slagroomtaart maken

null

Is er een betere manier om iets te vieren dan met een zelfgemaakte slagroomtaart? Of het nu gaat om een verjaardag, jubileum of gewoon een bijzonder moment, een slagroomtaart maakt elke gelegenheid compleet. Met een romige, smeuïge en luchtige textuur is deze klassieke traktatie een favoriet bij velen. En het goede nieuws? Met dit recept kun je in een klein uurtje een heerlijke slagroomtaart op tafel zetten. Thuisbakkers klaar? Bakken maar!

ingrediënten en benodigdheden

Dit slagroomtaart recept is voor ongeveer 10 stukjes. Begin met het verzamelen van de volgende ingrediënten:

biscuit:

  • 5 eieren
  • 100 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 25 gram custard
  • 25 gram maïzena

vulling:

  • 200 ml slagroom
  • 2 à 3 eetlepels poedersuiker
  • vruchtenjam (bijvoorbeeld aardbeienjam)

krokant amandelschaafsel:

  • 150 gram geschaafde amandelen
  • 150 gram suiker
  • 1 eiwit

taartdecoratie:

  • 400 ml slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • toppings zoals sprinkles, vers fruit, chocolade, etc.

bakspullen:

  • mixer
  • ruime kom
  • taartvorm (⌀ 20 cm)
  • taartzaag of broodmes
  • spuitzak
  • spatel
  • bakpapier

bereidingswijze slagroomtaart recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Splits de 5 eieren klop de eiwitten met suiker tot stevig schuim. Voeg de eierdooiers toe en spatel kort door. Voeg daarna bloem, maïzena en custard toe. Giet in een ingevette bakvorm.

  3. Bak het biscuit in circa 35 minuten goudbruin en laat goed afkoelen.

  4. Maak ondertussen het krokante amandelschaafsel (door meesterbakkers ook wel Victoria-mengsel genoemd) met suiker en eiwit. Mix de ingrediënten, spreid het mengsel uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak deze knapperig in circa een halfuur. Laat het Victoria-mengsel afkoelen en verkruimel het in kleinere stukjes.

  5. Mix de slagroom met poedersuiker voor zowel vulling als decoratie. Doe hierna de slagroom in een spuitzak, dat is makkelijker aanbrengen op de taart.

  6. Als het biscuit helemaal is afgekoeld, snijd je 'm twee keer horizontaal door, zodat er drie laagjes ontstaan. Een taartzaag is hier superhandig voor, maar met een broodmes gaat het ook.

  7. De onderste taartlaag voorzie je van een laagje vruchtenjam. De tweede taartlaag gaat daar weer bovenop. Deze taartlaag bedek je met een laagje slagroom en daar bovenop komt de bovenste biscuitlaag. Voor het mooiste resultaat laat je de taart nu even twintig minuutjes opstijven in de koelkast.

  8. Haal de taart weer uit de koelkast en bestrijk de taart volledig met een dun laagje slagroom. Maak ‘m mooi glad met een spatel. Het amandelschaafsel druk je tegen de zijkant van de taart in de slagroom. Spuit met de spuitzak toefjes slagroom bovenop de taart en versier hem met sprinkles, chocolaatjes of vers fruit zoals aardbeien. Of ga los met allerlei andere taartdecoratie, zoals macarons, taartprikkers of mini stroopwafels. Nog even opstuiven in de koelkast en er kan van gesmikkeld worden!
 

Tip: doe altijd even een proefbaksessie zodat je weet hoe lang je over een slagroomtaart maken doet. Zo heb je ook de tijd om de taart te perfectioneren. Niet alleen handig, maar ook heel erg lekker. Want ja, even proeven hoort daar natuurlijk bij.

 

bakspullen voor een slagroomtaart maken

taartschep Bari

Deze taartschep hoort bij de serie Bari. De schep is geschikt voor de vaatwasser. Tips voor bestek in de vaatwasser: Laat het bestek zo kort mogelijk vuil of vochtig liggen, om vlekken te voorkomen. De messen zijn van een ander kwaliteit roestvrij materiaal gemaakt dan de lepels en vorken. Door deze verschillende materialen kan er door aanraking contactcorrosie ontstaan. Plaats daarom bestek niet tegen elkaar aan in het bestekmandje. Stop voor je eigen veiligheid de messen met het snijvlak naar beneden, maar het andere bestek juist andersom. Open de vaatwasmachine zo snel mogelijk na de afwas, dan kan het bestek goed drogen en voorkom je vlekken. Eventuele (roest)vlekken op het bestek kun je eenvoudig verwijderen met een zachte spons of koperpoets.

lees meer
  • lengte in cm: 22.5
  • artikel nummer: 9905000
online nog 9 stuks op voorraad
8.79
spuitzak 6x12 wit - 80851582 - HEMA laden
korting

spuitzak 6x12 wit

Een katoenen spuitzak met 3 spuitmondjes. De spuitzak is uitwasbaar. Ideaal voor het decoreren van taarten of muffins.

lees meer
  • lengte in cm: 5.7
  • breedte in cm: 12
  • hoogte in cm: 9.3
  • artikel nummer: 80851582
5.99

handmixer

Naast 5 verschillende snelheden, heeft deze handmixer ook een turbofunctie. Met deze handmixer klop je slagroom en pannenkoekenbeslag luchtig, maar kneed je bijvoorbeeld ook zwaarder brooddeeg. Uitgeklopt? Dan kunnen de roestvrijstalen garde en kneedhaken van 18 centimeter gewoon in de vaatwasser.

lees meer
  • lengte in cm: 8.9
  • breedte in cm: 19.7
  • hoogte in cm: 15.1
  • vermogen (watt): 350
32.99

nijntje deegroller hout

Deze deegroller van beukenhout heeft een nijntje reliëf en hiermee kun je allerlei soorten deeg gelijkmatig uitrollen en van een leuk patroon voorzien. Strooi wat bloem op de ondergrond zodat het deeg niet blijft plakken. Omdat hout water opneemt, kun je de deegroller het best na gebruik afwassen onder stromend water, goed afdrogen en aan de lucht laten drogen.

lees meer
  • merk: nijntje
  • vaatwasserbestendig: nee
  • lengte in cm: 43
  • diameter in cm: 6
9.

bakpapier 38x42 - 20 stuks

Set van 20 vellen vetvrij papier, een ideale keukenhulp want het zorgt ervoor dat je baksels niet aan elkaar of aan de bakplaat hechten. Het bakpapier is geschikt voor gebruik in de oven, combi oven, magnetron, op de bakplaat of een rooster en in bakvormen, maar niet gebruiken bij het grillen. Het papier kleeft niet, bakt niet aan en maakt invetten overbodig. En is het iets te groot, dan knip je het eenvoudig op maat. Bakpapier is hittebestendig tot 220°C.

lees meer
  • lengte in cm: 38
  • breedte in cm: 42
  • aantal stuks: 20
  • artikel nummer: 20510120
1.59

springvorm Ø24x6

In deze springvorm maak je lekkerste zoete en hartige taarten, die na het bakken gemakkelijk uit de vorm komen. De bakvorm kan tot 230 graden in de oven. Voor het eerste gebruik even afspoelen met warm water water en goed afdrogen. Daarna voor ieder gebruik steeds lichtjes invetten. Gebruik geen scherpe voorwerpen als je het baksel uit de vorm haalt, hiermee kun je de vorm beschadigen. Gebruik ook geen schuursponsjes. De vorm kan in de vaatwasser, maar wil je er langer van genieten, dan kun je hem beter even op de hand met warm water schoonmaken en afdrogen. De bakvorm is gemaakt in Italië met minder koolstof emissie, heeft een PFAS en PTFE-vrije anti-aanbaklaag en is Xcarb® gecertificeerd.

lees meer
  • vaatwasserbestendig: ja
  • ovenbestendig: ja
  • vorm: rond
  • hoogte in cm: 6
9.99

cakevorm antikleef 30cm

Een cakevorm van 0.6 mm staal met een speciale anti-aanbaklaag. Deze laag is krasbestendig, vlekbestendig en heeft een antikleef effect. De cake is na het bakken gemakkelijk uit de vorm te halen, wat zorgt voor een optimaal bakresultaat. De cakevormen kunnen tot 230 graden in de oven en zijn geschikt voor alle taartrecepten! Voor optimaal gebruik: voor het bakken de bakvorm steeds lichtjes invetten. Geen scherpe voorwerpen gebruiken wanneer u het baksel uit de vorm haalt, hiermee kunt u de anti-aanbaklaag beschadigen. De bakvorm reinigen met warm water en goed afdrogen. Gebruik geen schuursponsje.

lees meer
  • vaatwasserbestendig: nee
  • vorm: rechthoekig
  • lengte in cm: 30
  • breedte in cm: 11
8.79
digitale keukenweegschaal - 80880037 - HEMA laden
korting

digitale keukenweegschaal

Deze digitale keukenweegschaal weegt tot 5kg per gram nauwkeurig. Daarom is hij ideaal voor het afwegen van bijvoorbeeld suiker, boter of bloem. De weegschaal heeft een LCD display waarop het gewicht direct te zien is. Inclusief "tare" functie om eventueel gebruikte schaal niet mee te wegen. Deze weegschaal werkt op een batterij CR 2032 en deze is inclusief.

lees meer
  • batterij inbegrepen: ja
  • lengte in cm: 20.5
  • breedte in cm: 16.5
  • type batterij: CR2032
18.49

springvorm hoog Ø22cm

Een springvorm van 0.38 mm staal met een speciale anti-aanbaklaag. Deze laag is krasbestendig, vlekbestendig en heeft een antikleef effect. De taart is na het bakken gemakkelijk uit de vorm te halen, wat zorgt voor een optimaal bakresultaat. Deze vorm is geschikt voor het maken van dripcakes, dankzij de hoogte van 9.5 cm. Samen met de vorm van Ø18cm en Ø22 cm, maak jij de mooiste dripcakes! De springvorm kan tot 230 graden in de oven. Voor optimaal gebruik: de bakvorm voor het eerste gebruik met warm water afspoelen en goed afdrogen. Daarna zonder inhoud in de oven 10 minuten inbakken op 180 graden. Voor het bakken de bakvorm steeds lichtjes invetten. Geen scherpe voorwerpen gebruiken wanneer u het baksel uit de vorm haalt, hiermee kunt u de anti-aanbaklaag beschadigen. De bakvorm reinigen met warm water en goed afdrogen. Gebruik geen schuursponsjes.

lees meer
  • magnetronbestendig: nee
  • vaatwasserbestendig: nee
  • anti-aanbaklaag: gecoat
  • ovenbestendig: ja
14.49

slagroomtaart maken met HEMA bakspullen

Bij HEMA vind je alle bakbenodigdheden om jouw slagroomtaart tot een succes te maken. Van bakvormen tot spatels, HEMA maakt bakken niet alleen makkelijker, maar ook leuker. En ook voor al je taartdecoratie kun je bij ons terecht. Wat dacht je van leuke originele taartkaarsjes? Of cocktailprikkers die passen bij het themafeestje? Maak dit slagroomtaart recept helemaal eigen met onze taartversiersels.

slagroomtaart bewaren

Een zelfgemaakte slagroomtaart is het lekkerst als hij vers is. Komt ie niet helemaal op? Dan kun je de slagroomtaart ook enkele dagen in de koelkast bewaren. Pak 'm goed in, bijvoorbeeld in een taartstolp of een goede taartdoos. Invriezen is ook een optie voor wie op een later moment wil genieten, maar raden we niet aan. Door de slagroom kan de taart z'n smaak en textuur verliezen. Goed excuus dus om die zelfgemaakte slagroomtaart gewoon lekker op te eten dus!

de slagroomtaarten van HEMA

Mocht de taart nou toch niet uit de oven zijn gekomen zoals je graag had gehoopt of wil je de verjaardagsvisite per se die heerlijke HEMA slagroomtaart voorschotelen? Bestel dan een echt feestelijke HEMA slagroomtaart met banketvulling en frisse frambozenbessenjam. Kies tijdens het afrekenen je afhaaldatum (op zijn vroegst overmorgen en op zijn laatst 14 dagen vooruit) en haal de taart op bij een HEMA-winkel bij jou in de buurt met gebakafdeling.

bekijk meer HEMA recepten

Bijna jarig? Maak zelf je verjaardagstaart met HEMA

verjaardagstaart maken
granola maken diy video - HEMA

Je eigen granola maken is lekker, voordelig en leuk om te doen!

zelf granola maken

Niets is lekkerder dan de geur van verse appeltaart. Maak zelf appeltaart met ons recept

appeltaart maken
citroencake maken HEMA

Een frisse, smeuïge citroencake, wie houdt daar nou niet van?

maak zelf een citroencake
cupcake

de lekkerste cakejes maken met het cupcake recept van HEMA

zelf cupcakes maken