pride

HEMA is voor iedereen

En we geloven dat jij op je mooist bent als je helemaal jezelf kunt zijn. Welke versie van jezelf dat ook is. Daarom zet een groep enthousiaste HEMA medewerkers zich in voor HEMA pride en dragen zij actief bij om homoseksualiteit en diversiteit onder de aandacht te brengen. Dat doen we niet alleen tijdens Pride week, maar gedurende het hele jaar. Zo steunen we bijvoorbeeld het COC met de opbrengst van onze speciale Pride-producten. Vanuit HEMA vinden wij het belangrijk dat we ons uitspreken vanuit onze rol en positie in de maatschappij. Op deze pagina lees je alles over onze campagnes en initiatieven van de afgelopen jaren.

2024 - pride tompouce

2024 - pride tompouce

De vernieuwde pride tompouce is met nog meer liefde gemaakt, want hij is net wat inclusiever. Dit jaar gebruiken we namelijk de intersekse progressvlag gecombineerd met een waterval aan hartjes. De opbrengst van de tompoucen komt ten goede aan COC.

2023 - pride tompouce

2023 - pride tompouce

Een HEMA-klassieker in een kleurrijk jasje. Met de pride tompouce vierden we de liefde samen met COC, want de opbrengst van de tompoucen werd aan hen gedoneerd. De tompoucen zijn gevuld met onze luchtige HEMA vulling en gedecoreerd met een progress vlag.

2021 - toon je kleur

2021 - toon je kleur

Lancering campagne 'toon je kleuren'. Een inclusieve beautycampagne waarmee HEMA een veilige omgeving creëert waar klanten kunnen vragen, uitzoeken en ontdekken, zodat zij zichzelf ook buiten de winkels in al hun kleuren kunnen tonen.

2020 - bijzonder geboorteverlof

2020 - bijzonder geboorteverlof

Hoe je gezin er ook uitziet, ieder nieuwgeboren kind heeft recht op dezelfde hechtingsduur. Daarom is HEMA per 1 augustus 2020 gestart met bijzonder geboorteverlof van maximaal 10 weken voor alle HEMA-werknemers die een kindje in het gezin verwelkomen dankzij bijvoorbeeld een draagmoeder of adoptie.

2019 - HEMA kraamfeest

2019 - HEMA kraamfeest

HEMA laten zien dat liefde voor iedereen is, ongeacht de samenstelling van je gezin. Tijdens dit feest vierde HEMA de liefde tussen ouder en kind, samen met drie gezinnen die hun kind hebben gekregen via draagmoederschap of donorschap of een kind hebben met meer dan twee ouders.

2019 - pride t-shirt

2019 - pride t-shirt

Het ontwerpersduo Viktor&Rolf ontwierp speciaal voor Pride week een t-shirt waar de boodschap dat liefde voor iedereen is in regenboogletters op staat. De limited edition t-shirts waren verkrijgbaar in tien Amsterdamse HEMA filialen en online. De volledige opbrengst van de t-shirts is gedoneerd aan het COC.

2018 - HEMA huwelijk

2018 - HEMA huwelijk

Tijdens de Pride week van 2018 organiseerde HEMA het HEMA huwelijk, omdat liefde tussen personen van hetzelfde geslacht in veel landen nog niet door de wet wordt erkend. Op uitnodiging van HEMA stapten drie Europese stellen die in eigen land niet konden trouwen in het HEMA huwelijksbootje.

2018 - pride tompouce

2018 - pride tompouce

Liefde is voor iedereen en daarom verkocht HEMA in de Pride week van 2018 feestelijke Pride tompouces, voorzien van een regenboogdessin. De tompoucen waren te koop in alle Amsterdamse HEMA winkels met gebaksafdeling en daarnaast online te bestellen. Van iedere tompouce is de opbrengst gedoneerd aan het COC.

2017 - pride t-shirt

2017 - pride t-shirt

Tijdens Pride 2017 kocht je bij HEMA een shirt in een blanco verpakking, waarvan je alleen de pasvorm en de maat kon kiezen. De kleur van het shirt en de ♡ naam die erop stond, waren een verrassing. En die naam kon dus van iedereen zijn! De opbrengst kwam ten goede van de GSA’s van het COC.

2016 - pride t-shirt

2016 - pride t-shirt

HEMA is voor iedereen. Ongeacht geloofsovertuiging, politieke en seksuele voorkeur of anderszins. En bij HEMA zijn we trots op onze helden: de tompouce en de rookworst. Tijdens Pride 2016 stonden deze HEMA iconen symbool voor de liefde. Met de opbrengst van de t-shirts steunde HEMA de Gay-Straight alliances van het COC.

onze partners

folder
COC
Workplace Pride
Workplace Pride
Pride Amsterdam
Pride Amsterdam
Pride Utrecht
Pride Utrecht

meer productinformatie

beoordeling

goed idee
artikel is toegevoegd aan je mandje