knutselen voor Pasen

Pasen is hét moment om de leukste paasknutsels te maken. Van het beschilderen van paaseieren tot een paashaas of mandje knutselen voor Pasen: de creaties zijn geschikt voor jong en oud. Leuk om samen met je peuters te doen. En ook als volwassene, want je maakt je eigen paasdecoratie. Is het kunstwerkje af? Zet jullie knutsel dan als versiering op de paastafel. Bij HEMA vind je alles wat je nodig hebt om gelijk aan de slag te gaan. Lees gauw verder en ontdek de leukste ideeën om te knutselen tijdens Pasen.

knutselspullen Pasen

feestelijke paaseieren knutselen

Paaseieren schilderen is een van onze lievelingsactiviteiten tijdens Pasen. Een leuke twist hierop zijn vrolijke paaseitjes met een gezichtje en een feestmuts! Wij leggen je hier uit hoe je deze feestelijke paasknutsels maakt.

Voor het gezicht gebruik je verf of een stift. Om te beginnen teken of verf je een vrolijk snoetje op een voorgekookt ei. Blij met je creatie? Dan gaan we door naar stap 2: een hoofddeksel voor je ei maken. Hiervoor heb je lijm, een schaar en de gewenste kleuren vilt nodig. Eerst knip je een dunne rechte strook uit de vilt. Deze strook moet als hoofdband om het eitje passen. Knip hierna een driehoekje van vilt, oortjes of een kroontje. Als je wilt, kun je deze nog verder versieren.

Plak hierna het driehoekje, de oortjes of het kroontje op het strookje vilt en laat het even drogen. Gebruik eventueel knijpertjes om het vilt op zijn plek te houden. Pas hierna het vilten strookje met de muts om het ei en plak de strook vast waar hij goed past. Laat de eiermutsen goed drogen voordat je ze op je ei zet. Wil je een paashaas knutselen? Dan kun je eventueel ook nog een pompon achterop het ei plakken als staartje. Dat staat gezellig bij het ontbijt! Paaseieren knutselen is elk jaar weer leuk om te doen. Zowel voor peuters als volwassenen. Bewaar daarom je creaties en je zult zien hoe je eitjes elk jaar mooier worden.

meer tips om paaseieren te schilderen

kleurrijke potjes knutselen voor Pasen

Wil jij met Pasen je tafel extra gezellig dekken? Of zoek je naar leuke dingen om te knutselen voor volwassenen? Fleur dan jouw tafel op met deze kleurrijke potjes voor Pasen. Gebruik ze als paasmandje om eieren in te bewaren, snoeppotje of decoratie. Vul de potjes bijvoorbeeld met wat gedroogd hooi en presenteer je paaseieren erin. Je kunt er natuurlijk ook zelfgebakken paaskoekjes in bewaren. Ook na de paasdagen zijn deze potjes leuk om te blijven gebruiken. Dit worden hoe dan ook ware blikvangers tijdens het paasontbijt.

wat heb je nodig?

 • Lege glazen potten met deksel
 • Plastic dierenfiguurtjes, bijvoorbeeld de ‘Boerderijdieren set’ van HEMA
 • Verf in je favoriete kleuren
 • Extra sterke secondelijm
 • Bekijk de stappen in het filmpje om deze vrolijke potjes te maken. Organiseer een leuke knutselmiddag met de kinderen en versier de tafel voor het paasontbijt met jullie zelfgemaakte creaties.

kleine kuikentjes voor Pasen knutselen

Deze schattige kleine kuikentjes zijn ontzettend leuk om te maken. Je kunt ze samen met je peuter knutselen en gebruiken als decoratie tijdens Pasen. Leg de knijpertjes bijvoorbeeld in een paasmandje naast de eieren als versiering. Natuurlijk kun je ook een ander paasdiertje tevoorschijn laten komen uit het ei. Misschien wel een kleine paashaas? Paasknutselen is niet alleen leuk, maar ook heel gezellig wanneer je het samen doet. Klaar om zelf aan de slag te gaan? Hieronder lees je de stappen om een schattig kuikentje te maken.

Dit heb je nodig:

 • Houten wasknijpers
 • Foamvellen
 • Gekleurd papier
 • Alleslijm
 • Fineliner en een rood of roze kleurpotlood/pen
 • Schaar

Zo maak je het:

 

stap 1 & 2

 • Knip uit een foamvel de vorm van een ei van ongeveer 3,5 cm breed en 4,5 cm hoog. Knip dit ei vervolgens met een zigzaglijn in de breedte doormidden.
 • Knip uit geel papier de vorm van een kuikentje van ongeveer 1 cm breed en 2 cm hoog. Teken er met fineliner en kleurpotlood oogjes en een snaveltje op.
 

stap 3 & 4

 • Doe hobbylijm op de uiteinden van de wasknijper.
 • Leg het foam ei plat op tafel en zorg dat de helften netjes tegen elkaar aan liggen. Plak de wasknijper op het ei door hem er bovenop te leggen. Laat alles goed drogen.
 

stap 5

 • Plak het papieren kuiken aan de achterkant van de wasknijper vast. Je kunt een klein stukje foam tussen de knijper en het kuiken plakken om te zorgen dat het kuiken niet plat geknepen wordt bij het sluiten van de knijper (sommige knijpers sluiten niet helemaal recht). Laat weer even drogen.
 

stap 6

 • Draai de knijper om, knijp hem open en: kiekeboe!

paasversiering knutselen van strijkkralen

Voor je paastakken kun je ook zelf leuke paasversiering knutselen. Bijvoorbeeld in de vorm van een paasei, een kuikentje of een paashaas. De meeste eenvoudige (en leuke) manier om mooie paasvormpjes te maken is met strijkkralen!


hoe ga je te werk?

Leg de buitenste rand van de gewenste vorm in kralen op de grondplaat. Je kunt ook eerst de omtrek van een paashaas, kuikentje of paasei op een papier tekenen. Nadat je deze vorm hebt uitgeknipt kun je de omtrek gebruiken als richtlijn voor de buitenste rand kralen. De uitgeknipte vorm kun je hergebruiken om de volgende hanger op dezelfde manier te maken. Vul hierna de binnenkant op. Maak je paasknutsel zo vrolijk en kleurrijk als je zelf wilt! Strijk de kralen met een stukje bakpapier er bovenop voor het mooiste resultaat. Rijg als laatste een draadje door een van de bovenste kralen. Zo kun je de paasknutsels eenvoudig in de paastakken hangen.

leuke paasknutsels voor je paastakken

Een ander leuk idee voor in de paastakken zijn zelfgetekende of -geschilderde paaseieren. Laat je kindje een mooi paasei (of kuikentje, of paashaas) tekenen of schilderen op een A4-papier. Je kunt hiervoor natuurlijk ook een kleurplaat gebruiken. Maak ze zo groot of klein als je zelf wilt. Haal meerdere paaseieren uit een papier, of juist één heel groot ei.

Zodra je kleintje zijn of haar paasdecoratie af heeft, ga je deze lamineren. Knip de vorm na het lamineren uit met een marge van 0.5 cm vanaf de rand. Prik een klein gaatje aan de bovenkant van de tekening en rijg er een draadje door. Door hem te lamineren wordt de tekening extra goed bewaard en kun je hem eenvoudig voor het raam, in de paastakken of aan de muur hangen. Et voilà, de mooiste decoratie zelfgemaakt!


wat heb je nodig?

 • A4-papier
 • Kwasten en verf of kleurrijke stiften
 • Zelfklevende lamineerhoezen
 • Een schaar Een stukje draad

 

schep & mix paaseitjes

Bij HEMA hebben we paaseieren voor iedereen. Ga jij voor een klassieke melkchocolade of liever voor een spannende smaak, zoals advocaat? Smaken mixen kan ook!

lees meer
Link

paasbrunch

Paaseieren, pastelkleurtjes en paasstollen. Allemaal onderdelen die je koppelt aan Pasen. Maar wat heb je nou eigenlijk allemaal nodig voor de perfecte paasbrunch?

lees meer
Link

paastaarten van HEMA

Bij HEMA hebben we veel verschillende taarten die perfect zijn voor Pasen. Met deze heerlijke versieringen en smaken maak je jouw Pasen nog net iets specialer.

taart bestellen
Link

leuke paasdecoratie

Op zoek naar ideeën voor leuke paasdecoratie? Bij HEMA hebben we een heleboel tips om het gezellig te maken met Pasen. Haal de paassfeer in huis!

lees meer
Link

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje