hapjes voor Halloween maken
Organiseer je binnenkort een griezelig halloweenfeest? Met een aantal spannende halloweenhapjes breng je je gasten direct in de juiste sfeer. Of je nu voor zoet of hartig kiest, of snel een paar traktaties wilt maken: wij delen onze favoriete recepten met je! De halloweenhapjes zien er misschien angstaanjagend uit, maar ze smaken heerlijk!
snelle hapjes en traktaties voor Halloween
Is jouw kind binnenkort jarig en zoek je een leuk recept om de klas op griezelige halloweentraktaties te maken? Wij delen drie snelle recepten.
Halloween fruitstokjes
Een combinatie van gezond en zoet doet het altijd goed als traktatie. Maak daarom deze leuke Halloween fruitstokjes, met verschillende stukjes fruit, marshmallows en spooky gezichtjes. Serveer alles op de leukste Halloween tafeldecoratie voor een extra griezelig effect!
Dit heb je nodig:
- Fruit naar keuze (bijvoorbeeld aardbei, meloen, banaan en kiwi)
- Marshmallows
- Lange satéprikkers
- 100 gram chocolade (voor 6 personen)
- Spuitzak
- Kokossnippers (optioneel)
Zo maak je het:
- Snijd het fruit in stukken en prik het afgewisseld met de marshmallows op de satéprikkers. Als je het leuk vindt, kun je de stukken banaan door kokossnippers rollen voor een winters effect.
- Zet een steelpan met water op het vuur en wacht tot het water kookt.
- Doe de chocolade in een hittebestendige kom en zet hem boven op de steelpan. Wacht tot de chocolade is gesmolten.
- Breng de gesmolten chocolade over in de spuitzak.
- Teken met de chocolade spooky gezichtjes en spinnenwebben op het fruit en de marshmallows.
- Laat de chocolade even hard worden, om daarna met zijn allen aan te vallen!
Mummies in bladerdeeg
Meer zin in iets hartigs? Maak dan eens deze heerlijke knakworst mummies in bladerdeeg! Wil je geen vlees gebruiken, maak deze traktatie dan met vegetarische knakworstjes. Het ziet er spectaculair uit en staat zó op tafel.
Dit heb je nodig:
- Een oven met een bakplaat
- Bakpapier
- Keukenpapier
- Een ei en een kwastje
- Mini knakworstjes (kan ook met vegetarische knakworsten)
- Decoratie voor de oogjes: bijvoorbeeld een decoratiestift met wit glazuur en crispy balletjes of mosterd en ketchup
Zo maak je het:
- Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg het bakpapier op de bakplaat.
- Dep de knakworsten droog met keukenpapier.
- Rol het bladerdeeg uit en snijd het in stukken van 1 centimeter breed.
- Wikkel de strook bladerdeeg om de knakworst heen, alsof je het worstje een jas aandoet.
- Pak daarna een kleiner stukje bladerdeeg en geef de knakworst een ‘hoedje’ (aan de bovenkant van het worstje).
- Leg alle ‘aangeklede’ worstjes op het bakpapier.
- Klop het ei in een schaaltje en smeer het over het bladerdeeg met een kwastje.
- Zet de mummies 15 minuten in de oven. Als het goed is hebben ze nu een goudbruine kleur.
- Haal de mummies uit de oven en laat ze even afkoelen.
- Maak oogjes op de mummies. Je kunt hiervoor een decoratiestift met wit glazuur en crispy balletjes gebruiken. Als je het liever bij een hartige smaak houdt, kun je ook mosterd/mayonaise en ketchup gebruiken!
voor een griezelig halloweenfeest
versier een halloweentaart met griezelige geesten
Hebben jullie iets te vieren? Bestel een bloederige halloweentaart, of nog leuker: maak zelf een unieke taart voor Halloween! Neem als basis de dripcake van HEMA. De druipende chocoladedrip past perfect bij het griezelige thema. Versier de taart daarna met een eigengemaakte topping van spookachtige aardbeien en witte chocolade!
Dit heb je nodig:
- Een bakplaat en bakpapier
- Een spuitzak
- 400 gram aardbeien
- 930 gram witte chocolade
- 1 theelepel kokosolie
- 210 gram bruine chocolate chips
Zo maak je het:
- Leg het bakpapier op de bakplaat.
- Zet een steelpan met water op het vuur en wacht tot het water kookt.
- Doe de witte chocolade en kokosolie in een hittebestendige kom en roer het door.
- Zet het mengsel boven op de steelpan en wacht tot alles is gesmolten.
- Doop de aardbeien één voor één in het mengsel en leg ze op het bakpapier.
- Druk steeds twee bruine chocolate chips op de bovenste helft van de aardbeien. Het lijkt nu net alsof de aardbeien oogjes hebben!
- Liggen alle aardbeien met oogjes op de bakplaat? Zet de bakplaat 10 minuten in de koelkast om alles hard te laten worden.
- Smelt de overgebleven chocolate chips op dezelfde manier als de witte chocolade.
- Giet het mengsel in een spuitzak en teken griezelige mondjes op de aardbeien.
- Laat de aardbeien 5 minuten afkoelen in de koelkast.
- De geesten zijn nu klaar om de taart op te gaan! Durf jij de eerste hap te nemen?