appeltaart recept

null

Oma’s appeltaart is waarschijnlijk in elke familie wel een begrip. Een recept dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. Maar wist je dat een appeltaart maken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn? Met een simpel appeltaart recept, wat liefde en een beetje geduld, kun jij ook een overheerlijke appeltaart op tafel toveren. Wij laten je zien hoe je dit iconische gebak zelf kunt bakken.

ingrediënten en benodigdheden

Voor een makkelijk appeltaart recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 g ongezouten roomboter (koud en in blokjes)
  • 175 g basterdsuiker
  • 300 g bloem
  • 2 eieren
  • 3 tl kaneelpoeder
  • 2 el paneermeel
  • 1 tl zout
  • 6-7 appels (goudrenetten)
  • optioneel: rozijnen

En hier zijn de benodigdheden:

  • Springvorm
  • Mengkom
  • Keukenweegschaal
  • Deegroller
  • optioneel: dunschiller
  • optioneel: appelboor

bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Voor het deeg doe je de koude roomboter, 1 ei, bloem, zout en 150 g suiker in een mengkom. Kneed dit met je handen tot een samenhangend deeg. Laat het deeg even rusten.

  3. Snijd ondertussen de appels in schijfjes of blokjes en meng dit met de 25 g suiker, de kaneel en eventueel de rozijnen. Optioneel: het is aan jou om te bepalen of je het lekkerder vindt met schil of zonder schil van de appels.

  4. Vet de springvorm in en rol het deeg uit over de bodem en zijkanten. Je kan dit doen met een deegroller of druk het deeg plat met je vingers. Bewaar in ieder geval nog een beetje deeg voor op de bovenkant van de taart.

  5. Bestrooi de bodem met het paneermeel.

  6. Maak van het overgebleven deeg reepjes voor op de bovenkant van de taart. Leg de reepjes deeg kruislings over de bovenkant.

  7. Klopt het andere ei los en bestrijk de taart.

  8. Zet de taart in het midden van de oven en bak in ongeveer 50 tot 60 minuten gaar.

  9. Haal de taart uit de oven en laat het licht afkoelen voordat je de taart aansnijdt. De taart is zowel koud als lauwwarm lekker om te eten.

handig voor tijdens het bakken van je appeltaart

springvorm Ø24cm

Een springvorm van 0.6 mm staal met een speciale anti-aanbaklaag. Deze laag is krasbestendig, vlekbestendig en heeft een antikleef effect. De taart is na het bakken gemakkelijk uit de vorm te halen, wat zorgt voor een optimaal bakresultaat. Gebruik deze springvorm voor zowel zoete als hartige taarten. De springvormen kunnen tot 230 graden in de oven en zijn gemakkelijk schoon te maken met de hand. Voor optimaal gebruik: de bakvorm voor het eerste gebruik met warm water afspoelen en goed afdrogen. Daarna zonder inhoud in de oven 10 minuten inbakken op 180 graden. Voor het bakken de bakvorm steeds lichtjes invetten. Geen scherpe voorwerpen gebruiken wanneer u het baksel uit de vorm haalt, hiermee kunt u de anti-aanbaklaag beschadigen. De bakvorm reinigen met warm water en goed afdrogen. Gebruik geen schuursponsjes.

lees meer
  • magnetronbestendig: nee
  • vaatwasserbestendig: nee
  • anti-aanbaklaag: gecoat
  • ovenbestendig: ja
8.79

spuitzak 6x12 wit

Een katoenen spuitzak met 3 spuitmondjes. De spuitzak is uitwasbaar. Ideaal voor het decoreren van taarten of muffins.

lees meer
  • lengte in cm: 5.7
  • breedte in cm: 12
  • hoogte in cm: 9.3
  • artikel nummer: 80851582
5.99

deegroller 21cm hout

Deegroller gemaakt van beukenhout. Handig voor het uitrollen van allerlei soorten deeg.

lees meer
  • vaatwasserbestendig: nee
  • lengte in cm: 21
  • diameter in cm: 6
  • artikel nummer: 80851205
7.99

handmixer

Naast 5 verschillende snelheden, heeft deze handmixer ook een turbofunctie. Met deze handmixer klop je slagroom en pannenkoekenbeslag luchtig, maar kneed je bijvoorbeeld ook zwaarder brooddeeg. Uitgeklopt? Dan kunnen de roestvrijstalen garde en kneedhaken van 18 centimeter gewoon in de vaatwasser.

lees meer
  • lengte in cm: 8.9
  • breedte in cm: 19.7
  • hoogte in cm: 15.1
  • vermogen (watt): 350
32.99

nijntje deegroller hout

Deze deegroller van beukenhout heeft een nijntje reliëf en hiermee kun je allerlei soorten deeg gelijkmatig uitrollen en van een leuk patroon voorzien. Strooi wat bloem op de ondergrond zodat het deeg niet blijft plakken. Omdat hout water opneemt, kun je de deegroller het best na gebruik afwassen onder stromend water, goed afdrogen en aan de lucht laten drogen.

lees meer
  • merk: nijntje
  • vaatwasserbestendig: nee
  • lengte in cm: 43
  • diameter in cm: 6
9.

bakpapier 38x42 - 20 stuks

Set van 20 vellen vetvrij papier, een ideale keukenhulp want het zorgt ervoor dat je baksels niet aan elkaar of aan de bakplaat hechten. Het bakpapier is geschikt voor gebruik in de oven, combi oven, magnetron, op de bakplaat of een rooster en in bakvormen, maar niet gebruiken bij het grillen. Het papier kleeft niet, bakt niet aan en maakt invetten overbodig. En is het iets te groot, dan knip je het eenvoudig op maat. Bakpapier is hittebestendig tot 220°C.

lees meer
  • lengte in cm: 38
  • breedte in cm: 42
  • aantal stuks: 20
  • artikel nummer: 20510120
1.59

springvorm Ø24x6

In deze springvorm maak je lekkerste zoete en hartige taarten, die na het bakken gemakkelijk uit de vorm komen. De bakvorm kan tot 230 graden in de oven. Voor het eerste gebruik even afspoelen met warm water water en goed afdrogen. Daarna voor ieder gebruik steeds lichtjes invetten. Gebruik geen scherpe voorwerpen als je het baksel uit de vorm haalt, hiermee kun je de vorm beschadigen. Gebruik ook geen schuursponsjes. De vorm kan in de vaatwasser, maar wil je er langer van genieten, dan kun je hem beter even op de hand met warm water schoonmaken en afdrogen. De bakvorm is gemaakt in Italië met minder koolstof emissie, heeft een PFAS en PTFE-vrije anti-aanbaklaag en is Xcarb® gecertificeerd.

lees meer
  • vaatwasserbestendig: ja
  • ovenbestendig: ja
  • vorm: rond
  • hoogte in cm: 6
9.99

cakevorm antikleef 30cm

Een cakevorm van 0.6 mm staal met een speciale anti-aanbaklaag. Deze laag is krasbestendig, vlekbestendig en heeft een antikleef effect. De cake is na het bakken gemakkelijk uit de vorm te halen, wat zorgt voor een optimaal bakresultaat. De cakevormen kunnen tot 230 graden in de oven en zijn geschikt voor alle taartrecepten! Voor optimaal gebruik: voor het bakken de bakvorm steeds lichtjes invetten. Geen scherpe voorwerpen gebruiken wanneer u het baksel uit de vorm haalt, hiermee kunt u de anti-aanbaklaag beschadigen. De bakvorm reinigen met warm water en goed afdrogen. Gebruik geen schuursponsje.

lees meer
  • vaatwasserbestendig: nee
  • vorm: rechthoekig
  • lengte in cm: 30
  • breedte in cm: 11
online nog 10 stuks op voorraad
8.79

digitale keukenweegschaal

Deze digitale keukenweegschaal weegt tot 5kg per gram nauwkeurig. Daarom is hij ideaal voor het afwegen van bijvoorbeeld suiker, boter of bloem. De weegschaal heeft een LCD display waarop het gewicht direct te zien is. Inclusief "tare" functie om eventueel gebruikte schaal niet mee te wegen. Deze weegschaal werkt op een batterij CR 2032 en deze is inclusief.

lees meer
  • batterij inbegrepen: ja
  • lengte in cm: 20.5
  • breedte in cm: 16.5
  • type batterij: CR2032
18.49

maatbeker 1L kunststof transparant

Een transparante kunststof maatbeker met extra grote maataanduiding van de hoeveelheden en een handige schenktuit. Zowel de deciliters als milliliters worden aangegeven.

lees meer
  • inhoud in liter: 1
  • magnetronbestendig: nee
  • vaatwasserbestendig: ja
  • ovenbestendig: nee
4.69

springvorm hoog Ø22cm

Een springvorm van 0.38 mm staal met een speciale anti-aanbaklaag. Deze laag is krasbestendig, vlekbestendig en heeft een antikleef effect. De taart is na het bakken gemakkelijk uit de vorm te halen, wat zorgt voor een optimaal bakresultaat. Deze vorm is geschikt voor het maken van dripcakes, dankzij de hoogte van 9.5 cm. Samen met de vorm van Ø18cm en Ø22 cm, maak jij de mooiste dripcakes! De springvorm kan tot 230 graden in de oven. Voor optimaal gebruik: de bakvorm voor het eerste gebruik met warm water afspoelen en goed afdrogen. Daarna zonder inhoud in de oven 10 minuten inbakken op 180 graden. Voor het bakken de bakvorm steeds lichtjes invetten. Geen scherpe voorwerpen gebruiken wanneer u het baksel uit de vorm haalt, hiermee kunt u de anti-aanbaklaag beschadigen. De bakvorm reinigen met warm water en goed afdrogen. Gebruik geen schuursponsjes.

lees meer
  • magnetronbestendig: nee
  • vaatwasserbestendig: nee
  • anti-aanbaklaag: gecoat
  • ovenbestendig: ja
14.49

Waarom zelf appeltaart maken?

Een appeltaart maken is in principe niet moeilijk. Er zijn namelijk niet veel ingrediënten voor nodig en ook de bereiding is relatief makkelijk. Bovendien zet je de taart met iets meer dan een uurtje op tafel. Komt je familie onverwachts op zondag langs? Jij maakt gewoon even snel deze appeltaart, lekker voor bij de koffie. En hoe lekker gaat je huis er ook van ruiken? Niets is lekkerder dan een kamer binnen lopen waar net een appeltaart in de oven staat.

Voor het appeltaart recept heb je niet veel bakspullen nodig. Bovendien zijn alle bakbenodigdheden die je nodig hebt te vinden bij HEMA. Ben je net op jezelf gaan wonen? Of heb je gewoon nog niet zoveel bakspullen? Dan ben je bij HEMA aan het juiste adres. Naast een keukenweegschaal, garde en taartdozen vind je bij ons ook verschillende bakvormen. Zo heb je snel alles wat je nodig hebt voor het appeltaart recept.

Hoe bewaar je appeltaart?

Heb je appeltaart gebakken, maar niet alles opgegeten? Geen probleem! Appeltaart bewaren doe je het beste ingepakt in huishoudfolie of aluminiumfolie en niet in de koelkast. Deze zorgt er namelijk voor dat de taart te nat wordt. Gebruik je een taartstolp? Dan kan je de appeltaart wel in de koelkast bewaren. Haal de taart ongeveer een uur voordat je gaat serveren uit de koelkast zodat de taart op kamertemperatuur kan komen. Als je niet zoveel tijd hebt kan je altijd een stukje een paar seconden in de magnetron opwarmen.

Voor een langere houdbaarheid kun je de appeltaart ook invriezen. Pak de taart eerst in met huishoudfolie en daarna in een zo goed mogelijk passende taartdoos. Je kan ook de taart al in stukjes snijden en deze in diepvriesbakjes stoppen. Een ingevroren taart kan je twee tot drie maanden bewaren in de vriezer. Laat ook hier de taart tijdig ontdooien en doe eventueel nog even in de oven.

De appeltaarten van HEMA

Niet zo een bakfanaat? Bij HEMA vind je uiteraard ook allerlei taarten vers uit onze eigen bakkerij. En daar zitten ook heerlijke appeltaarten bij. Van de appelkruimelvlaai tot de klassieke appeltaart, lekker met een toefje slagroom. Of probeer eens onze vegan variant. Net zo lekker, maar dan zonder dierlijke producten.

bekijk meer HEMA recepten

Bijna jarig? Maak zelf je verjaardagstaart met HEMA

verjaardagstaart maken
granola maken diy video - HEMA

Je eigen granola maken is lekker, voordelig en leuk om te doen!

zelf granola maken

Valt er iets te vieren? Dan is een slagroomtaart onmisbaar. En extra leuk als je 'm zelf maakt

slagroomtaart maken
citroencake maken HEMA

Een frisse, smeuïge citroencake, wie houdt daar nou niet van?

maak zelf een citroencake
cupcake

de lekkerste cakejes maken met het cupcake recept van HEMA

zelf cupcakes maken