kleurtype

wintertype: deze kleuren staan jou goed

We hebben allemaal favoriete kleuren waar we ons tot aangetrokken voelen. Alleen het jammere is, dat je favoriete kleur je niet altijd het beste staat. Vind je het lastig te bepalen welke kleuren je laten stralen? Ga op zoek naar je kleurtype, oftewel je kleurseizoen. Er zijn vier kleurtypes: wintertype, lentetype, zomertype en herfsttype. Het voordeel van je kleurtype weten en het kleurenpalet shoppen dat voor jou werkt, is dat je nooit meer ‘niks hebt om aan te trekken’.

Wanneer koele en donkere kleuren jou fantastisch staan, terwijl je er in warme kleuren als bruin en geel bleek uitziet, is de kans groot dat je een wintertype bent. Lees verder en ontdek meer over het winterse kleurtype en typische wintertype kleuren.

wintertype: de kenmerken

Mensen met een winterse uitstraling zijn veelal brunette, maar ook mensen met witblond haar kunnen onder dit kleurtype vallen. Winterse types hebben vaak een porseleinkleurige, bleke of olijfkleurige huid met een gele ondertoon. En hoewel je dat in eerste instantie misschien niet zou verwachten, kunnen mensen met een donkere huidskleur ook een wintertype zijn.

kleurtype

Het winterse kleurtype heeft meestal een groot contrast tussen haarkleur, oogkleur en huidskleur en de huid heeft een koele ondertoon. Een groot contrast tussen je haar en huid heeft zo zijn voordelen. Zo kun je meestal ook veel contrast in je kleding hebben. Wit en zwart met elkaar combineren is als winters typje een prima idee! Vooral in combinatie met zilveren sieraden en make-up in koele tinten. Ook in je make-uplook mag dat contrast terugkomen. Een zwarte eyeliner en mascara zijn een must in je make-uptasje. Er is geen kleurtype dat een (koele) felrode lipstick en zwarte eyelinerwing beter rockt dan winter. En vergeet je nagels niet. Ook die mogen lekker opvallen. Uiteraard bij voorkeur in een van de wintertype kleuren.

kleuren wintertype

Denk je aan winter, dan denk je aan sneeuw, een koele heldere lucht en blauw ijs. Het is dan ook geen verrassing dat er een palet met heldere, ijzige kleuren, - vergelijkbaar met een winterse dag - verschijnt wanneer je op ‘kleuren wintertype’ zoekt. Alle wintertype kleuren hebben dan ook altijd een subtiele blauwe ondertoon. Een greep uit het kleurenpalet van wintertypes: kersenrood, smaragdgroen, koningsblauw, magenta en violet.

Intense, diepe, rijke kleuren staan je prachtig, maar zoek wel altijd naar kleuren met een blauwe ondertoon zoals donkerblauw, antraciet en zelfs zwart. Probeer ook eens smaragdgroen, robijnrood, fuchsia en koningsblauw. De kleur van je huid en haar wordt namelijk gecomplimenteerd door deze diepe, krachtige wintertype kleuren. Heb je een olijfkleurige huid met gele ondertoon? Dan zie je er vaak goed uit in de diepste winterkleuren.

Kleed je als dit kleurtype liever niet in aardetinten zoals bruin, oranje, beige of poederachtige kleuren; ze zullen je er vaal en bleek laten uitzien.

Heb je nou de pech dat een kleur die je heel mooi vindt niet in jouw wintertype kleuren terugkomt? Je hoeft deze kleur echt niet naar achterin je kledingkast te verbannen, maar draag hem liever niet bij je gezicht. Trek je een top aan in een ‘verkeerde’ kleur? Combineer ‘m dan met een sjaal(tje) in jouw kleuren. Een rok of broek in deze kleur kan vaak ook geen kwaad, als je er iets op draagt in één van de wintertype kleuren die wél in jouw palet terugkomt.

Een beperkt aantal kleuren shoppen kan saai zijn, maar je kleurtype kennen is heel anders! Het opent je ogen voor nieuwe mogelijkheden en helpt je om slimmer te winkelen. Het helpt je er beter uit te zien, maakt het gemakkelijker om een kleurenpalet voor je garderobe samen te stellen en helpt je betere aankopen te doen. Waar wacht je nog op? Shop met je kleurenpalet op zak en stel je droomgarderobe samen.

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje