zelf de lekkerste smoothies maken

Houd jij ook zo van smoothies? Ze zijn lekker, gezond en zitten vol met vezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Natuurlijk kun je een smoothie in de winkel kun kopen maar is het niet veel leuker om er zelf een te maken? De kleuren van de verschillende fruit- en groentesoorten geven een vrolijk gevoel en daarnaast kan het je een lekkere oppepper geven. Door het drinken van jouw zelfgemaakte smoothie zorg je er namelijk voor dat je extra vitamines en mineralen binnenkrijgt. Bij HEMA helpen we je graag een handje op weg en vertellen we je hoe je de lekkerste smoothies zelf kunt maken. Ben je er klaar voor?

zelf smoothies maken

Om zelf smoothies te maken heb je gelukkig niet veel nodig. Eén van de belangrijkste benodigdheden is natuurlijk de blender. Met een staafmixer kun je ook smoothies maken, maar alleen als je niet-bevroren fruit gebruikt. Voor bevroren fruit heb je een blender met een krachtige motor nodig. Naast een goede blender, kun je zelf combinaties maken van verschillende ingrediënten. Je kunt bijvoorbeeld een smoothie maken die alleen bestaat uit fruit en/of groente. Ook zijn er genoeg fruit- en groentesoorten met elkaar te combineren. Vervolgens kun je er nog extra ingrediënten bij doen als lijnzaad, havermout of gojibessen. Niks is hierin goed of fout. Het fijne is dat je helemaal zelf bepaalt wat je er in stopt en je de blender (of staafmixer) vervolgens zijn werk laat doen. We delen een paar lekkere smoothie recepten waar jij inspiratie uit kunt opdoen. Bekijk onderstaande video, dan kun je daarna zelf aan de slag!

smoothies maken diy video - HEMA

smoothies maken met fruit

We beginnen bij de meest bekende, namelijk een fruit smoothie. Fruit smoothies worden gemaakt van verschillende soorten vers fruit, bevroren fruit of een combinatie hiervan.

banaan-ananas smoothie

1 banaan
100 gram ananas
1 el lijnzaad
200 ml water


banaan-peer-avocado smoothie

1 banaan
1 peer
1/3 avocado
100 gram (Griekse) yoghurt
150 ml (plantaardige) melk


bosvruchten smoothie

125 gram bevroren bosvruchten (frambozen, blauwe bessen, aardbeien etc.)
150 ml melk
4 eetlepels yoghurt
eetlepel honing

stappen zelf smoothies maken HEMA

groene smoothie maken

De groene smoothie is ook erg populair. Deze bevat meestal spinazie of een andere groene groente, zoals boerenkool, maar kun je verder helemaal zelf samenstellen. Als je er banaan of ander zoet fruit aan toevoegt, smaakt je groene smoothie net als een fruit smoothie. Maar dan met nóg meer vezels, vitaminen en mineralen.

Het leuke aan zelf smoothies maken blijft dat je helemaal zelf bepaalt welke ingrediënten je gebruikt. Bovendien zijn smoothies ideaal om te maken met fruit dat net te rijp is om nog los op te eten én als ontbijtje to-go, in een van onze handige meeneembekers. Helemaal als je er een paar eetlepels rauwe havermout doorheen mixt. Daarvoor vullen ze goed en is het de perfecte start van de dag. Heb je kinderen? Dan is een smoothie de perfecte manier om op een leuke manier extra groente en fruit binnen te krijgen. Bij HEMA vind je voor kinderen handige kinderbekers en -flessen die tegen een stootje kunnen. Dat wordt smullen.

Kortom: smoothies zijn gemakkelijk, lekker en zorgen voor een extra vitamine boost. Daar wordt toch iedereen blij van? Drink smakelijk!

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje