mijn HEMA
nog meer HEMA
Zin in een zoete lekkernij? Wellicht is een crêpe dan wel wat voor jou! Een zoete crêpe met fruit, stroop, chocoladepasta of ijs. Dat klinkt toch goed? Enne.. zelf crêpes maken is nog eenvoudig ook. Benieuwd hoe? Wij delen een simpel en lekker crêpe recept met je.
Met de volgende ingrediënten kun je ongeveer 15 crêpes maken:
Voor de vulling kun je zelf bepalen wat je lekker vindt. Klassieke vullingen zijn vullingen als stroop, suiker of fruit. Als dessert is het trouwens ook heel lekker om de crêpe te smeren met Nutella of te beleggen met een bolletje vanille-ijs. Of wat te denken van pistachenootjes of gebakken amandeltjes? Je kunt het zo gek niet bedenken. Het zijn jouw crêpes, dus je kunt ook zelf bepalen welke vulling je eraan wil geven.
Tip: merk je dat de crêpes te snel stollen en je niet de hele bodem van de koekenpan op tijd kunt bestrijken? Zet het vuur dan wat lager tijdens het gieten van het beslag. Daarna kan het vuur weer wat hoger gezet worden. Je zal zien dat het maken van de pannenkoekjes steeds beter zal gaan. Oefening baart kunst. Soms voelt het beslag ook nog wat dik aan. Het moet vrij vloeibaar zijn, zoals yoghurt. Merk je dat het beslag niet makkelijk over de bodem van de koekenpan stroomt? Voeg dan nog wat eetlepels melk of water toe. Doe dit voorzichtig en lepel voor lepel. Je wilt immers niet dat het beslag te dun wordt.
De dunne pannenkoek afkomstig uit Frankrijk. Daar worden crêpes vooral als dessert gegeten. In vergelijking met een pannenkoek, is een crêpe dunner, maar ook is de vulling vaak iets anders. Zo kan een pannenkoek ook hartig gegeten kan worden met een vulling van bijvoorbeeld kaas, appel en spek. Crêpes worden over het algemeen gegeten met een zoete vulling, zoals fruit, chocolade of ijs. Daarom is het ook zo geschikt om als dessert te eten.
In menig Frans restaurant zal je deze dunne pannenkoek dan ook op de dessertkaart zien staan (vaak de variant van crêpe Suzette). Maar een crêpe is ook een heerlijk gerechtje om bij de lunch of high tea te eten. Of wat te denken na een lange bos- of strandwandeling? Eigenlijk kun je altijd wel iets bedenken om een heerlijke zoete crêpe te eten. Je kunt ze bij veel restaurants of pannenkoekenhuizen bestellen. Maar het is ook heel leuk om zelf crêpes te maken. En dit kost helemaal niet veel werk. En met onze tips zullen deze pannenkoekjes ook niet mislukken.
Met het bovenstaande crêpe recept kun je snel aan de slag. Maar naast de ingrediënten, heb je natuurlijk ook bakspullen nodig. Denk hierbij aan een mooie dunne keukenpan en een pannenkoekmes om de crêpes eenvoudig om te kunnen draaien. Bij HEMA kan je terecht voor al jouw keukengerei. Voor de ultieme crêpe gebruik je een koekenpan met een lage rand (ook wel pannenkoekenpan genoemd). Dit zorgt ervoor dat je de pannenkoekjes makkelijk kunt omkeren. Bekijk ons aanbod pannen en kookartikelen om zelf aan de slag te gaan. Je bestelt de producten eenvoudig online. Kom je liever langs in onze winkels? Neem dan eens een kijkje in de HEMA-winkel bij jou in de buurt. Samen zorgen we ervoor dat we de perfecte crêpes maken!