menu sluiten

Paasknutselen

voor Pasen knutselen

Pasen is het moment om de leukste paasknutsels te maken. Met de kinderen of gewoon omdat je het leuk vindt. Bij HEMA vind je de leukste artikelen om voor Pasen te knutselen. Eieren verven voor bij het paasontbijt hoort daar natuurlijk bij. Maar je kunt je paaseieren nog op nog veel meer manieren versieren.

feestelijke paaseieren

Maak bijvoorbeeld vrolijke paaseitjes met een gezichtje en een feestmuts. Schilder een gezichtje met zwarte verf op het gekookte ei of teken het met zwarte pen. Knip een strookje uit een vilten lapje, zo groot dat het als een hoofdband om het eitje past. Knip hierna een driehoekje van vilt, oortjes of een kroontje. Als je wilt kun je deze nog verder versieren.
Plak hierna het driehoekje, de oortjes of het kroontje op het strookje vilt en laat het even drogen. Gebruik eventueel knijpertjes om het vilt op zijn plek te houden. Pas hierna het vilten strookje met de muts om het ei en plak de strook vast waar hij goed past. Laat de eiermutsen goed drogen voordat je op je ei zet. Voor bij de oortjes voor de paashaas kun je eventueel ook nog een pompon achterop het ei plakken als staartje.

shop nu

piñata paashaas 36 x 22 cm

vul 'm met leuke kleine cadeautjes


shop nu
Link

ei-schildermachine

eieren schilderen wordt een eitjeshop nu
Link

DIY glazen hanger

vul de hanger met leuke pomponsshop nu
Link

10-pak houten knijpers met paasfiguren

voor in de boom of om leuke kaartjes mee op te hangen

shop nu
Link


paasversiering van strijkkralen

Voor je paastakken kun je ook zelf leuke paasversiering voor Pasen knutselen. Bijvoorbeeld in de vorm van een paasei, een kuikentje of een paashaas.

Leg eerst de buitenste rand van de vorm op de grondplaat. Vul hierna de binnenkant op. Kies voor een of twee kleuren als je je paasknutsels rustig wilt houden. Strijk de kralen en rijg een draadje door een kraal. Zo kun je de paasknutsels in de paastakken hangen. Je kunt met strijkkralen ook leuke vormen met ijzerdraad maken. Rijg de kralen aan de ijzerdraad en vorm de draad zoals je wilt. Als paasei of paashaas bijvoorbeeld.verkleedpak konijn

wordt het nog leuker om eieren te zoeken

shop nu
Link

kleurboek A4

12 pagina's om in te kleuren, allemaal in het thema pasen

shop nu
Link

DIY houten ring happy

versier je eigen houten ring met knutselspulletjes

shop nu
Link

paasdoos

om je feestelijke paasmaaltijd in mee te nemen

shop nu
Link