kleurtype


 

lentetype: ontdek welke kleuren jou prachtig staan

Krijg je de hele dag door complimenten wanneer je die prachtige, heldergroene jurk aan hebt? Misschien ben jij dan wel een lentetype. Dit kleurtype ziet er stralend uit in warme, lichte, heldere kleuren. Precies zoals de kleuren die je op een heldere lentedag ziet, wanneer de zon laag aan de horizon staat en alles een gouden gloed krijgt. Ben jij benieuwd of je een lentetype bent? In dit artikel leggen wij je haarfijn uit hoe je dit kleurtype herkent en welke kleuren jou het beste staan. Zo haal jij het meeste uit je garderobe. Klinkt dat je niet als muziek in de oren?

shop dameskleding

wat zijn de kenmerken van een lentetype?

Het lentetype is één van de meest voorkomende kleurtypes onder vrouwen in Nederland. Grote kans dus dat ook jij tot dit sprankelende en warme type behoort! Maar waar herken je een lentetype nu aan? Dat kun je zien aan de volgende kenmerken:

haarkleuren van een lentetype

Lentetypes hebben vrijwel altijd een warme, lichte haarkleur. Van geelblond tot honingblond en warm goudbruin. Ook strawberry blond en rood zijn haarkleuren die je vaak ziet bij lentetypes.

huidskleuren van een lentetype

Net als de haarkleur is ook de huidskleur van een lentetype veelal warm en licht. Deze huid heeft vaak een crème, gouden of perzik ondertoon en gaat soms gepaard met prachtige zomersproetjes.

oogkleuren van een lentetype

De oogkleur van lentetypes is vaak grijs, groen of blauw met een warme ondertoon. Deze warme ondertoon kan een warme kleur zijn, maar ook een geel of turquoise randje om de pupil.

bekijk alle kleurtypes


 

welke kleding staat een lentetype het best?

Wanneer je een lentetype bent, zie je er stralend uit in warme, heldere kleuren. Precies de kleuren van een prachtig lenteboeket. Ga daarom tijdens je volgende shopsessie op zoek naar warme, frisse kleuren als:

  • crème;
  • perzik;
  • goudgeel; en
  • lichtoranje.

Kleuren die helder en licht zijn, zoals limoengroen, citroengeel en koraal staan je ook prachtig.

welke make-up staat een lentetype het best?

 

Ben jij een lentetype? Dan heb jij een prachtige, warme ondertoon in je huid. Kies daarom voor warme make-up met gele of perzikkleurige ondertonen. Deze laten jou zeker stralen! Ga bijvoorbeeld voor een warmrode of zalmroze kleur lippenstift. Gebruik je graag bruine tinten, kies dan een zachte of goudkleurige tint. Wil je uitpakken met een mooie oogschaduw? Met smokey aqua of groenblauwe oogschaduw komen je ogen fantastisch uit.

welke sieraden staan een lentetype het best?

 

Accessoires die jou als lentetype mooi staan, zijn bij voorkeur lichtgoud, lichtbrons of roségoud. Kies voor heldere, lichte en warme kleuren dicht bij je gezicht en wees niet bang om uit te pakken met sieraden. Tip: een kleur die je misschien niet zo goed durft te dragen omdat hij wel erg opvalt, kun je eerst uitproberen in je sieraden of op je nagels. Of in accessoires, zoals een sjaal.

kleurtype

welke kleuren kun je als lentetype beter vermijden?

Koude kleuren halen alle warmte weg uit je gezicht. Heb jij het idee dat die donkerblauwe blazer jou erg flets laat lijken? Dat zou best eens kunnen. Wanneer je een lentetype bent, halen koude kleuren namelijk alle warmte weg uit jouw gezicht. Daarom kun je kleuren als donkerblauw, zwart en koud wit het beste vermijden.

Ben je helemaal weg van een kleur die niet in jouw kleurenpalet voorkomt? Draag vooral wat je mooi vindt en waar je je prettig in voelt. Wanneer een kleur je niet zo mooi staat in je gezicht, kun je er altijd voor kiezen om een broek of rok in die kleur aan te schaffen. Combineer dit met een kleur bij je gezicht die wél jouw kleur is. Wanneer een ‘foute’ kleur namelijk niet bij je gezicht zit, maakt hij je minder snel bleek of flets.

shop damestops
 

kleurtype bepalen

Zodra je onder de knie hebt van welke kleuren je gaat stralen, wordt shoppen een stuk eenvoudiger. Wil jij ook je kleurtype bepalen? Doe de test!

lees meer
Link
 

zomertype kleuren

Ben jij een zomertype? Ontdek hier welke zomertype kleuren onmisbaar zijn in jouw garderobe.

lees meer
Link
 

herfsttype kleuren

Staan warme, zachte kleuren jou prachtig? Grote kans dat je een herfsttype bent. Lees hier de kleuren do's en dont's!

lees meer
Link
 

wintertype kleuren

Donkere, koele kleuren staan niet iedereen goed. Maar wintertypes gaan er juist van stralen. Kom erachter of jij een wintertype bent!

lees meer
Link

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje