mijn HEMA
nog meer HEMA
of
of
Vul hieronder je e-mailadres in. Dan sturen wij je een e-mail met een link zodat je een nieuw wachtwoord kunt instellen.
LET OP: dit kan even duren, check ook je SPAM folder.
Stel je voor: een hemelse karamel of chocoladetaart, zo smeuïg en vol van smaak, perfect voor elke gelegenheid. Of je nu een feest viert of gewoon zin hebt in een verwenmomentje, deze traktatie is altijd een schot in de roos. In dit artikel leer je hoe je zelf een lekkere chocolade of karameltaart maakt. Ontdek het heerlijke recept van HEMA en en geniet van een moment van pure verwennerij!
Voor een makkelijk chocolade/karamel taart recept heb je de volgende ingrediënten nodig:
Om deze taart te maken, volg het onderstaand stappenplan
1. We starten met de bodem. Meng hiervoor de suiker, bloem, cacaopoeder en zout in een grote kom. Voeg de boter toe en mix het door elkaar met een vork tot er rul deeg ontstaat.
2. Voeg het ei toe en kneed het tot een stevig deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het voor minstens 30 minuten in de koelkast.
3. Bestrooi het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een ronde plak die een paar centimeter groter is dan de taartvorm (24 cm diameter). Vet de taartvorm in en plaats het deeg erin.
4. Druk de bodem en zijkanten aan en snij het teveel aan deeg weg. Zet de taartbodem voor ongeveer 30 minuten in de koelkast om deze weer wat te laten opstijven.
5. Verwarm de oven voor op 180 graden. Prik gaatjes in de bodem met een vork en bedek de taartbodem met bakpapier. We gaan de taart ‘blind bakken’. Vul de taart daarvoor nu met bakbonen of rijst.
6. Bak de taartbodem ongeveer 15 minuten in de oven. Haal vervolgens de bakbonen of rijst uit de taart en verwijder het bakpapier. Zet de taartbodem nogmaals 15 minuten in de oven. Haal de taartbodem er weer uit en laat het afkoelen.
7. Nu is het tijd voor de karamelvulling. Doe hiervoor het suiker en het water voor de karamelvulling in een steelpannetje en zet het vuur aan op middelhoge stand. Breng het aan de kook zonder te roeren en wacht totdat het een karamelkleur krijgt.
8. Zet het vuur uit en voeg de slagroom toe. Pas op, omdat het even flink zal gaan spetteren en borrelen. Roer het geheel en voeg dan de boter en het zout toe. Blijf roeren tot je een mooie karamelsaus hebt.
9. Laat de karamel 10 minuten afkoelen en giet het dan over de taartbodem heen. Zet de taart vervolgens 5 uur in de koelkast.
10. Tijd voor de bovenkant van de taart. Verhit de slagroom in een steelpannetje tot het net begint te koken. Draai dan het vuur uit en voeg de stukjes chocolade toe.
11. Roer tot het een gladde substantie. Giet de chocolade over de karamel en zet de taart voor 3 uur in de koelkast.
12. Snijd een mooie punt van de taart en genieten maar!
Een witte mengkom met een inhoud van 1.5 liter. De melamine kom heeft een schenktuit en door de anti-slipring blijft hij stevig staan wanneer je ingrediënten met elkaar mengt en roert.
lees meerEen taartdoos met een vrolijk gekleurd confettidessin en een kijkvenster. De kartonnen doos heeft een inlay voor 16 muffins. Als je de inlay er uit haalt kan er een taart in van Ø 26 cm. Ook leuk om te gebruiken om bijvoorbeeld een feestelijk ontbijt bij iemand te brengen of om een lunch in mee te nemen.
lees meerEen transparante kunststof maatbeker met extra grote maataanduiding van de hoeveelheden en een handige schenktuit. Zowel de deciliters als milliliters worden aangegeven.
lees meerDeze deegroller van beukenhout heeft een nijntje reliëf en hiermee kun je allerlei soorten deeg gelijkmatig uitrollen en van een leuk patroon voorzien. Strooi wat bloem op de ondergrond zodat het deeg niet blijft plakken. Omdat hout water opneemt, kun je de deegroller het best na gebruik afwassen onder stromend water, goed afdrogen en aan de lucht laten drogen.
lees meerEen springvorm van 0.6 mm staal met een speciale anti-aanbaklaag. Deze laag is krasbestendig, vlekbestendig en heeft een antikleef effect. De taart is na het bakken gemakkelijk uit de vorm te halen, wat zorgt voor een optimaal bakresultaat. Gebruik deze springvorm voor zowel zoete als hartige taarten. De springvormen kunnen tot 230 graden in de oven en zijn gemakkelijk schoon te maken met de hand. Voor optimaal gebruik: de bakvorm voor het eerste gebruik met warm water afspoelen en goed afdrogen. Daarna zonder inhoud in de oven 10 minuten inbakken op 180 graden. Voor het bakken de bakvorm steeds lichtjes invetten. Geen scherpe voorwerpen gebruiken wanneer u het baksel uit de vorm haalt, hiermee kunt u de anti-aanbaklaag beschadigen. De bakvorm reinigen met warm water en goed afdrogen. Gebruik geen schuursponsjes.
lees meerEen siliconen bakmat met anti-kleeflaag, zodat er geen etensresten aan blijven kleven. Een perfecte vervanger voor het bakpapier. De aquakleurige bakmat heeft aan de onderkant een anti-sliplaag. Dit is zowel handig op het aanrecht als in de oven, omdat de mat gewoon blijft liggen terwijl jij deeg uitrolt of koekjes wilt bakken. De bakmat kan in de vaatwasser, magnetron en tot 230 graden in de oven.
lees meerEen springvorm van 0.38 mm staal met een speciale anti-aanbaklaag. Deze laag is krasbestendig, vlekbestendig en heeft een antikleef effect. De taart is na het bakken gemakkelijk uit de vorm te halen, wat zorgt voor een optimaal bakresultaat. Deze vorm is geschikt voor het maken van dripcakes, dankzij de hoogte van 9.5 cm. Samen met de vorm van Ø12cm en Ø18 cm, maak jij de mooiste dripcakes! De springvorm kan tot 230 graden in de oven. Voor optimaal gebruik: de bakvorm voor het eerste gebruik met warm water afspoelen en goed afdrogen. Daarna zonder inhoud in de oven 10 minuten inbakken op 180 graden. Voor het bakken de bakvorm steeds lichtjes invetten. Geen scherpe voorwerpen gebruiken wanneer u het baksel uit de vorm haalt, hiermee kunt u de anti-aanbaklaag beschadigen. De bakvorm reinigen met warm water en goed afdrogen. Gebruik geen schuursponsjes.
lees meerDeegroller gemaakt van beukenhout. Handig voor het uitrollen van allerlei soorten deeg.
lees meerEen stevige witte etagère met een dessin van gekleurde confetti. De etagère heeft één presenteerlaag en is gemaakt van karton. Hij is alleen geschikt voor koude gerechten en heeft een wax based coating.
lees meerIn deze springvorm maak je lekkerste zoete en hartige taarten, die na het bakken gemakkelijk uit de vorm komen. De bakvorm kan tot 230 graden in de oven. Voor het eerste gebruik even afspoelen met warm water water en goed afdrogen. Daarna voor ieder gebruik steeds lichtjes invetten. Gebruik geen scherpe voorwerpen als je het baksel uit de vorm haalt, hiermee kun je de vorm beschadigen. Gebruik ook geen schuursponsjes. De vorm kan in de vaatwasser, maar wil je er langer van genieten, dan kun je hem beter even op de hand met warm water schoonmaken en afdrogen. De bakvorm is gemaakt in Italië met minder koolstof emissie, heeft een PFAS en PTFE-vrije anti-aanbaklaag en is Xcarb® gecertificeerd.
lees meerHeb je geen zin om zelf een chocoladetaart te maken, maar wil je toch genieten van een heerlijke taart? Bij HEMA vind je een assortiment heerlijke chocoladetaarten, zoals chocolade dripcakes of lekkere choco gebakjes. Perfect voor elke gelegenheid waarbij je niet zelf aan de slag hoeft te gaan! Wel zo fijn.
Zelf een lekkere appeltaart maken? Ontdek hoe je zelf een smakelijke appeltaart kunt maken. Genieten maar!
zelf appeltaart makenZin in een lekkere taart? Dan is de red velvet taart een hele goede optie. Super lekker en makkelijk te maken! Lees hier hoe.
red velvet taart makenHEMA maakt gebruik van drie soorten cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jouw bezoekerservaring persoonlijker en dus beter te maken! Op willekeurige volgorde:
Dus, wat zeg je ervan: cookie d’r bij?
Klik op ‘alles accepteren’ om toestemming te geven om alle type cookies te plaatsen. Kies je voor weigeren? Dan plaatsen we alleen de noodzakelijke cookies. Lees meer over privacy en onze cookie statement.
Lees in het privacybeleid van HEMA B.V. hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens. Je kunt je altijd via de afmeldlink in de nieuwsbrief weer uitschrijven.