kleding opbergen

raam

Op het moment dat overal kledingstukken en rondslingerende sokken liggen, je je favoriete broek niet meer kunt vinden én je bepaalde kledingstukken niet aantrekt omdat ze gekreukeld zijn, kan dat maar één ding betekenen. Het moment om orde te scheppen in de chaos is aangebroken. Gelukkig hoeft kleding opbergen helemaal niet moeilijk te zijn. Zeg nou zelf: je hebt niet voor niets een kledingkast. Dus die stoel die standaard vol ligt met kleren? Dat is vanaf nu verleden tijd. Hoog tijd om je garderobe opnieuw te ordenen en sorteren. HEMA heeft een aantal handige tips om dit klusje makkelijker te klaren.

Kleding opbergen op een goede manier zorgt er niet alleen voor dat je je kleding beter kunt vinden, maar ook dat het mooier blijft. En als spullen gewoon liggen op de daarvoor bestemde plek, heb jij weer rust in je hoofd. Verzamel je kledingstukken, het is tijd om aan de slag te gaan.

shop opbergers
Link

tips om kleding en ondergoed op te bergen

Als je begint met kleding opbergen is het belangrijk om álles te verzamelen en sorteren. Leg bijvoorbeeld alles op je bed en sorteer nu al per soort.
Bekijk wat je wilt houden en wat niet. Alleen wat je niet meer draagt leg je op een hoop. Later kun je beslissen wat je er mee wilt doen: weggeven, verkopen of weggooien, voor de kledingstukken die echt gaar of kapot zijn. Zo weet je precies wat je wel wilt houden en welke stukken je allemaal moet verdelen over je kast.

sfeermaker

hangers

Hang zoveel mogelijk kledingstukken op in je kast, dit scheelt vouwen en kreukels en dus strijken. We hebben verschillende kledinghangers in allerlei kleuren en van verschillende materialen. Onze velours hangers zijn bijvoorbeeld ideaal voor gladde blouses of t-shirts met een wijde hals, die makkelijk van de hanger afglijden. Heb je een kledingstuk dat extra bescherming nodig heeft? Dan bieden onze kledinghoezen uitkomst.

Heb je genoeg hangers? Zorg dan dat je je kleding gaat opbergen per soort in de kast. Je kunt het ook op kleur sorteren, het is maar net wat jij makkelijk vindt. Als je het sorteert oogt het rustiger in je kast en vind je tijdens een haastige ochtend veel sneller waar je naar op zoek bent.

shop kledinghangers
link
raam

opbergdozen en -manden

Opbergdozen en mandjes komen heel goed van pas. Niet alleen voor kleding, maar ook om sokken of ondergoed in op te bergen. Als je deze items per soort opbergt, kun je ze makkelijker terugvinden en staat het overzichtelijker in je (lade)kast. Wij hebben allerlei soorten en maten voor je: doorzichtige dozen – handig om te zien wat erin zit – maar ook vrolijk gekleurde exemplaren. Kies er eent voor je sokken, een voor ondergoed en ook eentje om je riemen en andere losse spullen in op te bergen.

Heb je nog t-shirts, hemdjes of andere kleding die je niet op kunt of wilt hangen? Dan kan je deze kleding opbergen door ze op te rollen en in bijvoorbeeld een rieten mand te leggen. Door te rollen kreuken je items veel minder snel en kun je in één oogopslag zien wat er in je kast ligt.

shop opbergmanden
Link

regelmatig je kleding opruimen

Mocht kleding opbergen niet zo jouw ding zijn, dan kun je er op een aantal manieren voor zorgen dat je dit hele proces niet vaak hoeft te herhalen.

 

 

(was)manden

Regelmatig kleding opruimen zorgt ervoor dat de stukken niet blijven rondslingeren in huis, maar dat je ze terugvindt op de plek waar ze horen. Zorg bijvoorbeeld dat je elke avond even kijkt wat er met je kleding moet gebeuren. Moet het de was in, ga je het nog een keer dragen of moeten bepaalde stukken terug in de kast? Als je dit bijhoudt, hoef je veel minder vaak grondig op te ruimen.


shop nu
Link
 

kledingopbergers

Daarbij helpt het ook om eens per half jaar door al je kleding te gaan. Wees streng en kijk welke items je niet gedragen hebt. Vraag je bij kapotte items af of je deze wilt laten maken of dat het weg kan. En zijn er stukken die je eigenlijk niet meer leuk vindt? Geef ze dan weg of breng ze bijvoorbeeld naar de kringloop. En ga bij het kopen van nieuwe kleding na of je het echt wilt en nodig hebt en of je misschien niet al een vergelijkbaar item in de kast hebt hangen. Een beetje kritisch kijken naar je huidige garderobe en of je dat nieuwe item nu echt nodig hebt, kan zomaar een overvolle kledingkast voorkomen. Wanneer je iets nieuws koopt, kun je er ook voor kiezen iets wat je al had weg te geven of te verkopen. Zo blijft je kast overzichtelijk en vind je altijd wat je zoekt. 

shop nu
Link
 

opbergboxen

Een andere tip voor kleding opbergen is een selectie te maken tussen zomer- en winteritems. Tijdens de zomer kun je de winteritems opbergen op zolder, in een opbergdoos of koffer, en in de winter doe je het omgekeerde. Zo neemt dit minder ruimte in in je kast en maak je er een gewoonte van om regelmatig even door al je stukken heen te gaan en weg te doen wat je niet meer draagt. Het is belangrijk om de kledingstukken goed te beschermen, zodat ze stof- en motvrij blijven. Dit kan bijvoorbeeld met onze mottenballen. Veel succes met opruimen!shop nu
Link

Mocht je naast tips voor het opruimen van kleding ook tips willen voor het opbergen van schoenen of het opruimen van speelgoed. Kijk dan ook eens op onze inspiratiepagina's voor schoenen opbergen en speelgoed opruimen. Met deze tips zorg je in een mum van tijd voor een opgeruimd huis.

schoenen opbergen   speelgoed opbergen

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje