menu sluiten

paasbrunch

Pasen is een van de vrolijkste feesten van het jaar. Een soort kerstfeest in het voorjaar, waarbij de chique kleding en uitgebreide diners worden ingewisseld voor een paasbeste outfit en een gezellige paasbrunch. We eten al een tijdje paaseitjes in alle smaken, maar met Pasen zelf mogen we echt los. Paasstol, verse broodjes en sapjes en misschien dat je zelf nog wel wat lekkers gaat staan bakken? Naast heerlijk samen smikkelen van de lekkerste hapjes, is Pasen ook een actieve feestdag. Want die verstopte paaseieren komen niet vanzelf weer terug rollen! Verstop jij de eitjes in de tuin, of verspreid je ze door het hele huis? Het is ook een uitstekend moment om je huis te versieren in vrolijke voorjaarskleuren. Daar word je ook na het paasweekend nog vrolijk van. En dus, aan de slag met het organiseren van de leukste paaseizoektocht, de mooiste paastafel klaarzetten en ervoor zorgen dat het voor iedereen een fijn feest is.

 

paasontbijt of paasbrunch?

Paasontbijt of paasbrunch, wat wordt het bij jou thuis dit jaar? Het paasontbijt nuttig je in de ochtend, wat waarschijnlijk een logische keuze is als een gezin met kleine kinderen hebt. Een paasbrunch is een fijne optie als je lekker uit wil (en kunt) slapen. Het woord is een samenvoeging van het woord lunch en de engelse vertaling van ontbijt: breakfast. En valt dus precies tussen deze twee maaltijden in.

De paasbrunch is iets waar je helemaal zelf invulling aan kunt geven. Je kunt na het uitslapen lekker in pyjama aan tafel schuiven, of zelfs gewoon een picknick op de bank ervan maken. Omdat je twee maaltijden in een voegt, zit je wat langer aan de paastafel en kun je ook lekker nog een keer opscheppen. Maar de paasbrunch kan ook juist iets zijn waarvoor je iets meer je best doet: een mooie outfit en een prachtig gedekte tafel met uitgebreidere hapjes dan je normaal neer zou zetten. Er zijn dus meerdere manieren om Pasen te vieren. Kies vooral iets wat bij jou en je gezin past.


 

Pasen is niet alleen een leuk gezinsfeest. Vanwege de vrije dagen die wij ervoor krijgen, kan het ook een uitstekend moment zijn om met vrienden af te spreken, of verre familie die je niet zo vaak ziet. Dit voorjaar lopen de dingen een beetje anders in de wereld, en heb je deze plannen wellicht moeten afzeggen. Er komen vast nog genoeg momenten om dit in te halen. Gezondheid en veiligheid staan nu voorop. Maar het is toch leuk om, juist nu, elkaar iets meer op te zoeken. Maar dan op andere manieren dan je gewend bent. Dus kun je dit jaar niet langs oma en opa? Misschien kun je met de kids een paar mooie paastekeningen maken en die opsturen. En natuurlijk kun je ook altijd even elkaar opbellen. Misschien dat je een filmpje kunt maken van de kinderen (en anderere gezinsleden…) die fanatiek op zoek zijn naar de verstopte eieren. Er zijn allerlei manieren om toch een beetje samen te zijn, ook al zit je niet bij elkaar aan dezelfde paastafel. Hetzelfde geldt als je graag met vrienden af had willen spreken. Wat dacht je van een paasbrunch via skype, zoom of facetime? Er zijn ook veel leuke spelletjes die je online samen kunt spelen. Zo is het net alsof je zelf ook weer kind bent en verstopte paaseitjes op mag zoeken.
 

Hoe je Pasen ook viert dit jaar, met lekker eten maak je er sowieso een feestje van. Niet alleen kun je heerlijke dingen op tafel zetten, zoals een paasstol, verse broodjes en kannen en karaffen met sapjes. Je kunt ook lekkere dingen zelf bakken, als je wat origineels en persoonlijks op tafel wilt zetten. Eieren mogen natuurlijk niet ontbreken. En die smaken inderdaad nog lekkerder als ze eerst geschilderd zijn!
 

paastafel mooi aankleden

Of je nu voor een ontbijt of brunch gaat: een van de leukste dingen aan Pasen is alles mooi aankleden. Omdat deze feestdag in het voorjaar valt, mag dat extra kleurrijk. Misschien wilde je al wat nieuw servies voor thuis? Dan is dit een mooi moment om dat aan te schaffen. Of misschien wil je de borden waar je al jaren van eet wat extra's geven? Dan kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een mooi tafelkleed of servetten met een vrolijke print om een nieuwe sfeer te creëren.

Ook heel erg leuk tijdens Pasen zijn de activiteiten. Een woonwinkel bezoeken zit er nu misschien even niet in, maar er is genoeg anders leuks te doen. Eieren verstoppen, zoeken, en natuurlijk schilderen (en daarna lekker opsmikkelen). Mooie versieringen zelf knutselen - voor in de paastak, aan de muur of om op te sturen naar mensen die je nu misschien even niet kunt zien. Het huis van top tot teen versieren, zodat je van thuis blijven een feestje maakt. En natuurlijk gezellig samen genieten van al het lekkers aan tafel. Vrolijk Pasen!

servies

voor een mooi gedekte paastafel

shop nu
Link

wijnen

heerlijke wijnen voor Pasen


shop nu
Link

servetten en tafelkleden

voor een mooi gedekte tafel


shop nu
Link

paassnoepgoed

heel veel lekkers voor Pasen


shop nu
Link
paasbrunch HEMA