vegetarische rookworst
Grote kans dat je ‘m weleens geproefd hebt, de enige echte HEMA rookworst. Al jaar en dag een begrip in Nederland en dat is ook niet zo gek. Deze beroemde en geliefde worst wordt al sinds 1936 gemaakt en gaan er jaarlijks zo’n 10 miljoen stuks van over de toonbank. Behalve de magere, pittige en biologische variant zijn er ook twee vegetarische rookworsten aan het versaanbod toegevoegd: de ookworst en de ookworst met groente. Net als onze andere rookworsten, worden ook deze bereid volgens een uniek recept. Met als resultaat een 100% vegetarische worst.
ookworst, de vega rookworst van HEMA
De originele HEMA ookworst is gemaakt op basis van plantaardige oliën, erwtenvezel en vrije-uitloopei- en erwteneiwit. Helemaal vegetarisch dus. De Groente Ookworst bevat daarnaast nog extra groentes, namelijk: rode biet, wortel, ui en paprika.
Hoe je hem het beste kan bereiden? Dat kan op verschillende manieren. Wij vertellen je hoe je hem kan klaarmaken in de pan of magnetron. De vegetarische rookworst kun je met binnenverpakking in heet warm water opwarmen. Je legt de worst hiervoor gewoon in een pan met water. Let erop dat het water niet mag koken. Hierna haal je de worst uit de verpakking en laat je hem 30 seconden rusten. Doe je hem liever in de magnetron? Dat kan natuurlijk ook. Verwijder de buitenverpakking van de vegetarische rookworst en prik daarna gaatjes in de binnenverpakking van de worst. Laat de worst vervolgens 2 minuten opwarmen op 500 watt. Haal hem uit de verpakking en laat de vegetarische rookworst 30 seconden rusten. Daarna kun je hem serveren op de manier die jij wil. Lekker bij de stamppot, op een broodje of gewoon los. Ben je met meerdere mensen thuis en eet niet iedereen de vegetarische variant van de rookworst? De vegetarische HEMA worsten worden verkocht in een vacuüm verpakking, waardoor je hem gemakkelijk met de andere HEMA rookworsten gewoon in één pan opwarmen. Wel zo handig.
lekker voor bij...
De vega variant van de HEMA rookworst is lekker in de winter voor bij de stamppot. Goed te combineren met bijvoorbeeld boerenkool of zuurkool. Maar de echte liefhebbers hoeven niet te vrezen voor andere seizoenen, want de ookworst wordt het hele jaar door verkocht. Of het nou winter, lente, zomer of herfst is, dat maakt bij HEMA niks uit. De vegetarische rookworst is namelijk ook heerlijk om te grillen op de BBQ. Doe hem vervolgens op een broodje met onze vegan mosterdsaus. Los uit het vuistje kan natuurlijk ook, of snijd hem in stukjes voor op de borrelplank. Met de ookworsten van HEMA maken we geen (of minder) vlees net iets leuker en makkelijker. Echt HEMA.