wijn

2 artikelen
sorteer op:
2 artikelen
filters
filter en sorteer
alles verwijderen
domäne wachau grüner veltliner - 0,75 L - 17370958 - HEMA laden
2e doos halve prijs alleen online
9

domäne wachau grüner veltliner - 0,75 L

Gezien in de Volkskrant: “Net wat we nodig hebben in dit malle voorjaar. De Grüner Veltliner ruist uit het glas, bloesemend, appelend, citroenend, sexy en opwindend. Prijs/kwaliteit: 9. ” Onno KleynGezien in Het Parool en AD Magazine"Nog steeds de beste Grüner Veltliner die voor dit geld te koop is. Fris, met drive en pit. Wit fruit, zweempje anijs en venkel erbij dit jaar, citrus, witte peper en volop sap en zuiverheid." - Harold HamersmaHet is een ideale aperitiefwijn en een veelzijdige begeleider van bijna alle lichte voor- en tussengerechten. Combineren kan ook met vis of pasta. Deze witte wijn wordt elk jaar opnieuw bekroond. Een HEMA favoriet. Grüner Veltliner is hét paradepaardje van de Oostenrijkse witte wijnen. In het wijnbouwgebied Wachau groeit de grüner veltliner op steile, stenige terrassen, aan de oevers van de Donau. Hier komen de mooiste en meest minerale Grüner Veltliners vandaan. Domäne Wachau maakt er (onder andere) deze vrolijke frisdroge wijn van. Een grüner veltliner die wel wat heeft van sauvignon blanc, al is hij vriendelijker en zachter. Dezelfde frisse lentegeur, maar dan met veel bloesem, als een appelboomgaard in bloei. lees meer
  • land van herkomst: Oostenrijk
  • wijnstreek: Wachau
  • druivensoort: gruner veltliner
  • smaakprofiel: fris & fruitig
per 6 stuks bestelbaar
8.
Clairette de Die - 0.75 L - 17394750 - HEMA laden
2e doos halve prijs alleen online

Clairette de Die - 0.75 L

Deze mousserende wijn is fris, halfzoet en afkomstig uit het Rhône-gebied. Een verfijnde wijn met hints van lychee en bloemen en gemaakt van de druivensoorten Muscat en Clairette op bijzondere, traditionele wijze volgens de Méthode Dioise Ancestrale . Aangezien de bubbel licht zoetig is, kun je hem perfect combineren met desserts. De ideale drink temperatuur voor deze wijn is 5°C. De Methode Dioise Ancestrale is een techniek waarbij de most maandenlang langzaam gist in tanks onder een zeer lage temperatuur. Als er nog zon 55 gram suiker overblijft en niet in alcohol is omgezet, wordt het sap gefilterd in flessen gedaan om daar verder te gisten. Na een paar maanden wordt het laatste depot (bezinksel) uit de fles verwijderd, waarna de wijn in schone flessen wordt gebotteld. Clairette de Die is de bekendste wijn die gebruik maakt van deze bijzondere techniek. lees meer
  • land van herkomst: Frankrijk
  • wijnstreek: Rhône
  • druivensoort: clairette, muscat
  • smaakprofiel: speels & sprankelend
per 3 stuks bestelbaar
8.50