rookworst artikelen

rookworst - HEMA

Wie aan HEMA denkt, denkt waarschijnlijk automatisch aan onze iconische rookworst. Het is een echt HEMA icoon en we verkopen er dan ook ruim 10 miljoen stuks per jaar van. Net als het succes van onze tompouce, is ook die van de rookworst een échte toevalstreffer. Of eigenlijk een foutje. En het had dus niet veel gescheeld of je had hem, behalve in ons restaurant, helemaal niet bij HEMA kunnen kopen. In 1936 had de filiaalhouder van de HEMA aan de Nieuwendijk in Amsterdam namelijk per ongeluk te veel worsten ingekocht voor de lunchroom. Hij vond het zonde om ze weg te gooien. Daarom besloot hij ze op te warmen en te halveren en vervolgens als snack aan het winkelend publiek te verkopen. En met succes! Want 'de rookworst uit het vuistje', of 'rookworst to go', zoals we vandaag de dag zeggen, werd een ontzettende hit.

rookworst - HEMA

Inmiddels hebben we naast de originele rookworst, ook een vegetarische variant in ons assortiment: de ookworst. Ook deze smaakt heerlijk met erwtensoep, verschillende stamppotten, of tussen een lekker knapperig broodje.

Omdat de rookworst, vegetarisch of niet, een écht HEMA icoon is, hebben we door de jaren heen ook veel op de rookworst geïnspireerde artikelen in ons assortiment opgenomen. Zoals opblaasrookworsten, een rookworstvlaai (of was dat misschien toch een 1 aprilgrap?). Chips met rookworstsmaak, een houten rookworst om mee te spelen en verschillende mode-artikelen met rookworstprint. Op deze pagina vind je een greep uit dit assortiment.

opblaasrookworst

Deze opblaasrookworst doet het heel goed op vakantie. Heerlijk om op te dobberen in de zee of het zwembad. Maar neem er niet per ongeluk een hapje van, want dan gaat 'ie lek.

rookworst dekbedovertrek

Onder dit dekbedovertrek kun je rookworsten tellen, in plaats van schaapjes wanneer je niet kunt slapen. Slaap lekker.

rookworst foute kersttrui

Deze limited edition foute kersttrui met rookworstprint uit de MOAM-voor-HEMA-collectie was een echte hit. Heerlijk warm en écht HEMA.

houten rookworst

Deze houten rookworst past goed in elk kinderkeukentje. Met het speelgoedmesje snijdt je hem gemakkelijk door, zodat je aan iedereen een stukje kunt trakteren. Niet echt opeten, hoor!

rookworst t-shirt

Dit t-shirt met all-over rookworstprint komt, net als de foute kersttrui, ook uit de MOAM-voor-HEMA-collectie en was al net zo'n succes. Een echt collectors item voor de rookworstliefhebber.

ookworst

We zeiden het hierboven al. HEMA heeft ook een heerlijke vegetarische rookworst in het assortiment: de ookworst. Heerlijk bij allerlei gerechten. Of gewoon zo, uit het vuistje.

rookworst boxershort

Dat onze rookworst niet alleen om op te eten is, bewijst onze rookworst herenboxershort. Hij is gemaakt van zacht katoen met stretch en zit héérlijk.

rookworstchips

Een heerlijke snack is onze chips met rookworstsmaak. Een succes op ieder feestje, of gewoon thuis op de bank natuurlijk.

rookworstsokken

Naast de rookworst boxershort, kun je bij HEMA ook je voeten in rookworsten hullen. Met onze fantastische rookworstsokken . Ze zitten heerlijk en met dit printje val je zeker op.

rookworst USB-stick

Deze USB-stick in de vorm van een rookworst bewaart al jouw belangrijke bestanden voor je. Helaas is 'ie niet eetbaar.

rookworst dierenspeeltje

Dat ook huisdieren dol zijn op onze rookworst, bewijst dit bijtspeeltje met piepgeluid in de vorm van een rookworst wel. Goed voor uren speelplezier.

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje