menu sluiten

Appeltaart recept

Oma’s appeltaart is waarschijnlijk in elke familie wel een begrip. Als er iets te vieren was kreeg je altijd de zelfgemaakte appeltaart van oma. Zo’n recept gaat door van generatie op generatie. Maar hoe lekker die taart ook was, jij kan ook een heerlijke appeltaart bakken! Vandaag delen we een appeltaart recept met je. Zo kan jij nu ook zelf een overheerlijke appeltaart bereiden. Voor het recept van de appeltaart heb je het volgende nodig:

Ingrediënten:

- 200 g ongezouten roomboter (koud en in blokjes)
- 175 g basterdsuiker
- 300 g bloem
- 2 eieren
- 3 tl kaneelpoeder
- 2 el paneermeel
- 1 tl zout
- 6-7 appels (goudrenetten)
- optioneel: rozijnen

Benodigdheden:

- springvorm
- mengkom
- keukenweegschaal

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Voor het deeg doe je de koude roomboter, 1 ei, bloem, zout en 150 g suiker in een mengkom. Kneed dit met je handen tot een samenhangend deeg. Laat het deeg even rusten.
3. Snijd ondertussen de appels in schijfjes of blokjes en meng dit met de 25 g suiker en de kaneel. Optioneel: het is aan jou om te bepalen of je het lekkerder vindt met schil of zonder schil van de appels.
4. Vet de springvorm in en rol het deeg uit over de bodem en zijkanten. Je kan dit doen met een deegroller of druk het deeg plat met je vingers. Bewaar in ieder geval nog een beetje deeg voor op de bovenkant van de taart.
5. Bestrooi de bodem met het paneermeel.
6. Verdeel de appelmix over de bodem van de taart.
7. Maak van het overgebleven deeg reepjes voor op de bovenkant van de taart. Leg de reepjes deeg kruislings over de bovenkant.
8. Klopt het andere ei los en bestrijk de taart.
9. Zet de taart in het midden van de oven en bak in ongeveer 50 tot 60 minuten gaar.
10. Haal de taart uit de oven en laat het licht afkoelen voordat je de taart aansnijdt. De taart is zowel koud als lauwwarm lekker om te eten.

Een super simpel appeltaart recept, vind je ook niet?

appeltaart maken

Een appeltaart maken is in principe niet moeilijk. Er zijn namelijk niet zo heel veel ingrediënten voor nodig en ook de bereiding is relatief makkelijk. Bovendien zet je de taart met iets meer dan een uurtje op tafel. Komt je familie onverwachts op zondag langs? Voor jou geen probleem! Je maakt gewoon even snel deze appeltaart en iedereen is gelukkig. En hoe lekker gaat je huis er ook van ruiken? Niets is lekkerder dan een kamer binnen lopen waar net een appeltaart in de oven staat. Je gaat er bijna van schuimbekken.

Hoe bewaar je appeltaart?
Ga je een appeltaart bakken en komt de taart niet meteen op? Bewaar dan deze heerlijke appeltaart, want weggooien is zonde! Bak je de taart vandaag en wil je ‘m morgen opeten? Bewaar de taart dan ingepakt in huishoudfolie of aluminiumfolie. Als je een taartstolp of een taartdoos hebt is dat ook een goede optie. Let erop dat de kamer niet te warm is. Doe de taart in ieder geval niet in de koelkast. De koelkast zorgt er namelijk voor dat de taart te nat wordt. Het is zonde als je krokante korstje te vochtig wordt in de koelkast.

Gebruik je de taartstolp? Dan kan je de taart wel in de koelkast bewaren. Zo is de taart goed bedekt en beschermd. Haal de taart ongeveer een uur voordat je gaat serveren uit de koelkast zodat de taart op kamertemperatuur kan komen. Als je niet zoveel tijd hebt kan je altijd een stukje een paar seconden in de magnetron opwarmen.

Je kan de taart ook prima invriezen. Dat is handig wanneer je de taart een paar dagen van tevoren maakt. Zorg ervoor dat je de taart luchtdicht verpakt. Pak de taart eerst in met huishoudfolie en daarna in een zo goed mogelijk passende taartdoos. Je kan ook de taart al in stukjes snijden en deze in diepvriesbakjes stoppen. Een ingevroren taart kan je twee tot drie maanden bewaren in de vriezer. Laat ook hier de taart tijdig ontdooien en doe de taart eventueel nog even in de oven.

appeltaart bakken

Voor het recept van een appeltaart heb je niet veel nodig. Bovendien zijn alle spullen die je voor het appeltaart recept nodig hebt te vinden bij HEMA. Ben je net op jezelf gaan wonen en heb je nog niet veel spullen? Of heb je gewoon nog niet zoveel bakspullen? Dan ben je bij HEMA aan het juiste adres. Naast een keukenweegschaal, garde en taartdozen kan je er ook bakvormen kopen. Zo heb je alles wat je nodig hebt voor het appeltaart recept in één winkel.

Bij een klassiek appeltaart recept hoort toch eigenlijk wel een toefje slagroom. Natuurlijk heeft niet iedereen er altijd zin in, maar wedden dat je gasten deze appeltaart met slagroom niet afslaan! Met dit recept maak jij de lekkerste appeltaart en wie weet wordt dit recept wel een begrip bij jou thuis. Veel bakplezier!