beste anti-allergie dekbed voor een fijne nachtrust

Een goede nachtrust is voor iedereen belangrijk. Het is belangrijk voor je gezondheid, je gemoedstoestand en je energielevel gedurende de dag. Wanneer je last hebt van allergieën zoals huisstofmijt, is een diepe slaap niet altijd vanzelfsprekend. Met een huisstofmijtallergie kun je ’s nachts namelijk last hebben van een verstopte neus en zelfs benauwdheid. Niet bepaald bevorderlijk voor een goede nachtrust! Kies daarom voor een speciaal anti-allergisch dekbed, zodat je vrij kunt slapen zonder last te hebben van je allergie.

shop anti-allergie dekbedden

Link


wat is een anti-allergie dekbed?

Wanneer je last hebt van een allergie, raden we aan om een anti-allergie dekbed te kiezen. Ga daarom voor een materiaal waarin stof en huisstofmijt zich minder gemakkelijk kunnen verzamelen. Synthetische materialen zoals microfibers zijn door hun gesloten structuur de beste keuze. De synthetische dekbedden van HEMA zijn gemaakt van rPET vezels. Deze vezels zijn anti-allergisch. Het materiaal rPET is namelijk gemaakt van gerecyclede (fris)drankflessen en ander verpakkingsafval. Na het sorteren, wassen en vermalen blijven er zachte vlokken over: een materiaal dat gebruikt kan worden in bijvoorbeeld beddengoed. Wat je kunt verwachten is een veerkrachtig, zacht en soepel dekbed. Daar slaap je heerlijk zorgeloos onder. Kies het liefst ook voor beddengoed van een synthetisch materiaal, zoals je hoofdkussen, matrasbeschermer en hoeslakens. Wist je dat je bij HEMA verschillende soorten hoofdkussens kan vinden? Zo hebben we hoofdkussens voor buik- en rugslapers en ook speciale zijslaapkussens.

bekijk hoofdkussens

  

welk dekbed kiezen bij huisstofmijt allergie?

Een rPET dekbed of een synthetisch dekbed is gevuld met synthetische vezels waar de huisstofmijt niet van houdt. Dat komt doordat deze materialen een dichte structuur hebben. Synthetisch beddengoed is geschikt om te wassen op een temperatuur van 60 graden. Bij het wassen van het beddengoed op deze temperatuur worden de mijten en eitjes gedood, waardoor jij er geen last meer van hebt en kunt genieten van een onbezorgde nachtrust. Vergeet daarbij niet je kussensloop ook een wekelijkse wasbeurt te geven. Dit helpt om een anti-allergische omgeving te creëren. Geef de mijt geen kans en kies voor een antihuisstofmijt dekbed! Lees ook eens onze andere tips voor het schoonmaken van je beddengoed.

shop synthetische dekbedden

Link


 

welke dekbedden kun je beter vermijden bij een allergie?

De huisstofmijt nestelt zich graag in je bed en daardoor krijg je last van je allergie als je gaat slapen. Snotterende neus, jeukende ogen en zelfs benauwdheid zijn enkele symptomen die bij een huisstofmijtallergie horen. Dit is ontzettend vervelend voor je nachtrust. Gelukkig zijn er anti-allergie dekbedden te vinden die dit probleem verlichten. Dekbedden gemaakt van natuurlijke materialen, zoals dons en wol, hebben meestal een open en ademende structuur. Hierdoor heeft de huisstofmijt meer ruimte om zich in te vestigen. De meeste dekbedden van natuurlijk materiaal zijn niet geschikt om te wassen op 60 graden, waardoor de mijt en haar eitjes tijdens het wassen dus niet worden gedood. Daardoor hoopt de stof en huisstofmijt zich in de vezels op. In de meeste gevallen zijn wollen dekbedden en donzen dekbedden dus niet geschikt bij allergieën.

tips voor een goede nachtrust met een allergie

Zelfs met het beste anti-allergie beddengoed kun je nog steeds last krijgen van allergische reacties in de slaapkamer. Er spelen namelijk een hoop andere factoren mee die op een negatieve manier je omgeving beïnvloeden. Hieronder vind je een aantal handige tips om je omgeving stof en huisstofmijt vrij te houden.

  1. 1. Was je beddengoed elke 2-3 weken op 60 graden.
  2. 2. Lucht je slaapkamer goed door.
  3. 3. Houd de temperatuur in je huis onder de 22 graden. Lees onze tips om je slaapkamer goed koel te houden.
  4. 4. Stof en stofzuig je slaapkamer dagelijks.
  5. 5. Kies voor een synthetisch hoofdkussen, hoeslaken en dekbedovertrek.
  6. 6. Zorg voor een dichte hoes om het matras heen en was deze regelmatig.
  7. 7. Hoe gezellig een kamerplantje ook is, deze kun je beter niet in de slaapkamer zetten. De schimmels van de plant werken namelijk als voedingsbron voor huisstofmijt.
  8. 8. Bij kinderen kan huisstofmijt in de knuffels gaan zitten, dus was deze regelmatig. Stop je de knuffel liever niet in de wasmachine? Dan kan twee dagen in de vriezer ook wonderen doen.
  9. 9. Kies een dekbed in de juiste warmteklasse, om ervoor te zorgen dat je het niet te warm en niet te koud hebt in bed.

onze was en strijk producten

hoofdkussen keuzehulp

HEMA helpt je graag op weg met een aantal tips. Zo vind jij zeker het beste kussen voor jou!

lees meer
Link

waarom je handdoeken moet wassen

Na een heerlijk ontspannen douche of bad, droog je jezelf af met een lekker zachte handdoek. Maar wat doe je eigenlijk met je handdoek na het afdrogen?

lees meer
Link

welke afmeting dekbed voor welk bed

In dit artikel helpen we je een handje over de verschillende afmetingen. We vertellen je over de vuistregels en de standaardmaten van dekbedden.

lees meer
Link

welke verschillende soorten dekbedden zijn er

Bij HEMA vind je verschillende soorten dekbedden van diverse kwaliteiten en materialen. Er zijn vijf soorten vullingen: bamboe, rPET (biologisch) dons, synthetisch en wol.

lees meer
Link

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje