wijn
- syrah (13)
- macabeo (12)
- grenache (11)
- sauvignon blanc (11)
- chardonnay (9)
- cinsault (8)
- tempranillo (8)
- parellada (6)
- xarello (6)
- cabernet sauvignon (5)
- merlot (5)
- carignan BE-FR (4)
- verdejo (4)
- vermentino (4)
- bobal (3)
- pinot grigio (3)
- garnacha (2)
- glera (2)
- grenache blanc (2)
- muscat (2)
- pinot noir (2)
- primitivo (2)
- roussanne (2)
- sousão (2)
- tinta barroca (2)
- tintocao (2)
- touriga franca (2)
- touriga nacional (2)
- trepat (2)
- bourboulenc (1)
- cataratto (1)
- chenin blanc (1)
- clairette (1)
- corvina (1)
- corvinone (1)
- gruner veltliner (1)
- marsanne (1)
- monastrell (1)
- montepulciano (1)
- moscatel (1)
- moscato (1)
- mourvedre (1)
- petit verdot (1)
- riesling (1)
- rondinella (1)
- sangiovese (1)
- tardana (1)
- ugni blanc (1)
Neleman monastrell cabernet sauvignon - 0,75 L
Een zeer toegankelijke wijn met veel sappig, rood fruit, aroma’s van jam en bosbessen en een lichte kruidigheid. Door de ronde en zachte smaak is Neleman Monastrell-Cabernet Sauvignon makkelijk in te zetten bij veel verschillende gerechten. In de smaak zijn ook wat kruiden, peper en zoethout terug te vinden. Heerlijk bij pasta, lichte vleesgerechten en verschillende kaassoorten. Nu op dronk, geen bewaarwijn. Maximaal 2 tot 3 jaar na de oogst te gebruiken. Bij Neleman maken ze wijnen die 100% biologisch en 100% vegan zijn. Dat doen ze met liefde én met een boodschap: maak de wereld mooier en drink betere wijn. 
lees meer- land van herkomst: Spanje
- wijnstreek: Valencia
- druivensoort: monastrell, cabernet sauvignon
- smaakprofiel: zacht
Clairette de Die - 0.75 L
Deze mousserende wijn is fris, halfzoet en afkomstig uit het Rhône-gebied. Een verfijnde wijn met hints van lychee en bloemen en gemaakt van de druivensoorten Muscat en Clairette op bijzondere, traditionele wijze volgens de Méthode Dioise Ancestrale . Aangezien de bubbel licht zoetig is, kun je hem perfect combineren met desserts. De ideale drink temperatuur voor deze wijn is 5°C. De Methode Dioise Ancestrale is een techniek waarbij de most maandenlang langzaam gist in tanks onder een zeer lage temperatuur. Als er nog zon 55 gram suiker overblijft en niet in alcohol is omgezet, wordt het sap gefilterd in flessen gedaan om daar verder te gisten. Na een paar maanden wordt het laatste depot (bezinksel) uit de fles verwijderd, waarna de wijn in schone flessen wordt gebotteld. Clairette de Die is de bekendste wijn die gebruik maakt van deze bijzondere techniek.
lees meer- land van herkomst: Frankrijk
- wijnstreek: Rhône
- druivensoort: clairette, muscat
- smaakprofiel: sprankelend
mas coustan - 0,75 L
Mas Coustan kreeg in de Volkskrant een 9 voor prijs/kwaliteit. "Bloedlink zwartebessend en bramend spul, een ritseltje van kruiden erachter, krachtig maar niet stroef. Hier proef je de opwarming van de aarde, maar tot nader order – dit is de 2018 – is alles nog onder controle. Steunbiedend lekker en ongecompliceerd." "Ondanks de hitte in de Languedoc onvermoeibaar rood fruit en kordate, koele cassis. Een pruim en een laurierdropje. Op de achtergrond rozemarijn en tijm, van origine uit de regio en zodoende voorhanden." - Harold HamersmaEen rode wijn uit Frankrijk met de volgende historie. Vlak na de revolutie van 1789, verlieten Jean Théodore Coustan en zijn familie Mudaison en verhuisden naar Saint-Christol (Frankrijk). Daar kochten ze een 16de eeuwse mas (stenen boerderij) samen met een tiental hectare wijngaarden en land. Deze wijngaarden zijn nog steeds gecultiveerd en liggen grotendeels ten noorden van het dorp in de AOP deel van het terroir. De wijnbouw heeft zich verder ontwikkeld door de jaren heen en beslaat nu een oppervlakte van 60 hectare. Het is inmiddels de 7e generatie die de traditie overgenomen heeft en de traditie van het wijn maken beschermt.
lees meer- land van herkomst: Frankrijk
- druivensoort: carignan BE-FR, syrah, mourvedre, grenache
- smaakprofiel: krachtig
- lekker bij: Gegrild vlees, pastas en alle kazen.
Dreambird pinot noir 0.75L
Deze pinot noir uit Roemenië is licht en fruitig. De wijn heeft smaken van sappige aardbeien, rode kersen en een vleugje kruiden. Altijd een goede keuze voor iedere gelegenheid. Extra lekker bij een avondje met goed gezelschap, een maaltijd met gegrilde kip of een borrelplank met zachte kazen.
lees meer- land van herkomst: Roemenië
- druivensoort: pinot noir
- smaakprofiel: zacht
- lekker bij: gepeperde vleesgerechten en champignons
Tesoruccio Montepulciano dAbruzzo 0.75L
“Montepulciano met geen andere pretenties dan gewoon lekker zijn. Rinse kersen, kleine besjes, frisse zuren. Pastaatje paddenstoelen erbij en dan ben je helemaal lekker bezig. - Harold HamersmaDe Tesoruccio Montepulciano dAbruzzo is een robijnrode wijn met de smaak van rood fruit, zoals bessen, kersen en vijg. Deze wijn gemaakt van 100% Montepulciano-druiven is afkomstig uit de heuvels rond het stadje Ortona, aan de Adriatische kust, net ten zuiden van Pescara.
lees meer- land van herkomst: Italië
- wijnstreek: Abruzzen
- druivensoort: montepulciano
- smaakprofiel: zacht
luna argenta appassite bianco - 0.75 L
"Zoete abrikoos, rijpe perzik, ananas, muskaatdruiven, mango, bakbanaantjes en toch - verrassend - een frisse finale." - Harold HamersmaEen droge witte wijn met een klein zoetje, heerlijk in balans en harmonieus met een verrassende afdronk. Deze Siciliaanse wijn wordt gemaakt van de Chardonnay, Sauvignon en Cataratto druiven. Een gedeelte van de druiven van de Luna Argenta-wijnen worden minstens drie weken gedroogd in kleine houten kisten, voordat ze geperst worden. Dit is de appassimento-stijl. Hierdoor worden de aromas en suikers van de druiven geconcentreerd, wat de wijnen hun speciale fluweelzachte, intense smaak en hun unieke karakter geeft.
lees meer- land van herkomst: Italië
- wijnstreek: Sicilië
- druivensoort: chardonnay, sauvignon blanc, cataratto
- smaakprofiel: rond
umbrele pinot noir rosé - 0,75 L
Deze rosé gemaakt van de Pinot Noir druif heeft veel te bieden. Een fruitige geur van frambozen en bosaardbei. De smaak is verrassend fris met aromas van rijp, lichtzoet fruit. De rosé geeft zn kleur af door de (rode) schil van de Pinot Noir druif. De druiven worden heel lichtjes geperst, door het korte schil contact ontstaat er een mooie roze kleur. Het wijnland Roemenië is een land met een lange historie. De legende gaat dat de wijngod Bacchus zijn jeugd hier heeft doorgebracht. De wijngaarden zijn aan het begin van de 21e eeuw her-plant met de beste kwaliteit wijnstokken. De vinificatie ruimtes zijn modern en efficiënt.
lees meer- land van herkomst: Roemenië
- wijnstreek: geheel Roemenië
- druivensoort: pinot noir
- smaakprofiel: zwierig