speelgoed opbergen

sfeermaker

Veel ouders zullen het herkennen: na een middag spelen ligt de hele woonkamer bezaaid met speelgoed. Kinderen beginnen vaak met het een, willen daarna het ander en voor je het weet ligt al het speelgoed dat ze hebben uitgestald over de vloer. Geen probleem om ze lekker hun gang te laten gaan natuurlijk, maar daarna is het fijn als het speelgoed opbergen niet al te veel tijd en moeite kost.
Maar speelgoed opbergen op een efficiënte manier kan best wel lastig zijn: je wilt dat het netjes is in huis, maar ook dat je kind het speelgoed er weer makkelijk bij kan pakken als het daar zin in heeft. Geen probleem, want met onze tips wordt het opruimen van speelgoed een makkie. Op welke manier ga jij aan de slag in huis? We leggen je uit welke opties er zijn.

shop opbergers
link

tips voor het opbergen van speelgoed

raam

Onze eerste tip voor het opbergen van speelgoed is om je kind te laten meehelpen met opruimen. Speelgoed opbergen is namelijk een leuke activiteit om samen te doen. Maar dat niet alleen: zo leert je kind ook dat het zijn of haar gebruikte spullen naderhand ook weer moet opbergen. Want het is niet erg als ze alles overhoop halen, maar speelgoed opbergen na het spelen hoort er natuurlijk ook bij. Als je een duidelijk systeem bedenkt waarbij alles op een vaste plaats ligt, is het bovendien helemaal geen vervelend karwei. Zet desnoods een vrolijk muziekje aan, ga samen speelgoed opbergen en voor je het weer ligt alles weer op z’n plek. Naast praktisch en nodig, is zo’n opruimmoment met je kind ook een leuke activiteit om samen te doen.

shop manden
Link

speelgoed opbergen in de woonkamer

Speelgoed opruimen in de woonkamer, hoe pak je dat aan? Het handigst is om de spullen ergens in te doen. Zo is het lekker uit het zicht.

 

kratjes

Onze kratjes zijn heel erg geschikt voor speelgoed opruimen in de woonkamer. We vinden het namelijk belangrijk dat alle spullen die handig zijn er ook nog eens leuk uit zien. Met deze opbergers is dat in ieder geval geen probleem. Je kunt namelijk kiezen uit allerlei mooie kleuren, zodat ze niet misstaan in de woon- of slaapkamer. Bovendien kun je sommige kratten versieren met letters en cijfers. Zo kun je erop zetten wat erin zit, bijvoorbeeld: knutselspullen, blokken, poppen of kleurboeken. Hartstikke leuk én handig. De kratjes zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Zo zit er altijd wel een aantal bij waarin je het speelgoed kunt opruimen in de woonkamer.


shop nu
Link
 

opbergboxen

Wat ook heel fijn is, is dat deze kratjes en onze andere opbergdozen stapelbaar zijn. En daardoor ideaal voor het opbergen van speelgoed. Zo kun je lekker veel kwijt en kun je alles op soort opbergen. En ook al gebruik je verschillende kratten voor het speelgoed opbergen, het staat toch allemaal bij elkaar. Handig toch? Een grote houten kist is natuurlijk ook een optie. Lekker overzichtelijk. Zo weet je kind precies waar het moet zijn en mag alles gewoon bij elkaar. Net zo makkelijk. Onze grote (canvas) manden zijn ook handig voor het bewaren van speelgoed. Er past een heleboel in en zo is het lekker uit het zicht.shop nu
Link
 

manden en doosjes

Het voordeel van speelgoed opbergen in kratjes, opbergmanden, of kisten is dat je kind leert waar het speelgoed in opgeruimd moet worden. Als het een vaste plek heeft, weten ze waar ze het kunnen pakken én waar het uiteindelijk weer neergezet moet worden. Plastic boxen zijn natuurlijk ook hartstikke handig, maar deze zien er minder leuk uit dan bijvoorbeeld onze gekleurde kratjes. Gelukkig hebben we ook dozen met printjes: van dierenprints tot stippen en botanische prints, er is voor ieder wat wils.


shop nu
Link

speelgoed opbergen in de kinderkamer

 

Bovenstaande tips zijn makkelijk toepasbaar als je speelgoed wilt opbergen, in welke ruimte dat dan ook is. Maar we hebben ook een aantal specifieke tips voor speelgoed opbergen in de kinderkamer. Een rieten of canvas mand kan bijvoorbeeld ook hartstikke goed dienstdoen als wasmandje naast de commode. Of wat dacht je van een kartonnen doos met print als pennenbakje, kijkdoos of garage voor de speelgoed autootjes? Je kunt er van alles voor bedenken om ze te gebruiken, voor veel meer dingen dan alleen speelgoed opbergen in de kinderkamer. Neem vooral even een kijkje bij onze kinderkamer opbergers om te zien welke mogelijkheden er allemaal zijn.

shop kinderkamer opbergers
opbergers
 

Met onze stapelbare kratten en dozen kun je meer doen dan alleen speelgoed opbergen in de kinderkamer. Zo kun je ze ook gebruiken als speelgoed zelf. Leg er een klein dekentje in en het kratje verandert ineens in een lekker bedje voor een pop of knuffel. Of maak er een boekenrekje van. Kleine boekjes blijven soms niet zo goed staan op de boekenplank, dus kun je deze perfect in een kratje kwijt. Naast de commode kun je ze ook opstapelen, met daarin bijvoorbeeld luiers en kleertjes. Zo zijn ze multi-inzetbaar en het staat ook nog eens hartstikke leuk. Kies jij voor één kleur of combineer je verschillende kleuren met elkaar?

shop kratjes
Link

We hebben bij HEMA niet alleen tips voor het opbergen van speelgoed. Ook voor het opbergen van schoenen en kleding hebben we goede tips.

kleding opbergen   schoenen opbergen

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje