knutselen voor Moederdag

De tweede zondag van mei is het weer zover: Moederdag. Op deze speciale dag zetten wij onze moeders graag in het zonnetje. Want zeg nou eerlijk, dat heeft ze ook wel echt verdiend. Elk jaar is het weer een uitdaging om het perfecte moederdagcadeau te vinden. Natuurlijk kun je bij HEMA terecht voor kant-en-klare cadeautjes, maar het is nog veel leuker om zelf aan de slag te gaan. Nog geen idee wat voor kunstwerk je wilt maken? HEMA helpt je graag een handje. Daarom delen wij verschillende knutsel ideeën voor Moederdag.

shop knutselspullen

knutsel ideeën voor het perfecte moederdagcadeau

Zelfgemaakte Moederdag cadeaus zijn natuurlijk het allerleukste om te krijgen. Het draagt sentimentele waarde met zich mee en na een aantal jaar kijkt je moeder er nog met een brede glimlach op terug. Wil je zelf aan de slag en een persoonlijk en origineel cadeau voor de liefste mama van de wereld maken? Moederdag knutselen is een leuke bezigheid voor het hele gezin. Hieronder vind je een aantal knutseltips om samen met je peuter, kleuter of grotere kids een prachtig cadeau voor Moederdag in elkaar te knutselen. Het ene cadeau vergt wat meer inspanning en behendigheid dan het andere. Daarom zijn de ideeën onverdeeld in verschillende leeftijdsfasen. We geven knutseltips voor peuters, kleuters en oudere kids. Voor alle knutselpakkettenscrapboekspullen en hobbyspullen die je nodig hebt, kun je bij HEMA terecht.

met peuters knutselen voor Moederdag: maak een persoonlijk t-shirt

Knutselen met peuters wordt gegarandeerd een kliederboel. Trek ze daarom een schortje aan en laat ze lekker knutselen en kliederen. Houd er rekening mee dat je niet een te lastig knutselwerkje uitkiest. Jonge kinderen zijn nog niet zo behendig en hebben een kort concentratievermogen. Maak met je peuter een persoonlijk t-shirt voor mama. Alles dat je nodig hebt, is een basic wit t-shirt (of trek een oud t-shirt uit de kast) en textielverf. Tip: kijk eens in ons assortiment basic t-shirts en tops voor dames. Smeer de voeten en/of handen van de kleintjes in met de verf en laat ze hun vrije gang gaan op het t-shirt. Wedden dat ze dit enig vinden? Let er wel op dat je de ruimte waar ze aan de slag gaan goed afdekt. Hiermee voorkom je dat de verf op de verkeerde plekken terecht komt. Als het t-shirt aan beide kanten versierd is met hand- en voetafdrukken is het cadeau klaar. Tip: met de cadeaudozen en cadeautasjes van HEMA pak je jouw kunstwerk leuk en eenvoudig in. Laat jouw knutselwerkje eerst goed drogen en pak het dan in met de feestelijke verpakking. Uitpakken wordt nu nog leuker!

alles voor cadeaus inpakken

een moederdagcadeau knutselen met kleuters: maak een papieren bloemetje voor mama

Is jouw peuter al een heuse kleuter geworden? Dan kun je iets ingewikkeldere knutselwerkjes voor Moederdag maken. Het perfecte cadeau om samen met jouw kleuters te knutselen, zijn bloemen van papier. In plaats van mama in de watten te leggen met een vers boeket, maak je in een handomdraai gewoon je eigen boeket. Goed nieuws! Ze laten niet al na een week de kop hangen.

Hiervoor heb je het volgende nodig:

 

Ga als volgt te werk:

 • stap 1. Plaats de handen van je kindjes op het papier en omlijn ze met een potlood.
 • stap 2. Knip de handjes vervolgens zorgvuldig uit. Dit vormen later de bloemen van jouw boeket.
 • stap 3. Herhaal de eerste en tweede stap met verschillende kleuren papier. Zo maak jij een mooi kleurrijk boeket. Herhaal dit, tot je tevreden bent met de hoeveelheid bloemen.
 • stap 4. Plak vervolgens de gekleurde handjes op de satéprikkers, en de bloemen zijn klaar.
 • stap 5. Versier de bloempot met glitterverf, zodat deze mooi glimt. Zo wordt het een waar feestje om het cadeau aan je moeder te geven!
 • stap 6. Lijm dan de satéprikkers met lijm aan de binnenkant van de bloempot.


 •  

Zo heb je zelf een papieren bos bloemen in elkaar geknutseld met de kinderen. Veel persoonlijker dan dit wordt het niet.

Moederdag knutselen met oudere kids: maak een ketting van zoutdeeg

Met oudere kinderen kun je alle kanten op. Het kost ze misschien wat inspanning, maar dan heb je wel het perfecte moederdagcadeau in elkaar geknutseld. Wat dacht je van een eigen gemaakte ketting van zoutdeeg? Want welke vrouw wordt er nu niet gelukkig van sieraden? Helemaal als ze door de kinderen zelf zijn gemaakt. Het is een eenvoudige en leuke manier om iets voor Moederdag te knutselen.

Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is:

Je gaat als volgt aan de slag:

 • stap 1. Voeg twee kopjes bloem en één kopje zout toe aan een kom en mix de ingrediënten.
 • stap 2. Voeg daarna een kopje water en één eetlepel olie naar keuze toe aan de kom. Kneed het geheel tot een mooie, soepele bal. Is het geheel te plakkerig? Voeg dan nog wat bloem toe.
 • stap 3. Het deeg hoeft niet te rusten, dus je kunt meteen aan de slag!
 • stap 4. Verwarm de oven vast voor op 100 graden.
 • stap 5. Steek met een koekvorm figuurtjes uit het zoutdeeg en bak deze in één tot drie uur af in de oven.Hoe dikker de creatie, hoe langer de afbaktijd. Tip: voor Moederdag is het leuk om een hartjes- of stervorm te gebruiken.
 • stap 6. Als het deeg is gebakken, kun je los gaan met het versieren ervan. Beschilder de vormpjes bijvoorbeeld met (glitter)verf en maak er een unieke creatie van.
 • stap 7. Prik er een gaatje in, en rijg er een lint of draad doorheen.


 •  

Nu is jouw zoutdeegketting klaar om cadeau te geven met Moederdag. Je kunt er een mooie verpakking bij knutselen of je pakt het in met inpakpapier. Zeker weten dat jij je moeder verrast op Moederdag!

Moederdag knutselen voor volwassenen

Knutselen voor Moederdag hoeft niet per se voor de jonkies te zijn. Moederdag knutselen voor volwassenen kan uiteraard ook! Met de knutselspullen van HEMA vind je alles wat je nodig hebt om een mooi moederdagcadeau te knutselen. Wat dacht je van een mooi schilderij of een zelfgemaakte cadeaubox? Een ander leuk idee is om een hartje te breien of een item te gaan beschilderen. Beschilder en decoreer bijvoorbeeld een bloempot, fotolijst, schort of kaars. Laat je creativiteit zien en maak je moeder blij met jouw knutselwerk! Bekijk al onze knutselspullen op hema.nl.

een moederdagknutsel en een gepersonaliseerde taart

Geen tijd om uitgebreid te knutselen? Geen zorgen. Bij HEMA bestel je namelijk de lekkerste gepersonaliseerde taarten. Laat je kroost een mooie tekening voor mama maken en scan deze in. Plaats je virtuele tekening op de taart, schrijf er een lief tekstje bij en versier ‘m precies zoals jij het mooi vindt. Jij bent de ontwerper, dus jij bent de baas. Het is niet alleen lekker, maar ook zo gepiept. Wat zullen jullie smullen!

moederdagtaart bestellen 

meer ideeën om een origineel moederdagcadeau te knutselen

Wil jij je moeder dit jaar een uniek cadeau geven? Eens iets anders dan die standaard cadeaus, zoals een doosje bonbons of het verzorgingspakketje dat je elk jaar geeft. Bij HEMA vind je verschillende Moederdag knutselideeën en maak je makkelijk een leuk moederdagcadeau. Het fijne aan het knutselen van deze cadeaus is dat je ze precies op je moeder kunt afstemmen. Is je moeders favoriete kleur roze? Dan maak je het knutselwerkje roze! Kan je je moeder niet blijer maken dan met een lieve boodschap of krijgt ze liever een praktisch cadeautje? Ga dan bijvoorbeeld een leuke moederdagkaart knutselen of een papieren bloemetje maken. Laat je creativiteit los! Bij HEMA vind je alle benodigdheden voor het knutselen. Creëer een cadeautje waar zij blij van wordt. Ook met strijkkralen kun je echt iets persoonlijks maken. Gelukkig ken jij je moeder het best en kun je zo een prachtig cadeau maken met een achterliggende gedachte. Toch geen tijd om een knutselwerkje te maken? Gelukkig kun je bij HEMA ook terecht voor een ruim assortiment kant en klare cadeaus. Je hoeft 'm dan alleen nog even leuk in te pakken.

bekijk cadeaus voor haar
 

handige knutselideeën om zelf te maken

Iedereen heeft wel een beetje creativiteit in zich. Het is leuk om hier af en toe wat mee te doen. HEMA geeft drie leuke knutsel ideeën.

lees meer
Link
 

armbandjes maken voor jezelf of een ander

Armbandjes zijn super leuk. Maar hoe leuk is het als je het zelf hebt gemaakt en niemand anders dezelfde heeft. HEMA helpt je met je armbandjes maken.

lees meer
Link
 

strijkkralen: zo maak je de mooiste creaties

Met strijkkralen kan je de leukste patronen maken op een grondplaat. Deze kralen zijn beschikbaar in grote hoeveelheden in verschillende kleuren.

lees meer
Link
 

simpele ideeën om te knutselen met papier

Een aantal leuke maar simpele ideeën zodat je lekker aan de slag kunt gaan met knutselen met papier. HEMA heeft de leukste tips voor je verzameld.

lees meer
Link

meer productinformatie

beoordeling

goed idee
artikel is toegevoegd aan je mandje