kapsalon maken met HEMA

Is jouw ultieme comfort food een patatje kapsalon? Maak dan een keer je eigen verse kapsalon met alles erop en eraan. Het recept van HEMA maak je met de airfryer en is een grote traktatie voor het hele gezin. Stiekem smaakt deze kapsalon met kip thuis nog lekkerder dan bij de snackbar. Aanvallen!
wat heb je nodig om zelf kapsalon te maken?
HEMA’s recept voor een kapsalon met kip is een ware hit. Omdat je alles zelf vers bereidt, komen de smaken nóg beter samen. Ideaal als weekendmaaltijd of als je bezoek krijgt. Vandaag is het feest!
Hieronder lees je wat je nodig hebt om de kapsalon te maken. Bepaal zelf of je ook een kaassaus wilt toevoegen en welke toppings je kiest (tip: je kunt ze ook allemaal toevoegen). Het recept is met kip, maar je kunt deze ook weglaten voor een vegetarische variant.
Houd rekening met 15 minuten voorbereidingstijd en 25 minuten baktijd. Doe de voorbereiding van tevoren en het gerecht staat zó op tafel.
dit heb je nodig voor 4 personen:
- airfryer
- kookpan en steelpan
- kom en schaal
- 800 gram grote frietaardappels of Agria-aardappels
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel knoflookolie
- 3 eetlepels BBQ-saus
- 1 theelepel paprikapoeder (optioneel)
- zout (naar smaak)
voor de chaddar-kaassaus
- 25 gram boter
- 25 gram bloem
- 175 milliliter magere melk
- 75 gram geraspte cheddar
- cayennepeper, kurkuma en zout
kies zelf je toppings
- 1 rode ui, in dunne, halve ringen
- 1 klein potje jalapeñopepers
- 1 grote tomaat, in kleine blokjes
- 300 gram kipreepjes
- 2 lente-ui, in dunne ringen
- 1 rode paprika, in dunne reepjes

alles voor een avondje comfort food
hoe maak je HEMA’s kapsalon?
Heb je alle keukenspullen klaarliggen en ingrediënten in huis? Dan is het tijd voor het echte werk: het maken van de kapsalon. Handen uit de mouwen!
- Marineer de kipreepjes in 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel knoflookolie en 3 eetlepels BBQ-saus.
- Schil de aardappels (of laat de schil eraan) en snijd ze in gelijke frieten.
- Blancheer de frieten 3 minuten in kokend water voor extra knapperigheid. Kook de frieten 3 minuten en leg ze daarna in ijswater om het kookproces te stoppen.
- Laat de frieten goed uitlekken en dep ze droog.
- Meng de frieten in een kom met olie, paprikapoeder en zout.
- Verwarm de airfryer voor op 180°C en bak de friet 25 minuten goudgeel en half krokant. Schud halverwege goed door.
- Bak de kip de laatste 10 tot 12 minuten mee met de friet op 180°C. Verplaats de friet naar voren in de airfryer en leg de gemarineerde kipreepjes achterin.
- Snijd ondertussen de rode ui, tomaat, jalapeñopepers, lente-ui en paprika in kleine stukjes.
voor de kaassaus
- Smelt boter in een steelpannetje en haal van het vuur.
- Roer de bloem erdoor tot het een gladde massa is.
- Voeg een beetje melk toe, terwijl je blijft roeren.
- Zet de pan terug op laag vuur en roer tot de saus dikker wordt.
- Voeg geraspte cheddar toe en laat het smelten.
- Breng op smaak met cayennepeper, zout en een snufje kurkuma voor een mooi geel kleurtje.
wat is de juiste volgorde bij het maken van kapsalon?
Heb je alle stappen gevolgd? Dan is het nu tijd om de laagjes van de kapsalon in de schaal te leggen. Het is hierbij belangrijk dat je de juiste volgorde aanhoudt:
- Verdeel de friet over de schaal.
- Leg de kipreepjes erop en garneer met tomatenblokjes, rode ui, jalapeñopepers of andere lekkere toppings.
- Schenk tot slot de zelfgemaakte kaassaus royaal over de friet.
Nu komt het leukste gedeelte: aanvallen!