wijn
- syrah (13)
- macabeo (12)
- grenache (11)
- sauvignon blanc (11)
- chardonnay (9)
- cinsault (8)
- tempranillo (8)
- parellada (6)
- xarello (6)
- cabernet sauvignon (5)
- merlot (5)
- carignan BE-FR (4)
- verdejo (4)
- vermentino (4)
- bobal (3)
- pinot grigio (3)
- garnacha (2)
- glera (2)
- grenache blanc (2)
- muscat (2)
- pinot noir (2)
- primitivo (2)
- roussanne (2)
- sousão (2)
- tinta barroca (2)
- tintocao (2)
- touriga franca (2)
- touriga nacional (2)
- trepat (2)
- bourboulenc (1)
- cataratto (1)
- chenin blanc (1)
- clairette (1)
- corvina (1)
- corvinone (1)
- gruner veltliner (1)
- marsanne (1)
- monastrell (1)
- montepulciano (1)
- moscatel (1)
- moscato (1)
- mourvedre (1)
- petit verdot (1)
- riesling (1)
- rondinella (1)
- sangiovese (1)
- tardana (1)
- ugni blanc (1)
Villa Fura Valpolicella Ripasso 0.75L
Dit is een Italiaanse wijn uit het wijngebied Valpolicella DOC (regio Veneto) en is onlangs bekroond door wijnprofessional Luca Maroni. De wijn bevat 3 typische Valpolicella-druiven corvina, corvinone en rondinella. Het is een veelzijdige wijn die je met veel gerechten kunt combineren, zoals pasta's, geroosterd vlees of kip. Valpolicella Ripasso is een unieke wijn waarbij een jonge Valpolicella-wijn een 2e gisting ondergaat op de druivenschillen die worden gebruikt voor de prestigieuze Amarone-wijn. Dit geeft de wijn body en structuur maar hij behoudt zijn frisse fruitigheid en zachte smaak. 
lees meer- land van herkomst: Italië
- wijnstreek: Veneto
- druivensoort: corvina, corvinone, rondinella
- lekker bij: pasta's, geroosterd vlees, kip, bij een barbecue.
Clairette de Die - 0.75 L
Deze mousserende wijn is fris, halfzoet en afkomstig uit het Rhône-gebied. Een verfijnde wijn met hints van lychee en bloemen en gemaakt van de druivensoorten Muscat en Clairette op bijzondere, traditionele wijze volgens de Méthode Dioise Ancestrale . Aangezien de bubbel licht zoetig is, kun je hem perfect combineren met desserts. De ideale drink temperatuur voor deze wijn is 5°C. De Methode Dioise Ancestrale is een techniek waarbij de most maandenlang langzaam gist in tanks onder een zeer lage temperatuur. Als er nog zon 55 gram suiker overblijft en niet in alcohol is omgezet, wordt het sap gefilterd in flessen gedaan om daar verder te gisten. Na een paar maanden wordt het laatste depot (bezinksel) uit de fles verwijderd, waarna de wijn in schone flessen wordt gebotteld. Clairette de Die is de bekendste wijn die gebruik maakt van deze bijzondere techniek.
lees meer- land van herkomst: Frankrijk
- wijnstreek: Rhône
- druivensoort: clairette, muscat
- smaakprofiel: sprankelend
Reve D'une Dame viognier 0.75L
Deze witte wijn komt uit Zuid-Frankrijk en is gemaakt van de viognier druif. Dit resulteert in een zeer aromatische wijn met geuren van bloemen en exotisch fruit. Een perfecte combinatie met een aperitief of bij salades en vis. De moderne technieken gecombineerd met de oude tradities van het wijnmaken resulteren in een zeer subtiele en elegante wijn. Goed uitgebalanceerde aroma's van bloemen, exotisch fruit, citrus en perzik met een verfijne afdronk maken dit een zeer aangenaam glas wijn.
lees meer- land van herkomst: Frankrijk
- wijnstreek: Languedoc
- druivensoort: viognier
- smaakprofiel: rond