Het meest populaire HEMA gebakje is en blijft de tompouce! Elk jaar worden er wel 14 miljoen van gegeten. Maar wat is nu de beste manier om een tompouce te eten? In een keer je tanden erin zetten? Kan, maar het gevaar is dat het grootste gedeelte van die heerlijke gele vulling er tussenuit piept. Hakken? Maar dan kan het zomaar zijn dat je van je tompouce een zooitje maakt. Als tompouce experts hebben we een aantal manieren kunnen onderscheiden waarop je de tompouce het beste kunt eten. En dit zijn de manieren om een tompouce te eten.

vork erin

Bij deze techniek moet je wel even de tijd nemen. Zet je vork recht op de bovenste glazuurlaag en ga voorzichtig door alle lagen heen tot je de bodem hebt doorgeprikt. Als je dit rustig doet, dan heb je in een hap alle lagen van de tompouce op je vork. Dan kun je alle lagen van de tompouce eten. Doe je het snel, dan is de kans groot dat de volgende hap niet zo netjes wordt.

op z’n zij

Je kunt de tompouce ook op z’n zij leggen. Zo blijven de lagen makkelijker op elkaar en kun je er met je vork gemakkelijk stukjes van af prikken.

het dak eraf

De makkelijkste manier om de tompouce te eten is simpelweg uit elkaar halen. Je begint met het opeten van de bovenste laag. Daarna kun je ervoor kiezen om de banketvulling los op te eten of samen met de onderkant.

smeren maar

Wil je de heerlijke banketvulling op zowel de onder- als de bovenkant? Haal dan de bovenkant van de tompouce en verdeel de vulling over de onderste en de bovenste laag.

boven is onder

Alle lagen in een keer, in een grote hap? Haal dan het dak eraf en leg hem ondersteboven neer. Zet de bovenste laag met de banketvulling op de omgekeerde onderste laag. Zo kun je een grote hap nemen zonder dat de vulling er tussenuit valt. Eet smakelijk!

manieren om een tompouce te eten

Wil je meer weten over de geschiedenis van de tompouce?

Of heb je na dit smakelijke verhaal gewoon heel veel zin gekregen in zo'n overheerlijk roze gebakje? Bestel ze gemakkelijk en snel online in onze webshop.