarvoor je het gaat gebruiken. Als je dit weet, kun je pas bepalen hoe dekkend de concealer moet zijn en welke kleur je nodig hebt. 

hoe kies je de juiste kleur concealer?

Het kiezen van de juiste kleur concealer is belangrijk. De keuze voor een kleur is afhankelijk van jouw huidskleur en het effect dat je ermee wilt bereiken. Hieronder lees je hoe je de juiste kleur kiest.

Voor het wegwerken van rode vlekjes in je gezicht.

Hiervoor gebruik je groene concealer. Het klinkt gek, maar de kleur groen werkt erg goed voor het neutraliseren van oneffenheden. Kies voor een concealer die niet meer dan één of twee tinten lichter is dan je eigen huidskleur.

Voor het camoufleren van donkere kringen onder de ogen.

Heb je last van kringen met een groene ondertoon? Gebruik dan een concealer met een rode of perzikkleurige ondertoon. Voor het camoufleren van blauwe/paarsachtige kringen gebruik je juist een concealer met een gele ondertoon. Zien de kringen onder je ogen er meer rood of roze uit? Ga dan voor een concealer met een groene ondertoon. Kies ook hier voor een concealer die niet meer dan één of twee tinten lichter is dan je eigen huidskleur.

Voor de andere delen van je gezicht.

Hiervoor heb je een concealer nodig die exact de tint van je foundation is. Test een concealer altijd bij daglicht. Zo kun je het beste zien of het bij je huid past. 

concealer in een stick of vloeibare concealer?

Naast dat je van tevoren moet bepalen waar je de concealer voor gaat gebruiken, is het ook belangrijk om rekening te houden met je huidtype. Hieronder lees je welk type concealer het beste past bij een droge en vette huid.

Droge huid

Heb je een droge huid? Dan is het raadzaam om een concealerstick of vloeibare concealer zonder matte finish te gebruiken. Deze varianten zijn vaak goed dekkend en voedend, waardoor de droogheid van de huid niet opvalt. Zorg ervoor dat je een concealer kiest zonder matte finish. Dit benadrukt namelijk de droogheid in je huid.

Vette huid

Als je een vette huid hebt, kun je beter voor een vloeibare concealer gaan, en dus niet voor een stick. De textuur van de stick maakt je huid namelijk nog vetter. Daardoor kan je gezicht gaan glimmen. Dat wil je natuurlijk niet hebben. Nadat je je concealer hebt aangebracht, kun je de look afmaken met een beetje blush. 

eerst foundation of eerst concealer aanbrengen?

Veel mensen vragen zich af of je eerst je foundation of eerst je concealer moet aanbrengen als je bezig bent met je make-up look. Hierbij het verlossende antwoord: je brengt eerst foundation aan, en daarna pas de concealer. Op deze manier krijg je het beste resultaat en voorkom je dat je concealer door het aanbrengen van de foundation wordt weggevaagd. 

hoe moet je concealer aanbrengen?

We raden je aan om je concealer met je vingertoppen aan te brengen. Breng het aan met een deppende beweging. Heb je liever niet dat je vingers onder de concealer zitten? Gebruik dan een oogschaduwkwastje om het product aan te brengen. Heb je de concealer aangebracht? Blend het uit met een sponsje of met een van je zachte make-up kwasten. Dit zorgt voor een natuurlijk resultaat. Fixeer de concealer tot slot met een klein beetje poeder en raak je gezicht daarna zo min mogelijk aan.

 

beste gezichtsmaskers

Wij hebben de beste tips verzameld, zodat jij het beste gezichtsmasker voor jouw huid kiest.

lees meer
Link
 

beste eyeliner voor jou

Eyeliner aanbrengen is zo makkelijk nog niet. HEMA helpt je de perfecte lijn te zetten.

lees meer
Link
 

mooie wenkbrauwen

HEMA heeft alles voor jouw wenkbrauwen. Creëer de perfecte wenkbrauwen met deze tips.

lees meer
Link
 

beste blush voor jouw look

Blush komt in vele kleuren en soorten. HEMA helpt je om de beste keuze te maken.

lees meer

Link

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje