terug naar Bella Italia

Duik de keuken in en haal met zelfgemaakte antipasti en pizza het gevoel van de fijne vakantiediners in Italie naar eigen huis.


Maak je eigen pizzadeeg en beleg het met je favoriete toppings!

originele Italiaanse Pizza

Keukenbenodigdheden:
pizza oven  |  deegroller  |  mengkom  |  sauslepel  |  staafmixer |  pizza plank |  pizzasnijder |  kaasrasp |  groentemes  | 

bereidingswijze voor Italiaanse pizza

1. voeg alle ingrediënten samen in de mengkom en meng dit met een mixer met deeghaken of met je handen tot een vaste deegbol
2. laat het deeg 15 minuten in de kom rusten, verdeel daarna in vier delen en maak hier bolletjes van
3. laat de bolletjes nu afgedekt 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
4. verwarm de pizzarette of de oven voor op 220 graden
5. rol de deegbolletjes uit tot dunne ronde pizzabodems
6. beleg de pizza, begin met de saus en vervolgens de toppings
7. bak de pizza 10 tot 15 minuten tot de pizzabodem lekker krokant is

Tip:
1. maak de pizza's lekker met verschillende toppings, zoals vegetarisch met veel groenten, rookworst of ga voor een chocopasta variant
2. gebruik een kant-en-klare pizzabodem i.p.v. zelf gemaakt pizzadeeg

Spaanse tapasavond

Olijven, dips en en een glaasje Sangria. Met een handvol benodigdheden creëer je Spaanse sferen in je eigen tuin.

Met een paar eenvoudige ingrediënten mix je in een handomdraai je eigen sangria.



bereiding zomerse sangria

Keukenbenodigdheden:
mesje  |  citruspers  |  maatbeker  |  waterkaraf  |  pollepel |  snijplank |  rietje |  partjessnijder   | 

bereidingswijze voor Spaanse sangria

1. Was de citroen en sinaasappel en snij deze in kleine stukjes
2. Meng de rode wijn en de brandy in een groot karaf
3. Doe het fruit samen met de suiker bij de wijn en roer het geheel door
4. Giet de spa rood erbij
5. Zet de sangria in de koelkast en laat deze min. 30 minuten trekken
6. Serveer de sangria in een leuk glas met ijsklontjes en een rietje er bij

Tip:
1. Je kunt ook heerlijk met fruit varieren zoals perzik en peer
2. Vervang de suiker voor vlierbloesemsiroop.
3. Vervang de rode wijn voor cava voor een mousserende sangria

eten zoals in Frankrijk

Ontbijten met een croissantje en een grote kop café au lait, crêpes voor lunch en in de avond een smaakvolle quiche. Met deze lekkernijen haal je het vakantiegevoel uit Frankrijk naar je eigen huis.

Bij HEMA vind je alle benodigdheden om een Frans dagje te organiseren: van crêpemaker tot heerlijke Franse wijnen.


crêpes bakken

Keukenbenodigdheden:
crêpe maker  |  pannenlikker  |  mengkom  |  maatbeker  |  spatel |  garde |  ijsschep |  keukenweegschaal  | 

bereidingswijze voor Franse crêpes

1. Vet de crêpespan of een grote koekepan in met boter en verhit de pan op middelhoog vuur

2. Giet het beslag in het midden van de pan en verdeel het beslag over de pan

3. Laat de crêpe even bakken totdat je bubbels ziet knappen in het beslag. Keer de crêpe dan om en bak de crêpe nog heel even, ongeveer een minuut. Herhaal totdat het beslag op is. Vet de pan tussendoor steeds in met boter

haal alles in huis voor een heerlijk buitenlandse avond

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje