menu sluiten

Beste dekbed voor beter slapen zonder last van allergie of ongemakken

Heerlijk slapen kan alleen als je ’s nachts geen last hebt van ongemakken, zoals overmatig zweten. Of een allergie. De meest voorkomende allergie die je in je slaap kan hinderen is die voor de huisstofmijt. Met een huisstofmijtallergie kan je ’s nachts last hebben van een loopneus of een verstopte neus en zelfs benauwdheid. Niet bevorderlijk voor een goede nachtrust! Kies daarom een speciaal anti allergisch dekbed, zodat je vrij kan slapen zonder last van je allergie. Of voor een dekbed dat snel vocht opneemt en ademt, als je veel zweet in bed.

Anti allergie dekbed

Als je een allergie hebt is het aan te raden om voor een anti allergie dekbed te kiezen. De rPET en synthetische dekbedden van HEMA zijn anti allergisch. Deze dekbedden zijn gevuld met synthetische vezels en daardoor heel geschikt voor mensen met een allergie. Kies daarbij het liefst ook voor beddengoed, zoals een kussen, matrasbeschermer en hoeslakens van synthetisch materiaal óf beddengoed dat je kan wassen. Was je lakens, kussen en dekbed minimaal een keer in de twee weken op 60 graden voor een uur.

Anti huisstofmijt dekbed

De huisstofmijt nestelt zich graag in je bed en daardoor krijg je last van je allergie als je gaat slapen. Geef de mijt geen kans en kies voor een anti huisstofmijt dekbed. Een rPET dekbed of een synthetisch dekbed is gevuld met synthetische vezels waar de huisstofmijt niet van houdt. Maak je bed op met synthetisch beddengoed of met lakens die je op 60 graden kan wassen. Dit doodt de mijt en haar eitjes. Lucht daarnaast je beddengoed en slaapkamer dagelijks.

Dekbed bij nachtzweten

De een heeft het snel koud, de ander warm. Val je in de laatste groep, dan zal je ’s nachts waarschijnlijk veel zweten tijdens je slaap. Een koel dekbed kan dit verhelpen. Het beste dekbed bij nachtzweten is het bamboe dekbed van HEMA dat heel licht is en vocht reguleert. Of kies voor een 4-seizoenen dekbed waarbij je tijdens warme nachten alleen het zomerdeel gebruikt. Dons werkt daarbij het meest vochtregulerend en isoleert als de beste.

Beste dekbed bij opvliegers

Opvliegers zorgen voor onrust in de nacht, omdat je het opeens snel warm krijgt en gaat zweten. Vrouwen in de overgang zullen dan ook heerlijk slapen onder een dekbed dat zowel warm houdt als verkoeling geeft. Het beste dekbed bij opvliegers is daarom het bamboe dekbed. Dit absorbeert vocht, het is luchtig en blijft ’s nachts lekker koel. Daarnaast kan je het dekbed zelf wassen.

Wist je dat...

je zo’n 16 tot 18 uur zonder slaap kunt? Daarna is het belangrijk om te gaan genieten van een goede nachtrust. Het record niet slapen staat op dit moment op 11 dagen en 25 minuten, maar het is niet aan te raden om dit record te breken. Bij een gebrek aan slaap kan je namelijk last krijgen van concentratieverlies, duizeligheid, misselijkheid, hallucinaties en zelfs psychoses.

Wist je dat...

de grootste ergernis in bed je partner is. Nou ja, je partner die in zijn of haar slaap de deken met zich mee trekt. Vervolgens blijf jij zonder deken, bibberend van de kou achter. De tip? Leg twee eenpersoonsdekbedden op je tweepersoonsbed, dan heeft ieder een eigen deken en blijven jullie beide lekker warm. Door het vervelende slaapgedrag van je partner kan je namelijk tot wel twee uur per nacht slaap missen! Misschien is dat de reden dat veel stellen, zo’n 25%, regelmatig apart slapen?

Wist je dat...

wij Nederlanders ten opzichte van de rest van de wereld het meeste houden van ons bed. Uit onderzoek blijkt namelijk dat we gemiddeld (!) maar liefst 8 uur en 12 minuten genieten van een goede nachtrust. Mensen uit Japan maken de kortste nacht, namelijk 7 uur en 24 minuten. Vrouwen slapen wereldwijd gemiddeld een half uur langer per nacht en mannen van middelbare leeftijd slapen het minst van iedereen.

wil je meer weten over dekbedden? Lees verder op deze pagina's: