kleurtype

zomertype: deze kleuren staan jou goed

Merk je dat pasteltinten en -tinten zoals lichtroze, beige en 'ijs'-kleuren je fantastisch staan? En val je in warme, aardse tinten vaak een beetje pips weg? Dan is er een grote kans dat jij een zomertype bent! Bij ieder persoon kun je aan de hand van enkele kenmerken een kleurtype bepalen. Als zomertype is je haar waarschijnlijk (as)blond en zijn je ogen blauw, grijs of groen. Je hebt een frisse gloed en ziet er het beste uit in zachte, koele kleuren. Ben jij een zomertype? Ontdek welke zomertype kleuren onmisbaar zijn in jouw garderobe.

shop dameskleding

hoe herken ik een zomertype?

haarkleur van zomertypes

Mensen die er fantastisch uitzien in zomertype kleuren zijn meestal natuurlijke blondines, hoewel brunettes met een extreem bleke huid en blauwe ogen soms ook als dit kleurtype uit de bus komen. Andere haarkleuren zoals zilver of asblond zijn ook veel voorkomend.

huidskleur van zomertypes

Wie goed uitkomt in zomertype kleuren heeft meestal een lichte huid: porseleinwit of licht met blosjes op de wangen. Mensen met dit kleurenprofiel hebben meestal koele ondertonen in de huid, die je herkent aan de blauwgekleurde aderen.

oogkleur van zomertypes

De ogen van zomertypes zijn vaak erg helder. De koele tonen komen ook terug in de oogkleur. Denk aan groen, lichtblauw en grijs. 

welke kleuren passen bij het zomertype?

De kleuren van het zomerse kleurtype hebben veelal blauwe ondertonen. Meestal zijn het de pastelkleurige versies van het winterpalet. Denk aan een zomer vol roze rozen, blauwe zee en witte zandstranden. Kleuren die het zomertype goed staan zijn bijvoorbeeld:

  • babyblauw;
  • leiblauw;
  • poederroze;
  • zeeschuimgroen; en
  • leigrijs.

kies als zomertype voor zachte, gedempte kleuren met koele ondertonen

Kies zachte, gedempte kleuren met koele ondertonen om er op je best uit te zien. De beste neutrale kleur voor een zomertype is marineblauw, blauwgrijs, en verschillende tinten zachtgrijs. 

Laat deze typische zomerkleuren bijvoorbeeld terugkomen in je kleding of accessoires. Uiteindelijk weet je zelf natuurlijk het beste waar je je goed in voelt en tot welke kleuren je wordt aangetrokken. Door je aan je zomertype kleuren te houden, past zowel je make-up als je kleding altijd goed bij elkaar. Hierdoor is kledingstress waarschijnlijk verleden tijd en worden shopsessies een stuk gemakkelijker.

welke make-up staat een zomertype het best?

 

Qua make-up staat een look met koudere, zachte neutrale tinten of roze tinten (bijv. in je oogschaduw) je prachtig. Zwart oogt bij een zomers type al snel hard. Merk je dat zachte kleuren je mooi staan, en zwart wat hard maakt? Dan ben je waarschijnlijk een zomertype. Tip: wissel je zwarte mascara en eyeliner eens in voor een bruine variant en zie wat een verschil dat maakt. Bruin creëert een zachtere diepte en staat je prachtig.

welke sieraden staan een zomertype het best?

 

Twijfel je nog over of je wel of niet een zomertype bent? Neem je sieradenkistje er dan eens bij. Zilveren sieraden staan zomertypes het mooiste. Is jouw kistje gevuld met voornamelijk zilveren sieraden, dan is de kans dus groot dat je een zomertype bent. Vind je goud beter staan bij jezelf? Dan ben je waarschijnlijk een ander kleurtype.

kleurtype

welke kleurtinten kun je beter vermijden?

Als zomertype heb je een uitgesproken kleurenpalet om mee te werken, zorg er daarom voor dat je kleuren kiest die goed bij je passen. Het beste is om bijvoorbeeld geen zwart te dragen. Hoewel het een populaire kleur is die in bijna geen enkele garderobe ontbreekt, is het voor de zomertypes een te harde tint. Probeer daarom alternatieven, zoals marineblauwe tinten, zachtere grijstinten, blauwgrijs, houtskool en rozebruin. Stuk voor stuk complimenteren deze kleuren de kleur van je huid, ogen en haar.

Als tegenhanger van de koele kleuren die zomertypes zo goed staan, heb je de levendige rode, gele en oranje tinten. Dit zijn nieuw jouw kleuren. Vermijd intense, felle kleuren, vooral wanneer deze veel rode ondertonen hebben.

Wees je er daarnaast van bewust dat niet iedere wit passend is. Experimenteer bijvoorbeeld eens met gebroken wit of juist een heldere wit. Donkerblonde zomertypes met een iets donkerdere huid kunnen met donkerdere kleuren wegkomen dan de doorsnee zomertypes. Een donkerblond zomertype kan ook eens bordeauxrood of diep koningspaars proberen, óf een uitstapje maken naar het winterpalet.

Zit jouw favoriete kleur niet in het kleurenpalet dat bij jouw type hoort? Geen paniek! Draag je favoriete kleur bijvoorbeeld op je nagels. Of kies ervoor om die kleur die je minder goed staat niet dichtbij je gezicht te dragen. Koop bijvoorbeeld een broek of rok in die kleur, dat kan minder kwaad. Omdat de kleur niet bij je gezicht in de buurt komt, laat het je er niet bleek of ziekjes uitzien. Kies voor een echte zomertype tint als bovenkleding en je gaat stralend de deur uit!

doe de kleurtypetest

herfsttype

Met vier verschillende paletten, is het interessant om te ontdekken waar jij binnen valt. Weten of je een herfsttype bent? Ontdek het hier.

lees meer
Link

wintertype

Donkere en koele kleuren staan niet iedereen goed, maar wintertypes gaan er juist van stralen! Kom erachter of jij een wintertype bent.

lees meer
Link

lentetype

Lentetypes stralen in warme, lichte, heldere kleuren. HEMA legt je uit wanneer je een lentetype bent en welke kleuren jou staan.

lees meer
Link

maattabellen voor dames

Je voelt je het beste in je kleding als deze je als gegoten zit. Zoek je nieuwe kleding, check dan onze dames maattabel. Ideaal voor online bestellen!

lees meer
Link

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje