schoenkadootjes

Nadat Sinterklaas zijn intocht in het land heeft gemaakt, mogen de kleintjes voordat ze gaan slapen hun schoen zetten. De Sint, alle Pieten en het paard Ozosnel klimmen ’s nachts op de daken om via de schoorsteen muisstil kleine cadeautjes in de kinderschoenen te leggen. Niks maakt opstaan in deze donkere wintermaand leuker, dan het vinden van sinterklaas cadeautjes in je schoen. Bij HEMA vind je schoencadeautjes voor 2 jaar, schoencadeautjes voor 3 jaar en voor alle andere leeftijden.
 

sint schoencadeautjes

sinterklaas schoencadeautjes zoals vroeger

Al sinds de 15e eeuw mogen kinderen met het sinterklaasfeest hun schoen zetten. Dat is al meer dan 500 jaar geleden. In die tijd mochten kinderen hun schoen zetten in de kerk. Er werd geld opgehaald bij de rijke mensen en dit verdeelden ze weer onder de schoenen van de armste mensen. Ongeveer honderd jaar later werd er begonnen met het thuis zetten van je schoen. Ook toen al gaf Sinterklaas vaak zijn eigen snoepgoed, zoals speculaas, marsepein en kruidnoten als schoenkado. Of hij gaf kleine cadeautjes, zoals sokken of tekenspullen. Waarschijnlijk werden er schoenen gebruikt, omdat het makkelijk is om hier muntstukken in te verdelen en het voor iedereen meteen duidelijk is voor wie welk cadeau is. Het herkennen van je eigen schoen is heel eenvoudig. Ook toen al werden er liedjes gezongen tijdens het zetten van de schoen.

kleine schoencadeautjes

Schoenkadootjes hoeven niet groot te zijn. De spanning en plezier van ’s ochtends iets in je schoen vinden, is voor kinderen vaak het allerleukst aan deze traditie. Met hele kleine cadeautjes is het mogelijk om vaker je schoen te zetten. Zo zijn er al tal van sinterklaas cadeautjes tot 5 euro te bedenken. Wat ideeën voor je op een rij:

  • Snoepgoed, zoals een (mini) chocoladeletter, speculaaspop, marsepein of kruidnoten.
  • Koop passende accessoires voor het grote cadeau dat ze graag willen hebben en misschien wel krijgen op pakjesavond.
  • Geef een groter cadeau in delen. Zo wordt het uitpakken en de pret ervan verspreid over een aantal dagen of weken.
  • Teken- en knutselspullen zijn ook leuke sinterklaas cadeautjes. Deze zijn verkrijgbaar voor elke prijs en altijd handig. Het stimuleert de creativiteit en past bij elke leeftijd.
  • Fijne en warme winterkleding, zoals sokken of een warme sjaal. Fijn voor deze koude dagen!
  • Een puzzel, een leesboek, of muziek of muziekinstrumenten.

schoencadeautjes kopen

sinterklaas cadeautjes

Tips nodig voor de leukste sinterklaas cadeautjes? Bij HEMA doe je inspiratie op en shop je met gemak sint cadeaus voor iedereen.

lees meer
Link

cadeaus inpakken

Heb je jouw sinterklaas cadeaus al gekocht? Bekijk de inpaktips van HEMA om ieder cadeautje extra speciaal te maken.

lees meer
Link

surprise maken

Maak je naast je gedicht ook een surprise? Bij HEMA vind je een heleboel tips voor het maken van een toffe surprise.

lees meer
Link

sinterklaas dobbelspel

Ga jij dobbelen op pakjesavond? Bij HEMA vind je de spelregels en maak je je klaar om te strijden voor alle sinterklaas cadeaus.

lees meer
Link