wijn
- syrah (13)
- macabeo (12)
- grenache (11)
- sauvignon blanc (11)
- chardonnay (9)
- cinsault (8)
- tempranillo (8)
- parellada (6)
- xarello (6)
- cabernet sauvignon (5)
- merlot (5)
- carignan BE-FR (4)
- verdejo (4)
- vermentino (4)
- bobal (3)
- pinot grigio (3)
- garnacha (2)
- glera (2)
- grenache blanc (2)
- muscat (2)
- pinot noir (2)
- primitivo (2)
- roussanne (2)
- sousão (2)
- tinta barroca (2)
- tintocao (2)
- touriga franca (2)
- touriga nacional (2)
- trepat (2)
- bourboulenc (1)
- cataratto (1)
- chenin blanc (1)
- clairette (1)
- corvina (1)
- corvinone (1)
- gruner veltliner (1)
- marsanne (1)
- monastrell (1)
- montepulciano (1)
- moscatel (1)
- moscato (1)
- mourvedre (1)
- petit verdot (1)
- riesling (1)
- rondinella (1)
- sangiovese (1)
- tardana (1)
- ugni blanc (1)
Villa Fura Valpolicella Ripasso 0.75L
Dit is een Italiaanse wijn uit het wijngebied Valpolicella DOC (regio Veneto) en is onlangs bekroond door wijnprofessional Luca Maroni. De wijn bevat 3 typische Valpolicella-druiven corvina, corvinone en rondinella. Het is een veelzijdige wijn die je met veel gerechten kunt combineren, zoals pasta's, geroosterd vlees of kip. Valpolicella Ripasso is een unieke wijn waarbij een jonge Valpolicella-wijn een 2e gisting ondergaat op de druivenschillen die worden gebruikt voor de prestigieuze Amarone-wijn. Dit geeft de wijn body en structuur maar hij behoudt zijn frisse fruitigheid en zachte smaak. 
lees meer- land van herkomst: Italië
- wijnstreek: Veneto
- druivensoort: corvina, corvinone, rondinella
- lekker bij: pasta's, geroosterd vlees, kip, bij een barbecue.
Clairette de Die - 0.75 L
Deze mousserende wijn is fris, halfzoet en afkomstig uit het Rhône-gebied. Een verfijnde wijn met hints van lychee en bloemen en gemaakt van de druivensoorten Muscat en Clairette op bijzondere, traditionele wijze volgens de Méthode Dioise Ancestrale . Aangezien de bubbel licht zoetig is, kun je hem perfect combineren met desserts. De ideale drink temperatuur voor deze wijn is 5°C. De Methode Dioise Ancestrale is een techniek waarbij de most maandenlang langzaam gist in tanks onder een zeer lage temperatuur. Als er nog zon 55 gram suiker overblijft en niet in alcohol is omgezet, wordt het sap gefilterd in flessen gedaan om daar verder te gisten. Na een paar maanden wordt het laatste depot (bezinksel) uit de fles verwijderd, waarna de wijn in schone flessen wordt gebotteld. Clairette de Die is de bekendste wijn die gebruik maakt van deze bijzondere techniek.
lees meer- land van herkomst: Frankrijk
- wijnstreek: Rhône
- druivensoort: clairette, muscat
- smaakprofiel: sprankelend
Garnatxa Blanca Organic Vent del Mar 0.75L
Vent del Mar Garnatxa Blanca is een witte wijn met een rijke smaak van peer, perzik en kamperfoelie. Vol van structuur, met een zachte romigheid en tegelijk een frisse ondertoon die zorgt voor spanning en elegantie in het glas.
lees meer- land van herkomst: Spanje
- druivensoort: garnacha
- smaakprofiel: krachtig
- lekker bij: Ideale wijn om te combineren met vis, schelpdieren, paella, romige kazen of lichte gerechten
Neleman garnacha biologisch 0.75L
"Hout maar niet fout. Want ook een overdaad aan kersen, bessen, bramen frambozen, blauwe pruimen en een nota bene een pepermuntje in de finale. " - Harold HamersmaDe Neleman Garnacha is een rode wijn met een intens en elegant karakter van rode bessen en tonen van tabak en kruiden. De druif garnacha heeft een dunne schil en maakt daarom vaak een lichte rode wijn. Het is wel een zonaanbidder in hart en nieren: de garnacha druif houdt van de Spaanse hitte. Bij Neleman maken ze wijnen die 100% biologisch en 100% vegan zijn. Dat doen ze met liefde én met een boodschap: maak de wereld mooier en drink betere wijn. Want biologische wijn is beter voor de planeet. Beter voor de bijen. Beter voor jou.
lees meer- land van herkomst: Spanje
- wijnstreek: Valencia
- druivensoort: garnacha
- smaakprofiel: zacht