raamdecoratie voor de kinderkamer

Ben je op zoek naar raambekleding voor de kinderkamer? Dan zijn kleur, verduistering en veiligheid belangrijk. Het is fijn dat je de kinderkamer goed kunt verduisteren, want kinderen gaan eerder naar bed. De kleur van je raambekleding is bepalend voor de sfeer. Wil je een rustige basis in de kinderkamer, kies dan voor een van de basistinten. Wil je meer een statement maken met de raamdecoratie, kies dan een fellere kleur. HEMA raambekleding is in heel verschillende kleuren, dessins en prints verkrijgbaar. Ook veiligheid is zeer belangrijk bij gordijnen in de kinderkamer. Daarom voldoet alle HEMA raambekleding aan de laatste regels voor kindveiligheid.

shop raamdecoratie


 

gordijnen

Grote ramen, kleine ramen, voor elk raam kun je bij HEMA gordijnen op maat laten maken. Met een gordijn van HEMA geef je de kinderkamer meteen sfeer. En met een gordijn met verduisterende stof, maak je de kamer in een keer donker. Bovendien kun je bijna iedere gordijnstof laten voeren met verduisterende voering. Voor meer privacy overdag kun je ook een combinatie maken met een transparant gordijn of met jaloezieën, plisségordijnen of een rolgordijn. Gordijnen van HEMA kun je op maat laten maken, maar je kunt ook kant-en-klare gordijnen kopen. Deze kun je aan de onderkant gemakkelijk zelf op maat maken. Ben je bang dat er vieze kindervingertjes overheen zullen gaan? Bekijk onze tips hoe je gordijnen kunt wassen.

shop gordijnen op maat

jaloezieën

 

HEMA jaloezieën geven een mooie sfeer aan de kinderkamer. Je kunt de lichtinval regelen en hebt ook privacy. Wil je de kinderkamer helemaal kunnen verduisteren? Combineer de jaloezieën dan met verduisterende gordijnen. HEMA heeft jaloezieën van aluminium, hout en pvc. De lamellen zijn er in diverse breedtes en je kunt kiezen of je een matte of glanzende afwerking wilt.

shop jaloezieën

vouwgordijn

 

HEMA vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in transparante, lichtdoorlatende en verduisterende stof. Zo kun je gemakkelijk een kinderkamer in een keer verduisteren. Met een vouwgordijn geef je de kinderkamer een stoere of juist een meer landelijke sfeer. Afhankelijk van wat past bij de inrichting.

shop vouwgordijnen


 

rolgordijnen

HEMA rolgordijnen zijn verkrijgbaar in transparante, lichtdoorlatende en verduisterende stoffen. Wil je de kinderkamer in een keer kunnen verduisteren, dan is een verduisterend rolgordijn een goede oplossing. Wil je overdag direct zonlicht filteren? Kies dan voor een transparant of lichtdoorlatend rolgordijn en combineer dit met een verduisterend gordijn. Ligt de kinderkamer op een zonnige kant? HEMA heeft rolgordijnen met een witte laag aan de achterkant. Deze heeft een reflecterende werking met de zon, waardoor het warmte tegenhoudt. HEMA rolgordijnen kun je op maat laten maken met een onderlat van je keuze. Zo kun je voor de kinderkamer een onderlat met Jip & Janneke.

shop rolgordijnen 

plisségordijn

HEMA plisségordijnen zijn een handige oplossing voor een kinderkamer. Een plisségordijn geeft sfeer, maar ook goede verduistering. Ze zijn verkrijgbaar in transparante en lichtdoorlatende stoffen. Met een dubbel plissé gordijn kun je de kamer in een keer verduisteren. Bovendien hebben sommige stoffen een witte achterzijde voor een reflecterende werking waardoor het binnen minder warm wordt. Dat houdt de kinderkamer lekker koel. Wil je voor overdag een lichtdoorlatende stof gebruiken voor privacy, maar ook voldoende verduistering voor het slapen? Combineer dan bijvoorbeeld een transparant of lichtdoorlatend plisségordijn met een verduisterend gordijn.

shop plisségordijnen

raamdecoratie voor een veilige slaapomgeving

Alle HEMA raambekleding voldoet aan de laatste regels voor kindveiligheid. Dit betekent dat een aantal artikelen ook voorzien is van onderdelen om die veiligheid te garanderen. Is je raamdecoratie uitgevoerd met een koord- of kettingbediening, dan wordt de lengte aangepast vanwege veiligheid. Zo kan een kind er niet in verstrikt raken. Bij het bestellen moet je dan ook altijd de montagehoogte opgeven zodat we er voor kunnen zorgen dat de bediening altijd 150cm boven de grond hangt en een klein kind er niet bij kan komen. Nog wat veiligheidspunten op een rij: Zorg dat kinderen niet bij de koorden van de raamdecoratie kunnen komen. Plaats dus geen bedje, wieg of ander meubilair in de buurt van de koorden. Knoop de koorden niet aan elkaar. Zo voorkom je dat ze in elkaar verstrengeld kunnen raken of een lus kunnen vormen. Gebruik bij het ophangen van de raambekleding altijd de bijgeleverde onderdelen die voor de veiligheid zijn meegeleverd en volg de instructies.

baby veilig slapen

Een baby is nog zó klein en kwetsbaar. HEMA helpt je met tips om de omgeving waarin je kindje slaapt zo veilig mogelijk te maken.

lees meer
Link

gordijnen per woonstijl

Hou je van een industriële, stoere look of is je interieur gevuld met romantische pasteltinten? HEMA heeft raamdecoratie voor elke woonstijl.

lees meer
Link

gordijnen opmeten

Je hoeft alleen maar de kleur, het materiaal en de uitvoering te kiezen die past bij jouw interieur. En HEMA maakt het helemaal voor je op maat.

lees meer
Link

woonkamer gordijnen

Zoek je gordijnen in een romantische stijl, of ga je liever voor een industriële look in de woonkamer? HEMA helpt je graag op weg.

lees meer
Link

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje