4 recepten voor het maken van een paastaart

Of je nu gelovig bent of niet, Pasen is voor iedereen een feest. De lente is begonnen en de zon laat zich weer vaker zien. Dat is genoeg reden om een feestelijke paastaart te maken! HEMA deelt 4 recepten voor het maken van een vrolijke taart. Of je nu de taart helemaal zelf wilt bakken of hem alleen wilt versieren, er zit voor iedereen een leuk recept tussen.
zelf een paastaart maken
Wil je zelf een paastaart maken? Wat een leuk idee! HEMA deelt 2 recepten voor een taart in paasthema. Maak jij de paaskwarktaart met mango, passievrucht en lange vingers? Of kies je voor de paasfeest worteltaart? Beide taarten zijn makkelijk te maken en heel lekker! Beide zijn een feestje om te maken en om op te eten!
1. paaskwarktaart met mango en passievrucht
Pasen wordt gevierd aan het begin van de lente. Deze frisse en tropische kwarktaart met mango en passievrucht past perfect bij dat lentegevoel. De romige, luchtige vulling is feestelijk en niet te zwaar voor Pasen.
dit heb je nodig:
Voor de bodem:
- 200 gram lange vingers
- 100 gram ongezouten boter (gesmolten)
Voor de vulling:
- 400 gram kwark
- 250 ml slagroom
- 2 eetlepels honing of poedersuiker
- 8 blaadjes gelatine
- 1 verse mango (in blokjes)
- 2 passievruchten (sap en pitjes)
- 100 ml sinaasappelsap
Voor de decoratie:
- Lange vingers met decoratieve coating
- Pastelkleurige sprinkels
- Schijfjes mango en passievruchtpitjes
Voor het bakken:
- Een keukenmachine of deegroller
- Een springvorm (22 cm)
- Een lepel
- Een steelpan
- Een staafmixer
- Een garde en een spatel
- Een grote kom
- Bakpapier
het recept:
Bodem maken:
- Verkruimel 200 g lange vingers in een keukenmachine of stop ze in een zak en rol erover met een deegroller.
- Meng de kruimels met de gesmolten boter en verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm (22 cm). Druk het stevig aan met een lepel en zet het in de koelkast.
- Vet de springvorm in of leg een stukje bakpapier op de bodem om de taart straks makkelijk uit de vorm te krijgen.
Vulling maken:
- Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
- Verwarm het sinaasappelsap in een pannetje, maar laat het niet koken. Knijp de gelatine uit en los deze op in het warme sap. Laat het daarna iets afkoelen.
- Pureer de mango met een staafmixer en meng het met de passievruchtpitjes.
- Klop met een garde de slagroom stijf met de honing of poedersuiker.
- Meng de kwark met de mangopuree en voeg het sinaasappel-gelatinemengsel toe. Spatel voorzichtig de slagroom erdoor.
- Giet het mengsel over de koekbodem en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
De taart decoreren:
- Haal de taart uit de springvorm en plak de lange vingers met decoratieve coating tegen de zijkanten van de paastaart.
- Versier de taart met pastelkleurige sprinkels voor een feestelijk effect. Als je wilt kun je de taart extra versieren met andere paaslekkernijen, zoals chocoladehaasjes of paaseitjes.
- Versier de bovenkant van de taart met schijfjes mango en passievruchtpitjes.
- Bind een mooi lint om de taart heen voor een vrolijk paaseffect. De taart ziet er nu uit als een cadeautje!
voor het versieren van jouw paastaart
2. paasfeest worteltaart
Haasjes zijn dol op wortels. Dus hoe leuk is het om met Pasen een lekkere worteltaart te maken? Versier de taart met leuke paaseitjes en een kleurrijke topping van geraspte wortel. Veel plezier met het bakken én opeten!
dit heb je nodig:
Voor de taart:
- 200 gram geraspte wortels
- 2 eieren
- 200 gram suiker
- 200 ml zonnebloemolie
- 200 gram bloem
- 1,5 tl bakpoeder
- 1,5 tl kaneel
- 1/2 tl zout
Voor het roomglazuur:
- 200 gram roomkaas
- 50 gram poedersuiker
Voor de decoratie:
- Paaseitjes
- Geraspte wortel
Voor het bakken:
- Een ronde bakvorm (22 cm)
- Een grote kom
- Een garde en een spatel
het recept:
- Verwarm de oven voor op 175°C en vet een ronde bakvorm in.
- Klop de eieren en suiker luchtig. Voeg daarna de zonnebloemolie en geraspte wortels toe (houd een beetje geraspte wortel over voor de decoratie).
- Meng de bloem, bakpoeder, kaneel en zout in een kom en voeg dit beetje bij beetje toe aan het natte mengsel.
- Giet het beslag in de bakvorm en bak de taart in 30 tot 40 minuten. Tip: als een prikker er schoon uitkomt is de taart goed.
- Klop de roomkaas met de poedersuiker tot een glad mengsel.
- Laat de taart afkoelen, smeer het roomkaasglazuur erover en versier met paaseitjes en eventueel wat geraspte wortel.
shop een kant-en-klare paastaart
eenvoudige paastaart maken
Heb je niet zoveel tijd, maar wil je toch een smakelijke paastaart met een persoonlijk tintje op tafel zetten? Neem dan een dripcake of kale taart van HEMA als basis en versier deze op jouw eigen manier. Ook leuk om samen met de kinderen te doen als paasactiviteit!
3. een dripcake versieren als paastaart
Bij HEMA kun je dripcakes bestellen in verschillende kleuren en maten. Op deze pagina legt HEMA uit welke taart(en) je nodig hebt voor jouw gezelschap. Deze taarten zien er van zichzelf al geweldig uit, maar het leuke is dat je ze ook op je eigen manier kunt versieren.
Neem een kijkje bij onze taartdecoratie en ga helemaal los met versieren. Om de paastaart extra speciaal te maken, is het leuk om een taartpuntje uit de dripcake te snijden. De mooie laagjes zijn dan zichtbaar. Vul het puntje op met paaseitjes in lekkere smaken. Het lijkt nu net alsof ze zo uit de taart zijn gevallen! Leg ook wat paaseitjes op de rest van de dripcake voor een speels effect.
4. een kale taart versieren als een paastaart
Wil je op een makkelijke manier een unieke paastaart maken? Neem dan als basis de kale taart van HEMA. De taart heeft een cakebasis en is gevuld met zachte banketvulling en frisse kersen- en rodebessenjam. Hij is aan de zijkant afgestreken met crème en slagroom. Bovenop zitten een paar bolletjes room en spikkels.
De rest van de taartversiering is helemaal aan jou! Voeg paasdecoraties toe, zoals chocoladehaasjes, paaseitjes of kleurrijke bloemen en je hebt een feestelijke paastaart waarmee je iedereen kan verrassen!