tiramisu maken: HEMA's feestelijke recept met rood fruit

De beste afsluiter van een gezellige avond tafelen is natuurlijk een heerlijk dessert. Wil je extra uitpakken, bijvoorbeeld met kerst? Dan kun je zelf tiramisu maken met ons feestelijke tiramisu recept! Denk aan luchtige laagjes slagroom, lange vingers, rood fruit en mascarpone… Begint het water je al in de mond te lopen? Aan de slag!
wat heb je nodig?
Voordat je de handen uit het schort steekt, is het belangrijk dat je de juiste spullen in huis hebt. We maken een feestelijke rode twist op de klassieke tiramisu. Perfect voor kerst, maar natuurlijk ook voor andere feestelijke momenten. Het recept is zonder alcohol. Hieronder lees je welke keukenapparatuur en ingrediënten je nodig hebt voor jouw zelfgemaakte tiramisu.
je hebt deze keukenapparatuur en -gerei nodig:
- een staafmixer
- een steelpan
- een spatel
- een keukenthermometer
- een mixer of een garde
je hebt deze ingrediënten nodig:
- 200 ml slagroom
- 3 grote eierdooiers (gepasteuriseerd)
- 90 gram suiker
- 250 gram mascarpone
- 200 gram aardbeienkwark
- 1 pak lange vingers (a 175 gram)
- 400 gram gemengde rode besjes, frambozen, cranberries
- 2 lepels water + 1 lepel limoensap
- 1 HEMA-chocoladebal gevuld met marshmallows
De tiramisu heeft verschillende laagjes. Het is daarom mooi om doorzichtige glaasjes of schaaltjes te gebruiken om het dessert in op te maken.

shop alles voor het maken van tiramisu
hoe maak je de tiramisu?
- Klop de slagroom stijf met de mixer of met een garde. Bewaar de slagroom in een aparte kom, afgedekt in de koelkast.
- Maak het rode fruit schoon en houd een paar stukjes apart voor de garnering. Verwarm de rest in een steelpan met 2 lepels water, 1 lepel citroensap en 3 lepels suiker.
- Pureer het rode fruit met een staafmixer tot een rode coulis en laat het afkoelen.
- Spatel de helft van de coulis voorzichtig door de mascarpone en zet de andere helft apart.
- Brokkel de lange vingers tot grove kruimels.
- Pasteuriseer de eieren door deze in een pan met water op 60°C te verwarmen. Gebruik een keukenthermometer om te controleren dat de temperatuur niet boven de 61°C komt en laat de eieren een beetje afkoelen.
- Splits de eieren en klop de eierdooiers dik en luchtig met de suiker. Voeg daarna lepel voor lepel de mascarpone en de aardbeienkwark toe en blijf mixen totdat je geen klontjes meer ziet.
- Haal de slagroom uit de koelkast en spatel deze luchtig door het mascarponemengsel.
- Verdeel de lange vingers in kleine glaasjes en doe er wat coulis en mascarponemengsel overheen. Zo maak je mooie laagjes!
- Zet de tiramisu minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
- Sla de HEMA-chocoladebal in stukjes, zodat de marshmallows eruit vallen. Verdeel de chocolade en tiramisu als topping over de tiramisu, net zoals de overgebleven stukjes fruit.
Maak je de tiramisu voor kerst? Geef de tiramisu een extra kersttintje door kerstboomprikkers in het dessert te steken. Dit maakt het helemaal af. Geniet ervan!