ik wil gordijnen op maat bestellen, kan dit?

Ja, dat kan. Onze deuren staan wagenwijd open. Zoek een locatie bij jou in de buurt met gordijnen service door direct naar winkel zoeken te gaan.

 

1. Welke soorten raambekleding vind ik bij HEMA?

HEMA vind je raambekleding echt in alle soorten en maten. Je kunt bij ons terecht voor gordijnen, rolgordijnen, plisségordijnen, dupli plisségordijnen, horizontale jaloezieën, duo rolgordijnen en vouwgordijnen. Er is altijd een kleur, materiaal en uitvoering die bij jouw interieur past.

 

2. Is alle raambekleding van HEMA kindveilig?

Ja, alle raambekleding van HEMA voldoet aan de laatst gestelde normen voor kindveiligheid.

 

3. Hoe moet ik meten?

a. Op hema.nl vind je een meetformulier en instructievideo waarin we je precies uitleggen hoe je de maten van je gordijnen moet meten.
b. Download het meetformulier zodat je alles op kunt schrijven.

 

4. Wat is de levertijd van mijn raamdecoratie?

a. Voor gordijnen en vouwgordijnen geldt een levertijd van 3-4 weken.
b. Voor rolgordijnen, plisségordijnen, duo rolgordijnen en horizontale jaloezieën geldt een levertijd van 3-4 weken.

 

5. Wat betekent ‘in de dag’ en ‘op de dag’?

a. ‘In de dag’ is plaatsing tussen het raamkozijn of de muur.
b. ‘Op de dag’ is plaatsing op het raamkozijn of de muur, of tegen het plafond.

 

6. Kan ik het beste voor plooien of ringen kiezen?

a. Plooien zorgen ervoor dat je gordijn mooi valt. Afhankelijk van de soort stof kun je kiezen voor een enkele, dubbele of driedubbele plooi.
- Enkele plooi: geeft een strakke uitstraling en je hebt minder gordijnstof nodig.
- Dubbele plooi: valt mooier en ruimer doordat je meer stof gebruikt.
- Driedubbele plooi: een hele luxe uitvoering met veel stofverbruik. Niet geschikt voor velours en gevoerde gordijnen.
- Vlinderplooi: een dubbele plooi voor transparante stoffen, die nog wat meer stof verbruikt waardoor hij ruim en weelderig valt.
b. Gordijnen met ringen hebben een strakke uitstraling en je kunt uit verschillende soorten ringen kiezen. Gevoerde en velours gordijnen kunnen niet met ringen worden gemaakt. Let op: bij verduisterende gordijnen met ringen valt door de ringen altijd wat licht binnen.

 

7. Wat zijn embrasses?

Embrasses zijn banden of koorden waarmee je gordijnen bij elkaar houdt. Je kunt ze alleen bij gordijnen bestellen en niet bij vitrage en velours gordijnen. Per embrasse brengt HEMA 25 cm extra stof in rekening.

 

8. Waarom voer je gordijnen?

Gevoerde gordijnen hangen mooier, isoleren beter en zijn minder kwetsbaar. HEMA raadt het dan ook aan je gordijnen te voeren.
Bij HEMA vind je 3 soorten voeringen:
1. Gewone voering: laat je gordijn mooi hangen, beschermt tegen de zon en is warmte en koude isolerend.
2. Half verduisterend: hetzelfde als boven maar heeft daarnaast ook een verduisterende functie. De voeringstof verduistert omdat hij dubbel geweven is met een zwarte draad in het midden.
3. Blackout: hetzelfde als boven maar deze voering heeft een witte coating op de achterzijde. Hierdoor komt er geen licht doorheen en is hij 100% verduisterend.

 

9. Hoe krijg ik mijn gordijnen mooi in de plooi en zonder kreukels opgehangen?

a. Vouw voordat je de gordijnen ophangt de ruimte tussen de plooien naar voren. Zo voorkom je dat de plooiband de verkeerde kant op plooit. Verder is het verstandig om bij het ophangen de rest van het gordijn vast te houden en niet het gewicht van het hele gordijn op één haakje te laten hangen.
b. Hang de gordijnen zo snel mogelijk op om kreuken te voorkomen en laat ze eerst 2 tot 3 weken uithangen. Zitten er daarna nog kreukels in, neem dan contact op met de HEMA winkel waar je je gordijnen hebt gekocht. Als je de gordijnen hebt gestreken of gewassen, kan HEMA ze niet meer vermaken of repareren.

 

10. Hoe houd ik mijn gordijnen lang mooi?

a. Maak gebruik van zonwering of voering (gebruik je gordijn of vouwgordijn dus niet als zonwering).
b. Voorkom dat je gordijn vochtig wordt.
c. Voorkom dat je gordijnen in aanraking komen met raamsloten en andere uitstekende delen, of gegranolde/ gestuckte muren. Dit geldt vooral voor velours gordijnen.
d. Gebruik een trekstang (verkrijgbaar bij HEMA). Hiermee slijten de haken en de stof minder snel.

 

11. Krimpen mijn gordijnen?

Gordijnen van natuurlijke materialen zoals katoen of linnen, kunnen korter of langer worden door wisselingen in de luchtvochtigheid (korter bij droge lucht en langer bij vochtige lucht). Gordijnen gemaakt van natuurlijke garens zoals katoen, linnen of mengsels hiervan, kunnen krimpen als je ze wast. Daarom hebben bijna alle HEMA gordijnen een dubbele zoom. HEMA vermeldt altijd het krimppercentage bij gordijnen.

 

12. Worden mijn gordijnen met haken geleverd?

a. Ja, onze gordijnen zijn voorzien van verschuifbare kunststof haken die extra steun geven aan de bovenkant (de hoofdjes) van het gordijn. Ook kun je hiermee kleine hoogteverschillen eenvoudig corrigeren. Let er bij het ophangen op dat het hoofdje niet langs het plafond schuurt, anders slijt de stof onnodig snel.
b. Alle prijzen zijn inclusief band en haken. Kies je voor ringen, dan berekent HEMA een toeslag.

 

13. Moet ik een aanbetaling doen?

Bij het plaatsen van je bestelling vraagt HEMA een aanbetaling van 25% van het totaalbedrag. Je kunt tot 24 uur na je bestelling wijzigingen of annuleringen doorgegeven aan de winkel waar je de bestelling geplaatst hebt.

 

14. Wat is een duo rolgordijn?

Duo rolgordijnen bestaan uit twee stoflagen met horizontale transparante en niet- transparante banen. Door deze lagen ten opzichte van elkaar te verschuiven bepaal je de lichtinval. Duo rolgordijnen hebben een strakke en moderne uitstraling. En doordat de stoffen in de HEMA collectie van hoge kwaliteit zijn, verkleuren ze niet.

 

15. Wat is contrarollend?

Bij een contrarollend rolgordijn rolt de stof aan de voorzijde van de rol af. Hierdoor komt de stof iets verder van het kozijn, wat handig is bij uitstekende delen. Wel kunnen er lichtkieren ontstaan.

 

16. Wat zijn spandraden?

Spandraden worden gebruikt bij jaloezieën en rolgordijnen voor een deur. Door het gebruik van spandraden blijft je rolgordijn of jaloezie strak hangen.

 

17. Heeft HEMA ook raambekleding voor dakramen?

Ja, voor je dakraam kun je bij HEMA kiezen uit rolgordijnen, plisségordijnen, dupli plisségordijnen en jaloezieën van 25 mm. Ze zijn geschikt voor dakramen van Velux, Fakro, Rooflite en voor rechte kozijnen (90°). Voor je bestelling heeft HEMA alleen het raammerk, -type en –nummer nodig. Neem voor meer informatie een folder mee uit de winkel of download deze online.

 

18. Heb ik garantie op mijn raambekleding?

Bij HEMA zijn we zeker van onze kwaliteit. Toch geven we 2 jaar garantie op materiaal- en fabricagefouten en 6 maanden op confectie. Je moet de raambekleding dan wel volgens de instructies hebben gebruikt en behandeld. De bestelbon en kassabon samen zijn je garantiebewijs. Bewaar deze dus goed.

 

19. Hoe maak ik mijn gordijnen schoon?

Volg voor het schoonmaken van je gordijnen de reinigingsinstructies op het etiket. De kans op krimpen is het kleinst bij chemisch reinigen. Gevoerde en velours gordijnen en gordijnen met ringen kun je alleen chemisch reinigen. Ook bij vouwgordijnen is chemisch reinigen de beste optie, omdat hierbij de kans op krimpen het kleinst is.

 

20. Heeft HEMA ook raambekleding voor vochtige ruimtes?

Ja, voor vochtige ruimtes heeft HEMA speciale raambekleding. Je herkent deze aan het douchekop-symbool.

 

21. Hoe monteer ik mijn raamdecoratie?

Voor de verschillende montagemogelijkheden verwijzen we je naar onze informatiefolder, verkrijgbaar in de winkel of via hema.nl.

 

22. Hoe bestel ik mijn gordijnen?

Met de raambekledingcalculator op hema.nl kun je alle producten bekijken en direct de prijs berekenen.
Dit werkt als volgt:
1. Kies je raambekleding.
2. Kies het type en de kleur.
3. Kies de manier van ophangen.
4. Vul de juiste maten in. Lees daarvoor eerst de meetinstructies en bekijk de instructievideo.
5. Sla je gegevens op (deze kun je in de winkel weer opvragen), of print de bon en neem die mee naar de winkel.
Tip: Het is verstandig om in de winkel de stof of het materiaal van je keuze nog even in het echt te bekijken. De kleur op je beeldscherm kan afwijken van de werkelijke kleur.

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje