menu sluiten

paasknutselen

voor Pasen knutselen

Pasen is het moment om de leukste paasknutsels te maken. Met de kinderen of gewoon omdat je het leuk vindt. Bij HEMA vind je de leukste artikelen om voor Pasen te knutselen. Eieren verven voor bij het paasontbijt hoort daar natuurlijk bij. Maar je kunt je paaseieren nog op nog veel meer manieren versieren.

feestelijke paaseieren

Maak bijvoorbeeld vrolijke paaseitjes met een gezichtje en een feestmuts. Schilder een gezichtje met zwarte verf op het gekookte ei of teken het met zwarte pen. Knip een strookje uit een vilten lapje, zo groot dat het als een hoofdband om het eitje past. Knip hierna een driehoekje van vilt, oortjes of een kroontje. Als je wilt kun je deze nog verder versieren.
Plak hierna het driehoekje, de oortjes of het kroontje op het strookje vilt en laat het even drogen. Gebruik eventueel knijpertjes om het vilt op zijn plek te houden. Pas hierna het vilten strookje met de muts om het ei en plak de strook vast waar hij goed past. Laat de eiermutsen goed drogen voordat je op je ei zet. Voor bij de oortjes voor de paashaas kun je eventueel ook nog een pompon achterop het ei plakken als staartje.

ei-schildermachine

eieren schilderen wordt een eitje

shop nu
Link

stempelset Pasen

houten stempelset met leuke stempels

shop nu
Link

eierverfset

keramieken eitje met verf

shop nu
Link

paastasje

voor het paaseieren zoeken

shop nu
Link


paasversiering van strijkkralen

Voor je paastakken kun je ook zelf leuke paasversiering voor Pasen knutselen. Bijvoorbeeld in de vorm van een paasei, een kuikentje of een paashaas.

Leg eerst de buitenste rand van de vorm op de grondplaat. Vul hierna de binnenkant op. Kies voor een of twee kleuren als je je paasknutsels rustig wilt houden. Strijk de kralen en rijg een draadje door een kraal. Zo kun je de paasknutsels in de paastakken hangen. Je kunt met strijkkralen ook leuke vormen met ijzerdraad maken. Rijg de kralen aan de ijzerdraad en vorm de draad zoals je wilt. Als paasei of paashaas bijvoorbeeld.

paasdecoratie knutselen

Bij HEMA vind je alles om van Pasen een feestje te maken. Met leuke vaasjes en paasdecoratie geef je je huis in een handomdraai een vrolijke paassfeer. Wil je je paasversiering een persoonlijker tintje geven? Ga dan voor Pasen knutselen. Maak bijvoorbeeld deze leuke vormen met kunstbloemen.

wat heb je nodig

- let's decorate figuur, bijvoorbeeld haas of hart
- 10-pak kunstbloemen

Kies je favoriete kleur kunstbloemen of kies een mix van kleuren. Steek de bloemen in het steekschuim. Zorg dat je geen schuim meer tussen de bloemen ziet en dat je de vorm van het figuur goed blijft zien.let's decorate hart

Een hartvorm om te versieren met bijvoorbeeld kunstbloemen.

shop nu
Link

katoendraad 15 meter

Wit met lichtblauw katoendraad om mee te knutselen.

shop nu
Link

6-pak bloemen clips

keramieken eitje met verf

shop nu
Link

3-pak washi tapes

Een set van drie rollen washi tape.

shop nu
Link