sinterklaas kleurplaat

Kleuren, wie houdt er niet van? Het is een leuke activiteit voor kinderen. En terwijl de kinderen kleuren, heb jij een rustmomentje voor jezelf. Kleuren is niet alleen leuk, maar zorgt ook voor ontspanning en rustige momenten bij kinderen. Het heeft dus ook nog eens een positieve werking. Extra leuk is dat je het het hele jaar door kunt doen. En rondom Sinterklaas wordt het aanbod nog eens flink uitgebreid, want hoe leuk is het om met een kleurplaat van Sinterklaas aan de slag te gaan? Alle cadeautjes en lekkernijen kunnen wel een leuk kleurtje gebruiken, waarbij je kind zijn of haar fantasie de vrije loop kan laten. Pak je kleurspullen uit de kast, zet wat lekkers zoals een chocoladeletter of pepernoten op tafel en laat het kleuren van de sint kleurplaat maar beginnen. Zoek je nog een leuk sinterklaas cadeau voor je kind? Bij HEMA personaliseer je zelf kinderboeken met eigen naam, zoals de leesboeken van Woezel en Pip.

sint assortiment
 

de leukste kleurplaat van Sinterklaas

Vind je het leuk om creatief aan de slag te gaan met een sinterklaas kleurplaat? Dat komt goed uit! Bij HEMA vind je namelijk een toffe sinterklaas tekening van Juf Roos. Deze mag je helemaal naar eigen smaak inkleuren. Maar natuurlijk kan je de kleurplaat ook versieren met knutselspulletjes. Zoals stickers, glitters en verf.

Is de kleurplaat van Sinterklaas af? Hang ‘m dan op het raam van jullie huis. Of stop de tekening in je schoen. Zo geef je de Sint een warm welkom!

download de kleurplaat
Link

de voordelen van kleuren

Kleuren is niet alleen leuk, het is ook nog goed voor de ontwikkeling van je kindje. Daar worden we allemaal blij van, toch? Lees maar eens verder waarom kleuren goed is:

• Kleuren stimuleert de motoriek van je kind.
• Door kleuren, ontdekken kindjes spelenderwijs welke verschillende kleuren er allemaal zijn.
• Kleuren werkt bij zowel kinderen als volwassenen ontspannend. Ideaal dus wanneer je kindje een onrustige dag heeft.
• Kleuren geeft een kind zelfvertrouwen. Allereerst zorgt het kleuren van een kleurplaat voor een stuk voldoening, wanneer de kleurplaat af is. Daarnaast is het resultaat tastbaar en kunnen ze het resultaat trots aan hun ouders of opa en oma overhandigen.
• Kinderen die regelmatig kleuren, kunnen zich vaak beter concentreren dan kinderen die dit minder vaak of niet doen. En, die concentratie komt natuurlijk erg goed van pas op school.
• Door te kleuren wordt het geduld van je kind op de proef gesteld. Een kleurplaat is nu eenmaal niet direct ingekleurd maar kost wat tijd. Kinderen krijgen hierdoor beter besef van hoelang iets duurt en dat je voor sommige taken geduld moet opbrengen.
• Misschien wel het grootste voordeel: kleuren kan overal! Of je nu onderweg bent, in een restaurant zit of gewoon thuis bent, een kleurplaat en wat kleurtjes of stiften neem je overal gemakkelijk mee naartoe. Het is ideaal om je kindje bezig te houden.

kleur ideeën voor de sint kleurplaat

Natuurlijk kun je met potloden aan de slag, maar is het niet veel leuker om eens voor wat anders te kiezen? Neem bijvoorbeeld viltstiften, of haal de verf uit de kast en ga daarmee lekker creatief aan de slag. De kleurplaat van Sinterklaas kleur je vrolijk in en maak je helemaal af met stickers, glitters of andere versiersels. Op deze manier wordt het wel een hele vrolijke bedoeling. Vergeet geen ondergrond zoals een placemat of papieren kleed, om te voorkomen dat je tafel een ongewenste make over krijgt.

Behalve dat kleuren voor je kleintje een feest is, hoef je volwassenen tegenwoordig ook niet meer raar aan te kijken als ze zeggen dat ze van kleuren houden. Steeds meer volwassenen ontdekken namelijk hoe leuk het eigenlijk nog is, ook op latere leeftijd. Want behalve dat er voordelen aan zitten voor kinderen, is het ook voor volwassenen heel erg ontspannend. Het is een perfecte bezigheid om je gedachtes eens opzij te zetten en bij te komen van de alledaagse drukte. Dus pak die potloden maar alvast uit de kast, trommel je kinderen op en ga gezellig samen kleuren. Zo is het kleuren van een sinterklaas tekening voor iedereen een feestje!

kleuren voor volwassenen
 

jouw sinterklaas tekening kleuren

Wil jij met die te leuke sinterklaas kleurplaat aan de slag? Download ‘m dan snel en print hem uit. Succes gegarandeerd! En wanneer je de la opentrekt en merkt dat de stiften toch iets meer zijn uitgedroogd dan je dat gehoopt, hoef je je geen zorgen te maken. Die bestel je namelijk gemakkelijk online in onze webshop. Ook potloden scoor je het hele jaar door bij HEMA voor een echt HEMA prijsje. Wil je echt helemaal in sinterklaas sferen komen? En wil je behalve kleuren ook op andere manieren creatief aan de slag gaan? Neem dan zeker even een kijkje bij onze sinterklaas teken- en knutselspullen.

surprise maken

Nu je toch zo creatief bezig bent, bekijk ook de tips voor het maken van de leukste sinterklaas surprises. Handige tips en voorbeelden.

lees meer
Link

cadeaus voor volwassenen

Sinterklaas vieren met volwassenen? HEMA heeft de beste tips voor een passend sintcadeau voor je partner, broer, zus, vriend of vriendin.

lees meer
Link

zelf speculaas maken

Tijdens het sinterklaasfeest is er vaak veel lekkers. Zelf speculaas maken? Bekijk het recept van HEMA.

lees meer
Link

sinterklaas spelletjes

Spelletjes spelen op pakjesavond? HEMA heeft diverse tips voor de leukste spellen tijdens Sinterklaas verzameld.

lees meer
Link

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje