eieren schilderen voor Pasen

Het is weer lente en dus staat Pasen voor de deur. Een perfecte gelegenheid om creatief aan de slag te gaan. Eén van de leukste bezigheden voor Pasen is natuurlijk het schilderen van eieren. Een geweldige traditie die al eeuwenlang meegaat. Kinderen én volwassenen maken de mooiste kunstwerkjes die eigenlijk zonde zijn om op te eten. Eieren schilderen kan op verschillende manieren. Laat je inspireren door onze tips. Zo wordt paaseieren schilderen een eitje!


bekijk onze producten voor Pasen
eieren schilderen HEMA

paaseieren schilderen: wat heb je nodig?

Eieren zijn natuurlijk het belangrijkste ingrediënt voor deze creatieve activiteit. Gebruik je echte eieren om te verven voor Pasen? Dan is het belangrijk om deze eerst te koken voordat je begint met het schilderen van de eieren. Anders kan het zomaar een kliederboel worden. Want een eitje is zo getikt en een ongelukje zit in een klein hoekje. Laat de eieren na het koken schrikken en daarna rustig afkoelen. Dan zijn ze goed pelbaar tijdens de paasbrunch of het paasontbijt. Gebruik je liever neppe eieren? Dat kan natuurlijk ook. Die zijn verkrijgbaar in bijvoorbeeld een keramieken of plastic variant. Wel zo makkelijk. En leuk als decoratie!
 

Als de eieren klaar zijn, kan het schilderen beginnen. Hiervoor heb je schilderspullen, een bekertje met water, kwasten en eventueel nog extra versieringen zoals sticker of glitters nodig. En natuurlijk een eierdopje of eierhouder. Heb je geen eierdop of -houder in huis? Ga dan op zoek naar lege wc-rollen. Die kun je namelijk heel goed gebruiken om de eieren op te beschilderen en te laten drogen. Maak het extra leuk en knutsel hier van tevoren een mooie paashaas van. Of versier hem met vrolijke paasstickers.
 

Qua verf kun je het beste voor verf op waterbasis kiezen in plaats van acrylverf. Nog beter is om natuurlijke kleurstoffen te gebruiken. Dan kun je na het eieren verven, verstoppen en zoeken, de eitjes lekker opsmikkelen tijdens het paasontbijt. Gebruik bijvoorbeeld rode bietensap. Daarvan krijgen de eieren een prachtige rood-roze kleur. Je kunt ook azijn gebruiken. Azijn zorgt ervoor dat de verf lichter wordt. Spetter bijvoorbeeld eerst een beetje azijn op het ei en begin daarna met schilderen. Dat geeft een mooi en speels effect. De verf met een sponsje op de paaseieren deppen kan ook. Daardoor krijg je een andere structuur op de eieren, dan met een kwast. Maak je eitjes af met mooie glitters, stickers of andere versiersels. Bij HEMA vind je ook een heleboel andere leuke tips om te knutselen voor Pasen.
 

knutselspullen kopen voor Pasen

paaseieren schilderen HEMA

paaseieren schilderen en meer ideeën om te knutselen

Wil je geklieder voorkomen? Of heb je geen waterverf of bietensap in huis? Dan kun je je paaseieren - in plaats van te verven - ook versieren met stiften. Het valt misschien niet helemaal onder eieren schilderen, maar je kunt de eieren er net als met verf hartstikke mooi mee versieren. Of wat dacht je van knutselen en de eieren beplakken met stickers, washi-tape, stukjes vilt of verschillende kleurtjes confetti in diverse vormen? Je kunt ook wiebeloogjes op je ei plakken en er een mond en neus op tekenen. Zo maak je de grappigste ei-poppetjes. Gebruik je creativiteit en maak de mooiste creaties. Alles kan!

Krijg je al zin in het schilderen van een paasei? Of ga je liever knutselen en heb je voldoende inspiratie opgedaan met onze tips? Ga dan lekker aan de slag en maak van Pasen ook dit jaar een onvergetelijk feest! En zoek je nog iets lekkers voor de paasdagen? Neem een kijkje in het assortiment paasartikelen en bestel een paastaart of heerlijke gevulde paaseieren. Mmm, dat wordt smullen.


paaseieren en snoepgoed

paastaarten van HEMA

Op zoek naar iets extra's deze Pasen? Bij HEMA vind je heerlijke paastaarten. Benieuwd naar de verschillende soorten? Neem een kijkje en bestel jouw taart met Pasen bij HEMA.

taart bestellen
Link

paasbrunch

Ga je tijdens Pasen ontbijten of brunchen? Bekijk de tips van HEMA voor de perfecte paasbrunch. Denk aan leuke versiering, lekkere hapjes en iets leuks om te knutselen voor op tafel.

lees meer
Link

leuke paasdecoratie

Breng de paassfeer in huis met de decoratie tips van HEMA. Van paastakken tot paasdecoratie voor kinderen. Zo maak je het heel gezellig in huis en ben jij klaar voor een vrolijk paasfeest!

lees meer
Link

schep & mix paaseitjes

Benieuwd naar alle smaken paaseitjes van HEMA? We vertellen je graag alles over onze nieuwste smaken. Je kunt ook scheppen en mixen, zodat je elk paaseitje kunt proeven.

lees meer
Link

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje