menu sluiten
drip cakes - HEMA

wat is een drip cake?

Ken je ze al, die heerlijke drip cakes?
Grote kans dat je er wel eens eentje voorbij hebt zien komen op een feestje. Drip cakes zijn enorm populair en wij snappen wel waarom. Behalve dat ze lekker smaken, zien ze er ook enorm feestelijk uit. Maar waarom heten ze zo? Heel simpel, door het laagje chocolade fondant bovenop de taart dat over de rand stroomt en lange druppels maakt aan de zijkant van de taart. ‘Drips’ dus. De HEMA drip cakes bestel je los van elkaar en kun je zelf stapelen.

bestel nu

drip cake versieren

Daarna kun je aan de slag met misschien wel het leukste van alles: je drip cake versieren. Want daarmee kun je je fantasie volledig de vrije loop laten. Het idee van een drip cake versieren is dat je altijd start met de kale taart. Hoewel je die natuurlijk direct al kunt aanbieden, leent deze taart zich juist perfect om te gaan versieren. De vlakke bovenkant maakt het de perfecte basis om alles qua versiering uit de kast te halen. Je kunt helemaal losgaan met snoepgoed, chocolade en andere versieringen om zo de taart te maken die je zelf voor ogen hebt.

formaten drip cakes HEMA

drip cake van HEMA: verkrijgbaar in 3 maten en 3 kleuren

De drip cakes van HEMA zijn verkrijgbaar in drie kleuren: roze, groen en bruin.
De roze en groene dripcake zijn red velvet cakes met een verschillende drip.
De red velvet drip cake is gemaakt van drie lagen red velvet cake met vanille botercrème en bessenjam.
De bruine dripcake is van chocolade en is gemaakt van drie lagen chocoladecake, chocoladecreme en chocoladeganache. Welke variant kies jij?
Alle drip cake varianten zijn verkrijgbaar in 3 maten: de kleinste (8 p) voor 15.-, de middelste (16 p) voor 22.50 en de grootste (24 p) voor 30.-. De discodip drip cake is helaas niet meer leverbaar.

bestel nu

ideeën voor jouw dripcake

Staat er een feestje voor de deur? Dan kun je alvast nadenken over hoe je de drip cake gaat versieren.
Afhankelijk van het eventuele thema kun je helemaal losgaan.
Wij zetten verschillende ideeën voor je op een rij.

sprookjestaart

Staat er een feestje met het thema sprookjes op de planning? Maak dan van je drip cake een echte sprookjestaart.
Versier de taart bijvoorbeeld met een eenhoorn van marsepein, snoepjes, popcorn en petit fours. En zet er 3D stempels op met sprookjesfiguren. Behalve de taart, is de rest van de aankleding natuurlijk ook belangrijk.Trek daarom de verkleedkist maar alvast open en kies je mooiste sprookjesoutfit.

circustaart

Dol op het circus? Ga dan voor een drip cake in circusthema. Je doet dit door de taart te versieren met houten circusfiguren, foamletters, petit fours en snoep. Maak bijvoorbeeld van rode en witte chenille een circuspiste. En hang er een mini decoratieslinger bij zodat het op een tent lijkt. Succes gegarandeerd wanneer je je drip cake zo gaat versieren.

ruimtetaart

Voor de echte stroere ruimte astronauten kun je helemaal losgaan met een ruimtetaart. Door te kiezen voor houten ruimtefiguren, een stapelraket, snoep ufo’s op satéprikkers en wat sterren maak je een prachtig geheel. Het is bijna zonde om er een hap van te nemen..

babyshower taart

Tot slot kun je een drip cake ook versieren wanneer er een babyshower op de planning staat. Je kunt dan eigenlijk twee kanten op. Zo kun je helemaal losgaan met roze en blauwe versiering. Voeg er sterretjes, mini ballonnetjes en marshmallows aan toe om er een vrolijk geheel van te maken. Uiteraard kun je het ook een stuk neutraler houden en kiezen voor rustigere kleuren en versiering.

drip cake versieren met HEMA

Een drip cake versieren doe je samen met HEMA. Allereerst kies je de kleur (roze, groen of bruin) en de maat. Verwacht je veel gasten? Dan kun je ook voor meerdere maten kiezen en de taarten stapelen. Nadat je de basis taart hebt begint het leukste van alles, namelijk de drip cake versieren. Hierbij is niets goed of fout; je kunt je creativiteit de vrije loop laten en de taart met je lievelingssnoepgoed versieren. Op die manier zet jij je eigen themataart op tafel. Wedden dat je gasten onder de indruk gaan zijn? En dan hebben we het nog niet eens over de lekkere smaak van de taart zelf gehad. Eet smakelijk!