wijn

3 artikelen
sorteer op:
3 artikelen

Le Petit Balthazar viognier sauvignon blanc 0.75L

De Petit Balthazar is een aangename en fruitige witte wijn gemaakt van de viognier en sauvignon blanc-druif. De wijn is licht strogeel van kleur. Het ruikt naar limoen, grapefruit en exotisch fruit. In de smaak heerlijk fris. Bijzonder aan deze wijn is het lage alcoholgehalte van slechts 11%. Een heerlijk glas voor op het terras of als aperitief en heerlijk bij geitenkaas, snoekbaars, loempia’s, coquilles en perfect als aperitief. Wijnmaker van Petit Balthasar en de grote broer de Balthasar is Pierrick Harang. Er is geen familiekasteel of uitgebreide wijngaarden, echter wel vijf generaties van wijnhandelaren en oenologen die allen dezelfde passie hebben om de beste wijnen te produceren. lees meer
  • land van herkomst: Frankrijk
  • wijnstreek: Languedoc
  • druivensoort: viognier, sauvignon blanc
  • smaakprofiel: fris & fruitig
per 6 stuks bestelbaar
6.99
Villa Larose rosé 0.75L - 17380031 - HEMA laden
vegan

Villa Larose rosé 0.75L

Een heerlijke zachte en zalmroze rosé met geuren van bloemen en citrus en een fijne, frisse smaak. De druiven worden handmatig geplukt in de nacht en de vroege ochtend. Na het plukken en ontstelen blijven de schillen kort in contact met het sap, waardoor de licht roze kleur ontstaat. Tenslotte gebeurt de fermentatie op 15 graden, dat is idealer bij een fruitige wijn. lees meer
  • land van herkomst: Frankrijk
  • wijnstreek: Rhône
  • druivensoort: grenache noir, merlot, syrah
  • smaakprofiel: fris & fruitig
per 6 stuks bestelbaar
5.99

Clairette de Die - 0.75 L

Deze mousserende wijn is fris, halfzoet en afkomstig uit het Rhône-gebied. Een verfijnde wijn met hints van lychee en bloemen en gemaakt van de druivensoorten Muscat en Clairette op bijzondere, traditionele wijze volgens de Méthode Dioise Ancestrale . Aangezien de bubbel licht zoetig is, kun je hem perfect combineren met desserts. De ideale drink temperatuur voor deze wijn is 5°C. De Methode Dioise Ancestrale is een techniek waarbij de most maandenlang langzaam gist in tanks onder een zeer lage temperatuur. Als er nog zon 55 gram suiker overblijft en niet in alcohol is omgezet, wordt het sap gefilterd in flessen gedaan om daar verder te gisten. Na een paar maanden wordt het laatste depot (bezinksel) uit de fles verwijderd, waarna de wijn in schone flessen wordt gebotteld. Clairette de Die is de bekendste wijn die gebruik maakt van deze bijzondere techniek. lees meer
  • land van herkomst: Frankrijk
  • wijnstreek: Rhône
  • druivensoort: clairette, muscat
  • smaakprofiel: speels & sprankelend
niet online, bekijk winkelvoorraad
8.49