tips om je slaapkamer koel te houden

 

koel slapen tijdens warme nachten

Bij HEMA vind je alles om na een warme zomernacht uitgerust en opgefrist wakker te worden. Met beddengoed van zachte, absorberende en ventilerende materialen als bamboe, lyocell en kapok. Voeg daar een ventilator en verduisterende gordijnen aan toe en je wekker wordt écht noodzaak. Wakker worden met een glimlach gegarandeerd.

shop zomerbeddengoed
 

dekbed-
overtrekken

Speciaal voor de zomer ontwikkelden we dekbedovertreksetsvan lyocell; een dunne, soepele en ventilerende stof

shop nu
 

dekbedden

Ga in de zomer voor een dekbed gemaakt van bamboe. Deze is koel, luchtig en vochtregulerend. Ideaal voor warme zomernachten.

shop nu
raam

slaapkamer koel houden in de zomer

In de zomer wordt de slaapkamer vaak heel warm. Hierdoor kun je niet lekker slapen en word je vaak niet zo uitgerust wakker als je wil. Je slaapkamer koel houden is dan erg belangrijk. Maar hoe houd je je slaapkamer koel? Hier zijn verschillende manieren voor, zodat je een goede nachtrust hebt, ook tijdens een warme zomernacht. Goed slapen betekent dat je overdag meer uitgerust bent. En dat betekent meer energie, meer focus en een hogere productiviteit. En dat kunnen we allemaal goed gebruiken. HEMA denkt graag met je mee over hoe je slaapkamer koel houden het beste lukt. Zo kun je met onze retro ventilatoren die je slaapkamer koelen, lekker licht beddengoed en kleding veel doen om je lichaam koel te houden. Wij helpen je graag om de zomer zo koel mogelijk door te komen. Daarom geven we je een aantal handige tips.

shop ventilatoren
sfeermaker

hoe houd je je slaapkamer koel?

Je slaapkamer koel houden kan best een uitdaging zijn. Tegenwoordig hebben we erg hete zomers. Het ligt onder andere aan jouw type huis hoe warm het wordt. Wanneer je bijvoorbeeld een plat dak hebt, zal je helaas vaak meer last hebben van de warmte. Toch zijn er handige tips die je slaapkamer koel houden makkelijker maakt. Zo is het goed om de dag te beginnen met het doorluchten van je huis. Zet ’s ochtends de ramen en deuren tegen elkaar open, zodat het lekker kan doorwaaien. Want vroeg in de ochtend is het vaak nog lekker koel. Houd daarna gedurende de dag zowel de ramen als de gordijnen dicht. Gordijnen houden namelijk zonlicht tegen, wat zomaar een paar graden verschil kan maken. Als je witte gordijnen hebt, dan werkt dit nog beter. Lichte kleuren stoten zonlicht af. Voordat je gaat slapen kun je de ramen weer open zetten, aangezien het ’s nachts weer koeler is. 

shop gordijnen
 

hoeslakens

 

shop nu
 

moltons

 

shop nu
 

kussens

 

shop nu
 

kussenhoezen

 

shop nu
 

een koele slaapkamer voor een goede nachtrust

Een andere goede tip is om geen apparaten aan te zetten die warmte afgeven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de tv. Ook laptops kunnen hieraan bijdragen. Wat verder een hele handige tip is om koel slapen mogelijk te maken, is het gebruik van een torenventilator met bevroren flessen water ervoor. Vries een aantal PET-flessen water in en zet deze vervolgens voor de ventilator neer. Zo blaast de ventilator lekker koude wind en creëer je eenvoudig je eigen airco. Richt de ventilator terwijl je slaapt liever niet rechtstreeks op je lichaam, want een stijve nek wil je natuurlijk niet. Het briesje uit de ventilator zorgt er ook nog voor dat muggen van je af blijven, aangezien ze niet van wind houden. Dat is twee muggen in één klap! Wist je dat koel slapen ook makkelijker wordt door een nat laken voor het open raam te hangen? Het verdampen van het water heeft namelijk energie nodig, daardoor koelt het binnen af. Ook is het op hete dagen fijn om je dekbed uit het overtrek te halen en alleen onder het overtrek te slapen. En draag luchtige, ademende kleding tijdens het slapen. Naakt slapen kan natuurlijk ook, maar als je iets aantrekt van ademend en vochtopnemend materiaal, zoals katoen of bamboe, dan wordt zweet opgenomen. Dat voelt fijner aan. Een ademend hemdje en een lekkerzittende boxershort zijn al voldoende. En weet je wat ook een handige én leuke tip is waarmee je slaapkamer koel houden beter lukt? Buiten koken. Het gasfornuis en de oven zijn namelijk echte warmte-opwerkkers. Wanneer je deze aan hebt tijdens het koken, wordt je huis nóg warmer. Daarom een goed excuus om lekker te gaan barbecueën. En dat is ook nog eens gezellig. Nodig meteen wat familie of vrienden uit en een heerlijke zomeravond kan beginnen. Bovendien heb je in de hitte misschien minder behoefte aan een warme maaltijd. Een lekker frisse salade maken is dan een goede optie. Zo hoef je met die warmte geen oven of gasfornuis te gebruiken in de keuken.

 

je slaapkamer koel houden met fijne HEMA producten

Koel slapen is erg belangrijk en zorgt voor een betere nachtrust. Je slaapkamer koelen kan echter een enorme uitdaging zijn op hete dagen. Op de vraag ‘hoe houd je je slaapkamer koel tijdens hete zomers?’ hebben we je gelukkig al wat antwoorden gegeven. Met deze tips wordt jouw slaapkamer koel houden een stuk makkelijker. Natuurlijk verkoopt HEMA ook fijne producten die hierbij helpen. Denk aan ademend, licht beddengoed, waardoor jij lekker slaapt. Ook verkopen we fijne nachtkleding die ideaal is tijdens warme nachten. Deze kleding absorbeert transpiratie en geeft je huid de mogelijkheid om af te koelen. En ook een ventilator mag natuurlijk niet ontbreken. Kom dus gezellig langs in één van onze filialen en maak jouw huis helemaal klaar voor de zomer of bestel alles eenvoudig online. Bij HEMA vind je overigens nog veel meer ideeën en inspiratie voor de slaapkamer, zoals handige tips over hoeslakens vouwen. Zeker weten dat je heerlijk zult slapen!

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje